Een paar maanden geleden speelde MOYO op onze digitale 3voor12 Den Haag Clubavond. Vanavond mag de band het, samen met Nordin en Lukewarm Ocean, voor publiek doen. Voor wie MOYO nog niet kent, hebben we hier de introductie die we in februari al plaatsen nog eens.

MOYO is het geesteskind van leadzangers Mila Stips en gitarist Yaniv de Jong. In 2018 kwamen zij samen met het voornemen om hun eigen brand aan hippe en eigenzinnige muziek te gaan maken, wat zomaar leidde tot de formatie een hele band door de toevoeging van toetsenist Raoul Verhoeven, bassist Jady van Zijl en drummer Max van Dijk.

Na een uitgebreid schrijftraject kwam presenteerde MOYO zich in maart 2019 tot het publiek in een stampvolle Waterhole Café in Amsterdam. Het blijkt het begin van een succesvol jaar voor de band, met een volle agenda in 2019 en 2020: naast optredens op onder andere Parkpop en UIT Festival sierden zij als rasechte Hagenezen ook het podium van het oude vertrouwde Paardcafé.

MOYOMAGIEK

Tot stilstand gedwongen door de coronamaatregelen kwamen zij tot de conclusie dat hun muziek juíst in deze tijd gehoord moest worden. Optreden konden even niet, dus begon de band een crowdfundingsacties op Voordekunst om hun debuutsingle op te kunnen nemen in een echte studio. Dit met veel succes: de actie leverde maar liefst 150% van het gevraagde bedrag op, en dus bracht het gezelschap begin november twee dagen door in een studio in Amsterdam. Geïnspireerd door het succes van de actie besloot de band het doel bij te stellen van single naar een heuse EP: MOYOMAGIEK.

Een dynamische frisse wind

Zwevend tussen indie-pop en knallende alternatieve psychedelische pop-rock omschrijft MOYO zichzelf als een dynamische en frisse wind tussen de mainstream “radio-pop”. De liedjes bestaan uit een mix van snoeiharde gitaren en pakkende synthesizer melodieën, met een toevoeging van metaforische en opvallende arrangementen. Pittig, juicy, maar vooral erg lekker.

Mis zaterdagavond 13 februari 2021 de livestream van MOYO niet. Vanaf 21:00 uur bij de corona-proof editie van Club 3voor12 op het Grote Podium van PAARD. Meld je hier aan voor de gratis livestream!