In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Picked By Paardcafé @ Paardcafé

Het festivalseizoen is gewoon al begonnen. Winterfest? Ja dat is ook dit weekend, maar al op donderdag is er een heerlijke showcase-avond in het Paardcafé. De programmeurs en andere insiders van PAARD, Paardcafé en Popradar zetten zes pareltjes op de planken. Leuk voor de boekers, en voor jou.

Want als The Depression Club (alternatieve rock), Callkoen (reggae/ska), Tousch (garage), The Great Communicators (indierock), Rachman and Band (folk) en PEACH (indierock) geen indruk op je maken, dan heb je gewoon gehoorschade. En het mooie: het is helemaal gratis en er is geen festivalbier maar echt bier.

Event

Magic Moon @ Zwarte Ruiter

Magic Moon heeft geen showcase-avond nodig en doet het lekker zelf. In de Zwarte Ruiter breekt het viertal donderdag de tent af. Rauwe psychedelische synth-rock. 2020 was nog maar net begonnen de mannen uit eigen stad brachten 'Come to me' uit. Opzwepende drums, een old school orgel en een vette surfvibe gitaarsound - de single is tekenend voor het geluid van Magic Moon. Wie weet laat de groep op de Grote Markt nog wel meer nieuws horen.

Event

SONIC WAVES @ The Grey Space

Je kan je weekend ook wat overzichtelijker beginnen en lekker gaan stampen op IDM in The Grey Space. Tot diep in de nacht is daar genoeg vermaak. Vijf euro, elektronisch en deep bass op je muil. Voor de liefhebbers, dit is de line up samengesteld door INDEx:

BAKÁH (live)
SCIANT LENTEMENT (live)
GALLUS (live)
DJ PHILL TOVVER
INDEX DJ’s

Event

EXTENDED Afterhours @ Het Magazijn

Uiteraard is er ook voor de nachtvlinders weer een fijn donker programma dit weekend. Onze favoriete stadskelder aan de Grote Markt vormt het decor voor de afterhours – of beter gezegd; early hours – van Extended. Voor wie het feestje bij PIP met o.a. Freddy K, Jeroen Search en LVTL nog niet duister genoeg was, kan de schrikkelzaterdag om 06:00 beginnen met een secret line-up in het Magazijn. Speciaal voor de onuitputtelijken, de onvermoeibaren en de rauwdauwers. Lekker!

Event

Winterfest @ Popradar

Trek die hardloopschoenen maar uit de kast want Winterfest wordt weer een gesjees van jewelste. 50 jonge talenten vullen de studio's in popradar om zichzelf eens flink op de kaart te zetten. Vorig jaar was het chaotisch maar beregezellig en de line-up van deze editie belooft wederom veel goeds met o.a. Alison's FallLone Lines, ROOS en 54 GANG. Van disco naar hiphop en van rock naar soul; er is voor ieder wat wils. Klaar? Rennen maar!

Event

Holy Moly & the Crackers @ De Zwarte Ruiter

Voor een vrolijke mix tussen folk, blues en indierock zit je zaterdag goed bij Holy Moly & the Crackers. Dit vrolijk uitgedoste zestal uit de UK staat erom bekend een energieke liveshow neer te zetten en nu zijn ze gewoon gratis en voor niets in – waar anders? – de Zwarte Ruiter te bewonderen. Met een nieuwe plaat, een viool, accordeon én een flinke dosis enthousiasme op zak belooft dit gezellig te worden.

Event