Zaterdag strijkt het rondreizende festival Popronde neer in onze Haagse clubs en cafés. Popronde is een platform voor opkomend talent, dus misschien ontdek jij de nieuwe Di-rect wel op dit festival. In totaal komen 35 bands vanuit het hele land onze hofstad dit weekend onveilig maken. De hele programmering vind je op de website van Popronde, maar voor iedereen die geen tijd heeft om deze uit te pluizen, hebben wij alvast vijf tips op een rijtje gezet.

Foxlane

21:30 uur
Zwarte Ruiter

Nijmeegse Indie band Foxlane is hard aan de weg aan het timmeren. Hun hit 'Birmingham' heeft al meer dan een miljoen streams op Spotify en dat is meer dan terecht, lekker nummertje hoor! Al is dit met name te danken aan het feit dat de band opgenomen is in een heleboel Peaky Blinders-afspeellijsten. En die serie is populair. Neemt niet weg dat Foxlane deze streams absoluut verdiend heeft. Het viertal won niet voor niets de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. Verwacht energie, rauwe gitaarriffs, opzwepende baslijnen en filosofische teksten.

Fjaler

22:15 uur
Café Cremers

Fjaler gaat met zijn muziek op zoek naar contradictie. Hij gebruikt elementen van ambient, klassieke en electronische muziek en laat zich met synthesizers, effectpedalen en samples inspireren door geluid.” aldus de website van Popronde. Dit klinkt een beetje zweverig en dat is het ook. Het is muziek om in te verdwalen. Omdat Fjaler zijn optredens deels voorbereidt en deels improviseert is geen enkele show hetzelfde. Dit is zo'n band die je moet meemaken om te weten waar we het over hebben.

Three Little Clouds

22:30 uur
Paard

Voor iedereen die wil dansen, swingen, zingen en lachen. Deze heerlijke mix van hiphop, dance en disco krijgt alle voetjes van de vloer. De bandleden zien elkaar als familie en deze hechte band straalt van het podium af. Met aangeboren enthousiasme is het Amersfoortse Three Little Clouds in rap tempo heel Nederland aan het veroveren. Wij zijn om. Dus trek je dansschoenen maar uit de kast, we zien je daar.

WIES

23:30
Café de BieB

Soms is een lekker staaltje Nederpop precies wat een mens nodig heeft. WIES verovert met het catchy 'Soms Is Het Te Laat' menig publiek én jury. Ondanks dat het drietal nog helemaal niet zo lang bij elkaar is, spelen ze al in zalen als de Melkweg, TivoliVredenburg en Paradiso. Daarnaast sleepte WIES in 2018 zowel de Grote Prijs van Nederland als de Amsterdamse Popprijs binnen. Best indrukwekkend. Bereid je voor op afwisseling tussen rustige elektronische muziek à la Spinvis en raggend en expressief als Ramses Shaffy.

NEMSIS

23:45 uur
September

Heb je wel eens van Modern-Oriental Grungepop gehoord? Wij ook niet. Dit is het label dat het Haarlemse NEMSIS zelf aan hun muziek heeft gehangen. Hoe het ook heet, wij vinden het leuk! Heldere vocalen, lekkere gitaren en een hele flinke dosis energie maakt deze band zo vet. Wij zijn niet de enige die dit vinden. In 2018 sleepte NEMSIS de Rob Acda Award binnen, ze werden uitgeroepen tot 3voor12-talent en lanceerden eerder dit jaar hun album ‘Sugar, Why So Bitter’ in Bitterzoet in Amsterdam. Deze band wil je zien. Echt.