In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

MAYBE NOT + Downtown District + PEACH. @ Paardcafe

Gratis takkeherrie? In het paardcafe staan niet een, niet twee, maar gewoon drie bandjes de boel op donderdagavond af te breken. Amsterdams viertal MAYBE NOT trapt de avond af met energieke punkrock. Daarna mag het Leidse Downtown District, winnaar van de 3FM 'Elevator Pitch', aan de slag. Helemaal.

Tot slot komt het frisse en nieuwe Haagse PEACH. het licht uitdoen. Met een combinatie van indie en punk zet het trio een prima setje kabaal neer. En alvast onthouden: 10 oktober staan ze opnieuw op de planken tijdens de EP release van Inside Electron.

Event

SODF Soundsystem @ Zeta

SODF System, kort voor Sounds Of Da Future. UK Bass uit ons eigen Den Haag. Lekker door het geluid gaan met elektronische sets in Zeta.

Beukend het weekend in op mixjes van house, funky en garage. Een betere manier om vrijdag te vieren is er niet. Vooral niet als je TodaysArt te moeilijk vindt.

Event

TodaysArt @ Electriciteitsfabriek | Theater aan het Spui | Paard | Magazijn

Voor TodaysArt zit je het hele weekend goed. Er is kunst, zijn audiovisuele shows en ook nog wat intellectueel geneuzel, maar vooral ook: muziek.

Van lo-fi synth van Carla dal Forno tot Oegandese drumgroep Nihiloxica, we tippen je ook dit jaar helemaal de moeder. Voor de vijftiende editie is alles iets kleinschaliger, maar je zit nog steeds goed om alle headliners van morgen te zien.

Event

Optie Badplaats @ Optie B

Voor wie écht geen genoeg van zon, zomer en chloor kan krijgen kan zaterdag nog even flink nazomeren op de poolparty van optie B. Maak een duik, drink een cocktail en geniet van de laatste zonnestralen. Met de muzikale kunsten van o.a.  GlitterstudioTumbleweed en De Het Boaz zit het zaterdag wel goed. Haal nog één keer je slippers tevoorschijn en hijs je nog een laatste keer je badpak in voor ze weer een jaar de kast in moeten.

Event

Boekpresentatie Leo Blokhuis + The Crazy Rockers @ De Zwarte Ruiter

De Zwarte Ruiter is niet alleen podium voor muziek maar blijkbaar ook voor literatuur. Muziekexpert Leo Blokhuis presenteert er zaterdagmiddag namelijk zijn boek Blauwe Zomer: een ware coming-of-age-roman met een hoofdrol voor de Haagse rock'n'rollscene van de jaren '50. In die tijd werden de fundamenten voor de Nederlandse rock'n'rollscene gelegd door namen als The Tielman Brothers, The Blue Diamonds en The Crazy Rockers. Deze laatste band is nog steeds hartstikke actief en zullen de middag muzikaal begeleiden met swingende Indorock. Sowieso gezellig dus. Toegang is zoals altijd gratis.

Event

KOVACS @ Paard

Wolfenmuts, kaalgeschoren koppie en rauwe soulstem: dat kan niet anders dan Sharon Kovacs zijn. Dat het een taaie is heeft ze al bewezen nadat menige zangschool na het horen van haar eigenaardige stemgeluid haar aanraadde iets te gaan doen maar ze zette stug door. En hoe! Na een dijk van een debuutplaat en nummer 1-hit My Love is de zangeres terug met een nieuw en soulvol album Cheap Smell. Het voorprogramma wordt verzorgd door elektronisch dark-popduo NOWA. I'm diggin', you diggin', we diggin'.

Event