In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Di-Rect @ Paardcafé

Voor de gelukkigen die een kaartje voor Di-Rect hebben weten te bemachtigen begint het weekend al goed in het Paardcafé. Voordat de band hun Europese tour aftrapt beginnen ze met een intieme try-outsessie in hun thuisstad. Daar eindigen ze trouwens ook, maar dan met twee shows in de grote zaal van het Paard op 28 en 29 december. De tour begint in kleine zalen en heet dan ook geheel toepasselijk From The Ground Up. Di-Rect in eigen stad is altijd goed en deze intieme versie belooft een bijzondere te worden. Voor alle Haagse shows achter het net gevist? Er zijn nog tickets voor de optredens in Ahoy in 2020. 

Event

 

Tresor X PIP @ PIP

In januari reisde een Haagse delegatie naar Berlijn af voor een nacht doorbeuken in Tresor. Deze vrijdag is het de beurt aan de Duitse afvaardiging om het Napels van de Noordzee op haar grondvesten te doen schudden. Met de line-up zit een avondje techno raggen in ieder geval wel snor; ADAM X, Sleeparchive (live), Marcus, Janina, Handmade en Falhaber nemen de Binckhorst voor een nachtje over. Er zijn nog een handvol kaartjes beschikbaar dus wacht niet te lang.

Event

 

Joris vdp w/ Artefakt @ Het Magazijn

Naast tickets voor PIP gegrepen? Niet getreurd: ook in het Magazijn kun je vrijdag prima een nachtje doorhalen. Hier staat ook een in Berlijn gevestigde act (zij het met een Nederlands jasje) op het programma, namelijk DJ-duo Artefakt. Samen met Joris vdp zullen zij de bunker vullen met melodische, haast hypnotiserende techno. Toegang is gratis.

Event

 

Popronde @ Verschillende locaties

Iguana Death CultDe KraaienSt. TropezPalio Superspeed Donkey en ga zo maar door. Al deze artiesten traden ooit op tijdens de Popronde. Het rondreizende festival neemt de krenten uit de pap van morgen en programmeert ze op relatief kleine plekken. Wil je de Nederlandse a-listers van de toekomst aanraken, spreken en vooral, zien spelen? De Popronde maakt dat mogelijk. Check vooral onze vijf tips!

Event

The Cutthroat Brothers + The Wet Boys @ Musicon

Stel je bent kapper maar je hebt het gevoel niet geknipt (hahaha, humor om te lachen) te zijn voor je job. Dan begin je toch een mokerharde rockband met je partner in crime. Dat is wat de Amerikanen van The Cutthroat Brothers gedacht moeten hebben. Gehuld in kapperskostuums die zo uit Sweeny Todd lijken te komen vegen ze de vloer aan met elk podium. De Haagse band The Wet Boys verzorgt het voorprogramma. Lijkt er op dat er veel wapperende haren zullen zijn in Musicon.

Event

Symfonic Junction @ Paard

Klassiek is mooi. Maar klassiek met een poprandje is nog toffer. Kennen jullie die versie van Elgars 'Nimrod', in de uitvoering van The Deaf nog? (check de link, megavet) Nu staat in Paard ons eigen Residentieorkest samen met Sven Figee om een mopje klassiek te brengen, maar dan met een hammondorgel. Dat kan toch alleen maar goed gaan.

Event