In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Tim Vantol @ De Zwarte Ruiter

Tim Vantol staat niet voor het eerst in de Zwarte Ruiter. Gitaarpunk met een vleugje folk waar zachtaardige singer-songwriters hun vingers bij kunnen aflikken. De man met gitaar tourde deze zomer door heel Europa, en kwam nog even langs voor Wild Rooster.

Klaar is hij niet, want voor zijn '10 years and still not done' clubtour knalt hij er nog een kleine clubtour door Nederland uit, met uitstapjes naar Spanje, Zwitserland en Duitsland. Opwarmen kan met zijn album Live, inderdaad, een live album.

Event

Het Grootse Radio Tonka 25 Jaar Eindfeest @ The Grey Space

Radio Tonka bestaat 25 jaar! Voor het jubileum kaapt het underground radiostation al de hele week The Grey Space in the Middle. Daar komt nu een eind aan, met een feest. Een heel groot feest. Kijk maar naar die line-up:

Downstairs Studio

21:45 GitGot (live)

21:00 Joop Ankerman (dj)

22:35 The Bad Skins (live)

22:00 De Kikker en de Reiger (dj)

23:35 Zoe Reddy (live)

23:00 All night Long (dj)

00:30 OZMA (live)

00:00 Spook Sound System +
Sounds from the Web (dj)

01:30 Wetboys (live)

01:00 Gallus (live)

02:10 Sylvia (dj)

02:00 Foresense (live)

03:30 Hellboii (live)

 

Event

Grauzone Presents: The Monochrome Set @ Paard

The Monochrome Set was in Londen ooit (jaren 70) een van de grondleggers van de postpunkscene. Al 40 jaar new wave, en nu in het Paard. Met frontman Bid en Andy Warren loopt alles nog gesmeerd. In 2018 kwam er nog een nieuw album uit, Maisieworld, de veertiende alweer.

Kaarten zijn nog beschikbaar, dus je kan helemaal losgaan in de kleine zaal. En als je wilt kan je dat de dag erna ook nog doen bij A Certain Ratio (cult punk uit Manchester) met een combi-ticket.

Event

Tot slot nog behoefte aan een Eric Clapton-gitaarlesje van deze veelzijdige man? Vanaf 2:02 volgt het daadwerkelijke geluid.

 

3voor12 Den Haag Clubavond #60 @ Rondom de Grote Markt

Wat je zaterdag gaat doen staat natuurlijk al wekenlang vetgedrukt in de agenda: de zestigste editie van onze eigen clubavond. Hoera! We sjezen op en neer tussen het Paardcafé, September en de Zwarte Ruiter. Op het programma: Maxine, Splinter, Henk, The Great Communicators, Silver Lining, The Depression Club en Port of Call. Krijg je nu al stress over wanneer je waar moet staan, geen zorgen: hier vind je de timetable. Krijg je op de avond zelf stress over wanner je waar moet staan, maak je dan ook geen zorgen: als je onze vlaggen volgt komt het helemaal goed. Zin in. 

Event

Grauzone presents: A Certain Ratio @ Paard

Naast ons eigen feestje is er dit weekend nog meer aan muziek te beleven. Zaterdag staat post-punkband uit de jaren '80 A Certain Ratio op de planken in Paard. De band hoort bij de scene rondom het welbekende Factory Records. In het rijtje bekende namen van dit legendarische label uit Manchester staat de band fier naast groepen als Joy Divsion, New Order en Happy Mondays. In het kader van dit jubileum brengt de groep de ACR:BOX-set, die werd gemastered in Abbey Road Studios. Hierop staan 20 nooit eerder gehoorde tracks. Vet dus. Tickets vind je hier

Event

Haagse Popdag @ Paardcaf├ę

Ook de zondag (of eigenlijk, júist de zondag) staat in het teken van de Haagse popweek: de popprijzen worden uitgereikt! De vier categorieën zijn: beste videoclip, beste Haagse initiatief, Popradar Music Support Award en natuurlijk dé Haagse popprijs voor de act die de meeste stappen heeft gemaakt (San Holo won die vorig jaar). Ook zijn er handige speeddates in de foyer van het Paard voor zakelijk advies en is er muziek in het Paardcafé van Niko, Magic Moon en GIAN. Bekijk hier het volledige programma en alle genomineerden.

Event