In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Alkaloid Reset Release @ Paardcafé

De Haagse zelfgebenoemde 'Dark Tropical' elektronische duo Alkaloid brengt aanstaande vrijdag hun album uit. Reset, zoals de plaat heet, zal op vers vinyl beschikbaar zijn en markeert tevens de vijfentwintigste Antilounge release! Met in het voorprogramma Zoë Reddy en achteraf DJ Kipkillah. Voor clubliefhebbers die hun muziek graag net wat anders voorgeschotelt wil hebben.

Event

 

Alex Simu Quintet @ Koorenhuis

North Sea Jazz duurt nog zeker een paar maanden en Mondriaan Jazz is alweer even geleden. Voor wie niet genoeg kan krijgen van spannende jazz, kan zijn vingers aflikken bij het Alex Simu Quintet. Deze heren, samen met Lucia Ban & Mat Maneri steken de muziek van George Enescu in een nieuw jasje. Dit is in samenwerking met Projazz georganiseerd, die eerder een act als Dinosaur naar het Koorenhuis haalde.

Event

 

Kernel Panic #40 @ Studio Loos

In Studio Loos gaat het al een tijdje anders dan normaal. Donderdag is het podium aan Kevin Toma, Anton Mobin en JD Zazie. Kevin Toma studeerde in Nijmegen en maakt al sinds '94 er een gewoont van om muziek onder stille films te monteren. Anton Mobin is een improvisatiemuzikant die zijn eigen instrumenten bouwt. En dan hebben we ten slotte nog JD Zazie die het DJ niet als puur platen draaien ziet, maar als een experiment in geluid en uitvoering.

Event

 

Thijs Boontjes Dans-En Show Orkest @ Paard

Stiekem een van de leukste Nederlandstalige acts van het moment. De band rondom zanger/toetsenist Thijs Boontjes laveert volgens iedere beschrijving daar in het niemandsland tussen Hazes en Brood. Laten wij daar de eenvoudige spitsvondigheden van Lucky Fonz III en het swingende van de dames van Clean Pete (waarmee Boontjes onlangs nog een single opnam) aan toevoegen. Een Haagse connectie is er ook want Janneke Nijhuijs maakt deel uit van het orkest. Hoe dan ook gaat dit een gezellige avond worden.

Event

 

Submarine Festival @ The Grey Space In The Middle

Een van de belangrijkste undergroundfestivals van Den Haag; Submarine staat weer voor de deur. Ieder jaar weet je niet wat er gaat gebeuren. Acts als Nimbus 3000The Germans en The Sweet Release Of Death maken acte de presence. Onbekend, ongebruikelijk en ontzettend tof. Submarine is een van die Haagse festivals waar je gewoon een keer moet zijn geweest.

Event

Altin Gün @ Paard

Als je kneiterhip bent kende je ze allang. Als je een beetje invested bent in de Nederlandse muziek kende je ze iets later. Als je een Amerikaan bent met een voorliefde voor wereldmuziek ken je ze nu ook. Want Altin Gün is genomineerd voor een heuze Grammy. Dat is een unieke prestatie voor een Nederlandse act. De psychedelische folk met Turkse invloeden is een van de meest bijzondere dingen die je gaat zien. 

Event