In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Pro-Pain, Darkrise & Get Some! @ Musicon

Musicon heeft besloten om deze week driedubbel zo hard te gaan. Met de New York hardcore-pioniers Pro-Pain, het Tsjechische Darkrise en lokale helden Get Some! hoeven liefhebbers van metal en hardcore zich niet te vervelen op deze koude decembernacht. De mannen van Pro-Pain draaien al aardig wat jaartjes (ahem, decennia) mee, maar zijn er niet minder strak op geworden. Geregeld brengen de mannen een bezoekje aan Nederland om de boel eens flink omver te spelen, voor zover de overlevenden uit de pit het nog kunnen navertellen. Lekker old-school, maar zeker niet voor de poes.

Event

Kayāmata & Loco/Motive @Paardcafé

"The members of Kayāmata or representatives are not responsible for any death, injury, loss of hearing, stiff necks or damage of any kind suffered by any person while participating with Kayāmata." Dat klinkt ons als muziek in de oren. De mannen van Kayāmata komen helemaal vanuit onze noorderburenstad om hun zware, groovy stonerrock met een bijna verontrustende fascinatie met ruimtevaart op de Hofstad los te laten. Ook Loco/Motive is in het Paardcafé te bewonderen deze vrijdagavond. Leuk voor wie op hun single 'Do What You Wanna Do' gestemd heeft voor de Haagse Song van het Jaar, extra leuk voor wie zich nog wil laten overtuigen.

 

Life After the Warm Up @ The Grey Space in the Middle

Er gaat niets boven een goede shot dystopische scenario's op vrijdag de dertiende. Dat moeten Royal Surf Club en Every day is Friday ook gedacht hebben. Deze vrijdag veranderen ze de kelder van The Grey Space in the Middle in een heus overdekt strand voor een midwinter strandfeest, met een zure knipoog naar aan wereld na klimaatverandering waarin de enige natuur door de mens geschapen is. Om 18.00 start een programma vol kunst, panels en workshops dat later op de avond in een dystopia van mojito's, lokale DJ's en een rolschaatsdisco overgaat. Hoe zand met rolschaatsen samengaat, valt nog te bezien. Eén ding is zeker: kunstiger dan dit wordt het niet.

Event

Winterlicht @ Regentesseplein, Koningsplein en Prins Hendrikplein

Het wordt kouder, het weer is bij vlagen niet om over naar huis te schrijven en winter is coming. Tijd dus voor een extra knus feestje. Op drie verschillende pleinen in het Regentesse- en Zeeheldenkwartier wordt het Winterlichtfestival georganiseerd. Verschillende acts die ofwel op de pleinen ofwel in een van de vele winkels spelen. Klinkt toch precies als wat je nodig hebt in deze gure dagen?

Event

 

Barrelhouse @ Paard

Barrelhouse bestaat al sinds 1974 en is speelt nog altijd in de originele bezetting! Dat kunnen niet veel acts zeggen, The Golden Earring had vroeger een andere zanger en de Rolling Stones hebben ook flink gewisseld in de gelederen. Deze Haarlemse bluesband blijft wel trouw aan zijn leden en sleepte in het verleden zelfs een Edison binnen. In Paard zal de band, die ondertussen in het hoogwaardig grijs zit, waarschijnlijk een oude vertrouwde bluesshow.

Event

10 jaar Carrera's Muziekatelier @ Brouwerij de Prael

Kit Carrera kennen we nog wel als drummer van The Deaf maar runt al een hele tijd ook een succesvolle muziekschool. Een hele tijd zeiden we? Precies tien jaar bedoelen we! In Brouwerij de Prael wordt de verjaardag van de school gehouden en reken er maar op dat het een muzikaal en gezellig feestje wordt.

Event