In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Get The Funk Outta My Kitchen + Silver Lining @ Musicon

Weekend is geen weekend zonder een goede portie live-muziek. GTFOMK varieert met rock, funk, psychedelisch, pop, en zo’n beetje alles ertussenin. Samen met bluesrockband Silver Lining, die wij nog kennen van onze clubavond, zullen ze Musicon even flink op z’n kop zetten. De rauwe stem en intrigerende performance van zangeres Dana Qadri maken de mix van covers en eigen materiaal lekker dansbaar. Laat dat weekend maar komen.

Event

Nicholas Collon & Arthur Jussen @ Zuiderstrandtheater

Ook liefhebbers van klassiek komen dit weekend aan hun trekken. Niet alleen kun je je oma meeslepen naar het Kurhaus Kerstconcert, je kunt ook piano luisteren in het Zuiderstrandtheater. Klassiek iets voor oude mensen? Niet met Arthur Jussen op de toetsen. Meestal speelt de 26-jarige pianist samen met zijn broer Lucas, maar deze vrijdag is hij solo te bezichtigen – of beter gezegd: te beluisteren. Onder begeleiding van dirigent Nicholas Collon brengt Arthur Schumanns briljante pianoconcert ten gehore. Ook Wagner en Strauss passeren de revue. Zeker de moeite waard dus. Kaartjes zijn inclusief garderobe, koffie of thee en een drankje tijdens de pauze.

Event

 

 

Caim @ Het Magazijn

Met twee platen op zak en een derde in de startblokken timmert het Amsterdamse producer- en dj-duo Caim lekker aan de weg. Mark Peeters en Tommy Kornuijt hebben hun sporen als sfeermakers al verdiend als vaste prik bij feestjes als Mood en Breakfast Club. Hoog tijd voor het Amsterdams duo om naar Den Haag uit te rukken voor een all-nighter in het Magazijn. Op geheel organische wijze rijgen ze minimal, techno en house geruisloos aan elkaar. Gewoon lekker dus. 

Event

Holbeck + Stakbabber @ Paardcafé

Dik een jaar geleden stond Holbeck op onze clubavond het Paardcafé. De Haags-Utrechts-Amsterdamse formatie brengt een psychedelisch brouwsel met sax, synths, bas en drum. En op zaterdag staat het trio gewoon weer in het Paardcafé. Dit keer met een nieuwe EP: Medusa.

Die plaat klinkt niet onaardig (klik). Dus behalve dat het gratis is heb je nog een goede reden om te komen.

En als dat niet genoeg is: postbunkband Stakbabber staat ook nog op de planken. Het viertal doet in verschillende samenstellingen al even mee, en heeft een nieuw album, zonder titel.

Event

 

Talent Event Auditie @ Musicon

Op zondag 8 december zijn de eerste audities voor Talent Event 2019/2020. Dit als voorproefje van de finale op 22 maart 2020.

Inside Electron, L.A. Santana, BlueSide, Left In Suspense, No Justice, Kickin', Eurotiek, Dolhin Dims, Donnajoy Brak, Nordin Besling, The Sin Bin, Teddy Macrander, Joaz, Younasty, Jori, Aina Qvist en Kevin Bright willen Speakeasy opvolgen.

In Musicon vinden de audities voor de live acts plaats. Op donderdag 12 december volgen de hiphop- en dance-acts op Den Haag FM bij Young Agga.

Event

Benjamin Herman @ Pavlov

Het is koud buiten, dus trek maar een goede coltrui aan. En als je die dan toch aan hebt kan je net zo goed interessant gaan doen en jazz luisteren. Niet zomaar jazz, maar jazz van Benjamin Herman.

Wie? Die ene van New Cool Collective. Kan dingen op een saxofoon. En kan dat heel goed.

Neemt voor dit optreden in Pavlov geen big band mee. Wel een pianist, bassist en drummer. Het concert is gratis, maar doneren mag altijd.

Event