In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

The Mighty Breaks LP-release @ The Grey Space In The Middle

Er is zo kneiterveel te doen dit weekend dat wij ook moeite hadden met het kiezen van de juiste events voor in de weekendrubriek. Een naam stond wel bovenaan ons lijstje, want we zouden deze release niet over durven slaan. The Mighty Breaks die met hun fuzzy garagepop al meerdere keren door ons geprezen zijn, brengen vrijdag hun allereerste album, genaamd Master Club uit. Maar er is meer, tijdens de release in de Grey Space treedt onder andere ook Tousch en het Engelese Bull op. Wij zijn erg benieuwd naar de plaat, jullie ook?

Event

Paard van Stal @ Paard

De jaarlijkse aftrap van het Paardseizoen in onze eigen poptempel. Gewoon met acts die de boekers leuk vinden. Geen headliners, geen poespas, gewoon goede acts met ieder jaar leuke uitschieters. Baloji (oa. Lowlands en Crossing Border), Yin Yin (Lowlands en DTRH), Indian Askin en nog veel meer. Voor 23:00 is de entree ook nog eens helemaal gratis. Nee, er is haast geen betere manier om het nieuwe clubseizoen af te trappen.

Event

Live On The Beach @ Strand Scheveningen

Ieder jaar is het weer de vraag wie er op het strand van Scheveningen zullen spelen tijdens Live On The Beach. Pat Smith kan altijd van tevoren al worden ingevuld, maar voor de rest bedenkt de organisatie altijd iets nieuws en bijzonders. Dit keer de band Keane. De Britten die in de vroege 2000's hits hadden die klonken alsof ze door Coldplay waren geschreven. En Suzan en Freek die juist tegenwoordig enorm bekend zijn. Maxi Jazz van  Faithless zou ook komen maar is ziek, daarom komt nu Kraak en Smaak met een DJ-set waarbij MC Seb van den Berg de vocale omlijsting zal doen. 

Event

Embassy Festival @ Lange Voorhout

Het lange Voorhout wordt vrijdag en zaterdag omgetoverd tot culturerele, culinaire én muzikale ontmoetingsplaats tijdens het Embassy Festival. Met bijna zeventig participerende ambassades is deze editie de grootste tot nu toe. Er is genoeg te bekijken, te leren en te eten maar muzikaal gezien is 't ook dik in orde. Een breed scala aan artiesten van over de hele wereld verzorgen een line-up die alle kanten opschiet. Gezellig wordt het sowieso met acts als London Afrobeat Collective (GBR), La Chiva Gantiva (COL) en Boom Pan (SR)

Event

NIMBY Festival @ Darwinstraat

Verstopt in de stad op een schattig hofje achter de Darwinstraat vindt zaterdag het gezelligste achtertuinfeestje van Den Haag plaats: het Not In My Backyard Festival. De achtste editie belooft weer een mooie te worden met een lekkere line-up, bestaande uit jazzy multi-instumentalist Lorrèn, emo-poppers Bony Macaroni, het funky Three Little Clouds en de Amsterdamse rockers van Scram C Baby. Gezelligheid gegarandeerd. Leuke bonus: het is gratis.

Event

Clubhopping @ Binnenstad

Om een weekend zonder slaap te garanderen knalt Clubhopping er zaterdag een nacht doorheen waarin je gratis werkelijk élke club die de stad te bieden heeft kunt bezoeken. Van The Grey Space naar de Danzig, van de Rootz naar PIP en van Millers naar het Magazijn: je kunt ze allemaal af voor een portie dance, hiphop, techno en urban. Van al dat gehop moe geworden? Geen zorgen, er rijden gratis bussen tussen de venues. Kun jij nog even lekker door.

Check de line-up en alle venues hier

Event