In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Sounds of the Sirens @ Paardcafé

Westcountry folk-rockduo Sound of the Sirens staat donderdagavond in het Paardcafé met hun nieuwe album This Time, dat begin dit jaar uitkwam. De verwachtingen voor de Britse Abbe Martin en Hannah Wood zijn  hoog gespannen na de lovende reacties op hun debuutalbum For All Our Sins uit 2017. De nieuwe plaat met maar liefst vijftien nummers gaat volgens de vrouwen zelf over verlies, liefde, verlies, doorzettingsvermogen en hoop. Goed, het mogen dan wel niet de meest originele onderwerpen zijn maar de harmonieuze stemmen en hun vermogen een publiek te overtuigen maken het meer dan goed. Support komt van het Rotterdamse Marvin Dee

Event

De Kraaien @ Zwarte Ruiter

De Kraaien staan vrijdagavond in de Zwarte Ruiter. Het is Haags, het is smerig, het is gratis en het is vooral heel erg lekkah. Veel meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen. Kom op tijd want het wordt druk. 

Event

Think outside the Box @ Paardcafé

Voor wie zin heeft om te dansen maar geen zin heeft in weer een avond alleen maar hitjes, is het Paardcafé vrijdagavond the place to be. De enige echte DJPJ (wie kent hem niet) draait bij Outside the Box plaatjes die nét ff anders zijn dan degene die in elke willekeurige kroegplaylist staan. Denk aan grootheden als The Doors, Fatboy Slim, Talking Heads en Iron Maiden, maar dan niet die nummers die al dertig jaar in de top 40 staan. Niet zo bekend, wel net zo dansbaar. 

Event

Hollands Feest Aan Zee @ Zuiderstrand

Ongegêneerd meeblêren op Nederlandse hits kan vrijdag op het Hollands Feest aan Zee op het Zuiderstrand. Met optredens van niemand minder dan Anita Meyer, Django Wagner, Samantha Steendwijk, Rene Schuurmans, Henk Dissel, Mike Peterson, Wesley Bronkhorst en Quido van de Graaf zit lekker lallen wel goed. Voor de diehardfans is er de mogelijkheid je Hollandse helden te ontmoeten als VIP. Voor 125 ekkies krijg je toegang tot de backstage area, een topuitzicht op het podium, 15 muntjes en gratis hapjes. Vind je €125 net te veel maar wil je wel feesten aan zee, kun je voor €23 een gewoon kaartje kopen. We blijven toch Hollanders hè.

Kaarten zijn nog te koop.

Event

Schollenpop @ Zuiderstrand

Zouden de weergoden Schollenpop dan eindelijk gunstig gezind zijn? Na een aantal onstuimige edities met slecht weer lijkt het dit jaar droog te worden met een voorzichtig zonnetje. De lekkerbekken kunnen dus gewoon het vet in! Ook van de line-up kan gesmuld worden: voor een schamele €3 kun je genieten van o.a. Luminize, Moonfire, EUT, Tim Akkerman en Snelle. Kun je er niet bij zijn of wil je het nog een keertje herbeleven? Lees dan maandag ons verslag. 

Event

Atlantic Herring @ Het Magazijn

We trekken het visfestijn nog even door tot in de kleine uurtjes in Het Magazijn: Atlantic Herring verzorgt een all-nighter in de stadsbunker. Het duo Lies & Cilinder springen zelfgezegd uit hun haringtonnetje van excitement dus het belooft een gezellige bende te worden. Vergeet de uitjes niet. 

Event