In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Son Mieux Album Release @ Paard

Son Mieux komt met de langverwachte debuutplaat, dat is wel duidelijk. Camiel Meiresonne (wij spraken nog even met hem af) en band laten Faire de Son Mieux vrijdag in Paard voor het eerst aan de wereld horen. De winnaars van de Haagse Song van het Jaar gaan na een groot feest in eigen stad ook nog langs Zwolle, Groningen, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Wat er tijdens die tour niet is en hier wel: een dikke after in De Zwarte Ruiter. Ook leuk: het Haagse duo Vrou.ka in het voorprogramma. Wil je er helemaal niets van missen? Er zijn nog kaarten, maar niet veel. Opschieten!

Event

De Verlichting - Ⅰ @ PIP Den Haag

PIP opent de deuren voor Leidse collega's die met De Verlichting - I een nieuw collectief aftrappen. Vrijdagavond, tegen middernacht.

Een mooie manier om met Arthur Sleeuw, 1979, Mattheis en Verlichting Collectief op de main, en Erik Lourenssen en Tazi in de bunker het weekend te begroeten.

Eerder deze week waren er nog maar 100 kaartjes, dus wees er snel bij.

Event

Graunacht @ Paardcafe | Het Magazijn

Grauzone kan niet vroeg genoeg beginnen. Daarom is er op vrijdag al Graunacht. Vanaf 19:30 opent Paardcafe de deuren voor NIK VOID, N0V3L en OMZA. Een paar deuren verder staan PasiphaeGarçon Taupe en Butterslut vanaf 23:00 in Het Magazijn.

Verwacht een fijne opwarmer met postpunk en electronische muziek.

Met een kaartje voor het echte werk op zaterdag is dit inlooprondje helemaal gratis. Geen kaartje voor Grauzone? Dan kom je met 5 euro ook gewoon binnen.

Event

Grauzone Festival @ verschillende locaties

Zin in een mix van muziek, kunst en film? Dan zit je goed bij het Grauzone festival. Voor de zesde editie strijkt het multidisciplinaire undergroundfestival neer in o.a. het Paard, Koorenhuis en Paardcafé. Onlangs spraken wij met Natasja Alers over wat we van deze editie kunnen verwachten. Met namen als Shellac, Pink Turns Blue en Blixa Bargeld belooft het in ieder geval een mooi feestje te worden. 

Na middernacht nog niet uitgedanst? Nachtvlinders kunnen tot in de kleine uurtjes door in het Magazijn met o.a. Nik Void en Knekelhuis. 

Kaarten gaan hard, wees dus niet te laat!

Event

Drink & Drive @ Zwarte Ruiter

Wie geen zin heeft in underground, maar wél om de heupen los te gooien, moet op zaterdagavond in de Zwarte Ruiter zijn. Drink & Drive neemt je mee op een muzikale reis vanaf  de jaren '50 kriskras door de tijd. Van punk-reggae naar rock 'n roll en van garage rock naar rythm and blues: het kan allemaal. Enige voorwaarde? Alles wordt op vinyl afgespeeld. 

Event

Gluren bij de buren @ huiskamers in Den Haag

Altijd al eens ongegeneerd bij de buren willen gluren? Zondag mag het! Het Gluren bij de Buren-festival tovert Haagse huiskamers om tot podia voor livebands, singer-songwriters, dansers, theatermakers of andersoortige podiumdieren. Tussen 12:00 en 17:00 kun je gratis optredens van een halfuurtje door de hele stad bekijken. 

Sluit je weekend lekker af bij singer-songwriter J. Ward Brew, jazz-muzikante Evelien Storm of bij de vrolijke klanken van Loco/Motive.

Check de kaart voor het hele programma.

Event