In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Indian Askin @ Paard

Het viertal uit Amsterdam is al vaak genoeg in Den Haag geweest. Life I Live, Sniester, Zwarte Ruiter, noem maar op. De psychpop van het debuutalbum Sea Of Ethanol blies ons toen omver. Tijdens de Another Round Tour laat Indian Askin nieuw materiaal van het gelijknamige tweede album horen, dat begin dit jaar uitkwam.

MILLENIALS warmt de zaal op. Gitaarmuziek met heerlijke pophooks. Veel energie, meer dan genoeg om bij de hoofdact te staan springen.

Event

Herman Brood Academie on Tour @ Paardcafe

Over 50 jaar kunnen zeggen dat je erbij was? Een foto met ze scoren nu ze nog niet naast hun schoenen lopen? Kom dan naar de Herman Brood Academie on Tour.

De beste bands van de Herman Brood Academie laten van zich horen, helemaal gratis. Vanaf 8 uur staan Taveneer (gitaarpop), Letric Letric (psychedelic indie-rock) en MAGNETIC SPACEMEN (garage rock) op de planken.

Event

GUAP Night @ Paardcafe

GUAP Night geeft al ruim een jaar een podium aan Haags talent op het gebied van hiphop en R&B. Verwacht showcases waar de talenten hun ding doen en lokale DJ's met verse tracks die boel samendraaien. 

Wie komen er? Code RoodMariseyaAngelina MooreR-Vii en Jayjay als DJ. Lijkt het je wat om zelf een keer mee te doen? Ook dat kan. En als je eerst een keer wilt komen kijken: vrijdag dus, gratis entree.

Event

The Crave 5 Year Anniversary @ PIP

Het Crave festival bestaat vijf jaar, dus dat is tijd voor een feestje. De line-up bestaat uit Deirdre Direktor, 543FF & Gamma Intel, Cultuurschok, Lenson, Van Anh, Bredt, Andre Agressi, Ian Martin, Vox Supreme, Lake Haze, Spekki Webu & JEANS. De acts zijn verspreidt over twee zalen. Een leuk feit is dat als je het tot 05:00 volhoudt je gewoon nog door kan feesten in het Magazijn tot een onbekend laat tijdstip (of vroeg). 
 

Event

Electric Eel Shock @ Zwarte Ruiter

Wie ze zeker negen jaar geleden op Kaderock kan ze vast nog herinneren: Electric Eel Shock. Muzikaal niet heel best, maar een onvergetelijke show. Wij gaan er eigenlijk wel vanuit dat er in de tussentijd veel is gebeurd en daarmee reden genoeg om deze zaterdag naar de Zwarte Ruiter af te reizen. Een band waarbij je met gemak kan zeggen: die gekke Japanners altijd!

Event

Yodok III @ Paard

Dit trio is bij het lezen van de biografie al de moeite waard. Wij likten onze vingers al af bij combinatie ambient, doom, noise en klassiek. Oftewel een trio die zichzelf gemakkelijk een muzikale duizendpoot kunnen noemen in plaats van Yodok III. Afijn, verder worden ze vergeleken met de cultgroep Godspeed You! Black Emperor. Kortom dit gaat vet worden. Verder hebben wij vernomen dat supportact Lärmschutz het liefst instrumenten fysiek aftuigt. Van geld verdienen is geen sprake zoals deze freejazz act met hun materiaal omgaat. Na deze tour is het waarschijnlijk weer een enkeltje muziekwinkel. Voor ons is dat natuurlijk prachtig, want dan gaat er tenminste wat kapot op het podium.

Event