In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Suzy V @ Zwarte Ruiter

Afgelopen Sniester wees Joris van der Poel ons al op deze jonge zangeres. De halve Siciliaanse bewijst met haar mooie, mediterraanse sound maar weer dat alles uit Italië van uitermate hoge kwaliteit is. Daarnaast is Caroline de Leeuw (aka. Caro Emerald) de zanglerares van de schone en heeft Suzy V ook een beroemde vader. "Wie is die vader dan?", horen we je vragen. Laten we je een tip geven: Het heeft te maken met 'All You Need Is Love' en het is niet Paul McCartney. 

Event

Art Is Dead (A.I.D.) Den Haag #1 @ De Besturing

Art Is Dead (A.I.D.) komt overwaaien uit Turkijke en organiseert een eerste feest in het buitenland. En welke stad is dan beter dan Den Haag? Ja, die is er dus niet. En daarom strijkt het evenement vol noise, hardcore en terror sets neer in De Besturing.

Van 20:30 tot 02:00 kan je losgaan, maar van die eindttijd geloven we niet zo veel. Wat kan je verwachten? Vestas, Zs Zs, Prophetiae Sibyllarum, BSE, CLUB-RES, G/A/G, apoteke en görkem arıkan. Zeggen die namen je iets? Dan zit je goed. Compleet onbekend? Dan nog kan je uit je plaat gaan. Succes! (PS. Entree is gratis, maar wel zo lief om wat cash te doneren)

Event

BonFire Beach Fest 2019 @ Scheveningen Strand

Het strand haalde op de eerste dag van het jaar al vlammend het landelijke nieuws, maar dit weekend gaat het strandseizoen ook echt beginnen. BonFire Beach Fest trapt af. Verwacht een vuurspektakel met DJ's, bandjes, acts en veel eten en drinken.

Wie komen er? Verwacht minder bekende bandjes maar ook artiesten zoals Pat Smith en Son Mieux (solo dit keer). Of plaatjesdraaiers zoals Sunny Sjoerd. Van hits tot house tot urban, voor iedereen is er iets te doen. Duimen voor zon en lekker gaan!

Event

The Hague Metal Fest @ Paard

Vorig jaar opgezet in de leegte die Metalcon met de opheffing achterliet, dit jaar een serieuzer festival dan ooit. The Hague Metal Fest heeft met namen als Betraying The Martyrs en Ingested ook een aantal flinke namen binnen weten te hengelen, het lijkt een kwestie van tijd voordat de échte grote namen naar het Paard komen. Lang verhaal kort; In het Paard kan je dit weekend kapot gaan op een aantal heel toffe metalacts waar je zeker even langs zou moeten gaan.

Event

The Lake Within The Lake, EP Release @ HOOP

De titel van het evenement had de schrijver van dit stukje ook even op het verkeerde band gezet. Er werd namelijk gedacht dat dit een van de meest bitchin' bandnamen ooit was (samen met ZsEinstürzende Neubauten en Alabama Thunderpussy) maar niets bleek minder waar. The Lake Within The Lake is de naam van de te releasen EP van Stellaria Nemorum, wat misschien een nog toffere bandnaam blijkt. Eindstand: toffe namen in de HOOP, waar het altijd tof is.

Meer informatie

Cuisine De Fous - Beste Zaterdag @ Wow Zone

Na Goede Vrijdag komt de Beste Zaterdag. Bij Cuisine De Fous bereiden ze iedereen voor op het eieren zoeken met een kneiterhard festival. Twee podia, goede sfeer en gaan. Het festival is al een tijdje een van de betere, kleinschalige dansfeesten in Het Haagse, maar het lijkt binnenkort echt de keus tussen exclusiviteit en grootte te moeten maken. En dat is alleen maar te danken aan het hoge niveau dat ieder jaar weer bereikt wordt door de organisatie.

Event