In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

The Brahms @ Paard

The Brahms stonden eerder al eens met Son Mieux in Paard. Nu doet de groep van het nummer 'Golden' het helemaal zelf. Nouja, zonder Son Mieux. Want A.M. Sam komt helpen.

De Utrechtse gitaar- en synthpopgroep is na de hit twee EP's en een album verder. En ook die klinken lekker. Zestig festivals in een jaar proppen was ook geen probleem. In dat opzicht moet de kleine zaal een makkie zijn. Je kan nog kaarten kopen!

A.M. Sam, maar je mag hem ook Sam van Hoogstraten noemen, is handig met een gitaar. Westcoast riffs met een heerlijke stem waar je op kunt dansen. Ook het voorprogramma is het meer dan waard.

Event

XXL-Mas @ Grote Markt / Paard

Op donderdagavond is er alleen in de kleine zaal van Paard muziek? Waarom? De grote zaal wordt overgenomen door studenten. Maar ook als je niet studeert ben je welkom, en nog gratis ook.

Wat is er aan de hand? Vanaf 22:00 is er een Silent Disco op de Grote Markt. Thema: kerst. En vanaf 23:30 is het ook in de grote zaal van Paard raak.

Is er dan helemaal geen goede muziek? Ligt een beetje aan je smaak. Met Afro Bros, Childsplay en WEF is er een groot feest. En Bennie Beenham leidt de avond in goede banen. Voor zover dat kan.

Event

Haagse Song van het Jaar @ Paard

Op 20 december reikt 3voor12 Den Haag samen met Den Haag FM en het Paard de award voor Haagse Song van het Jaar 2019 uit. Iedereen is welkom voor de feestelijke uitreiking in de foyer van het Paard. Stemmen kan niet meer, en heeft bovendien geen zin omdat 7200 anderen dat al hebben gedaan.

Genieten kan wel. Er komt heerlijke muziek van Mispoes, Jack Faded, Sunny Rays en Tess et les Moutons. En wie weet kan je de overwinning met jouw favoriete Haagse act vieren. Want op vrijdagavond wordt de winnaar bekend.

Bij zijn dus. En niet te laat, want vol = vol.

Event

Triple S Christmas Special @ YMCA

Drie bands die je ongetwijfeld vaker samen hebt zien spelen Sunny Rays, Silver Lining en Silver Lining. Eerstgenoemde treedt zelfs op bij onze Haagse Song van het Jaar, dus als je meer wilt zul je hier bij moeten zijn. Het gaat namelijk om een heuse kerstspecial. Wij hopen in ieder geval dat de kerstcovers, want die gaan ongetwijfeld gespeeld worden, een beetje in de lijn zijn van de bands zelf. Dan is namelijk meer dan de moeite waard.

Event

 

Music for the Longest Night @ Korzo

Zaterdagavond 21 december is de kortste dag van het jaar. Voor de melancholische lezers onder ons betekent dat; de langste nacht van het jaar. Korzo heeft daar een muzikale avond omheen bedacht: Musical Utopias, dat staat in het teken van Music for the Longest Night. Echter, volgens de beschrijving is daar niets vrolijks of melancholisch aan. Zo zouden de innerlijke demonen naar boven gehaalt worden en eeuwigdurende ritualistische dansriffs voorbij komen.

Eerst zal Ensemble Klang met Michaela Riener Maarten Altena’s nieuwste werk Full Moon ten gehore brengen en dan is het aan PolyBand om bovenstaande waar te maken. Dit gezelschap bestaat uit een groot aantal musici en dansers die hun grooves en ritmes laten omschrijven als ritualistisch. Dat belooft een interessante avond te worden.

Event

Christine Ott @ Paard

Over het algemeen is de zondag de uitgerekende dag om rustig aan te doen. Wat is er dan beter om nog even door te kabbelen bij een middagconcert van pianiste Christine Ott? De Franse componiste verwierf bekendheid door haar samenwerkingen met Yann Tiersen, Radiohead en Tindersticks. Niet de minste dus. Christine Ott heeft zich gespecialiseerd in de ‘Ondes Martenot’, een bijzonder instrument dat in 1918 is ontworpen door Maurice Martenot. Tijdens deze avond zal de documentaire “Nanook Of The North” centraal staan. Dit optreden is georganiseerd in samenwerking met Fluister.

Event