In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Rewire 2019 @ Binnenstad Den Haag

Schreeuwerige dance, tegendraadse folkmuziek en dwarse jazzmuzikanten. Zo zou je het Rewire festival kunnen omschrijven. De acts op dit festival zijn soms zo uniek dat wij uit verbazing op ons achterhoofd krabben. In de zin van: "wat is dit nou weer?", maar ook vaak "wauw, dit is wel heel geniaal". Dit festival is een aanrader voor iedereen die zich graag laat uitdagen. Bekende namen voor deze editie zijn Jlin, Low, Xiu Xiu, Nicolas Jaar Tim Hecker. 

Event

 

EP Release Anna Lotte @ Paardcafé

Het Paardcafé kunnen ze zo langzamerhand wel omdopen tot het Haagse releasecafé. Anna Lotte is de zoveelste die een EP gaat uitbrengen in dit café. Anna is een singer-songwriter gewapend met gitaar en loopstation. Een leuk feitje, Anna won de krachtvoer talentenshow van 2018. Support komt deze avond van de mysterieuze MARIA, want die heeft wel een heel vreemde genre benaming: post-religieuze muziek. De heilige geest is op vakantie, dus dan moeten wij het doen met Maria. 

Event

EP Release Ocean Tribe @ The Shore

Ocean Tribe is een mengelmoes van reggae, surfrock en hiphop. Kortom warm zomerweer vibes. Kortom, muziek die je in de winter als vervanging voor een hete kop chocolademelk kan gebruiken. De heren hebben onlangs het eerste wapenfeit af en dat is reden voor een feest. Toch horen we je denken, maar waar kennen we deze lui van? De zomergasten zaten in bands als Piñata, Cuban Cigar Club & Moja. Support tijdens deze avond is van Rose Marin en achteraf kun je genieten van de (hopelijk) zomerse grooves van Mowgli Disco.

Event

Winterfest @ Popradar

Geen zin in moeilijk en experimenteel maar wel zin in muziek? Naast Rewire vindt er zaterdag nog een festival in de stad plaats: na drie jaar keert Winterfest naar Popradar terug. De oefenruimtes worden omgetoverd tot mini-concertzaaltjes en met 60(!) acts is er voor ieder wat wils. Van oude rotten die hun strepen  in de muziekscene al hebben verdiend tot groentjes die net de oefenruimte uit komen rollen: alles komt voorbij. Op het programma staan onder andere The Bad Tones (die vorige week nog op onze clubavond stonden), Beyond The Moon en The Howl Ensemble. Toegang is gratis.

 

Event

Scram C baby @ Zwarte Ruiter

Het was een tijdje (lees: acht jaar) stil, maar met een nieuw album Give Us A Kiss is Scram C Baby weer back in business. Met lovende recensies waaronder vijf sterren van de Volkskrant in hun zak keren de Amsterdammers terug naar het Haagse om hun alternatieve rock ten gehore te brengen. Voor de millennials: de band rondom zanger Jan Cees Smit was jarenlang een van de grootste indierockbands van Nederland. Hun nieuwe plaat heeft een beetje van alles: punk, indie, rock en een vleugje new wave. Denk aan Pavement of dEUS maar met een geheel eigen twist. 

Event

Het Magazijn x Rewire @ Magazijn

Heb je de smaak te pakken en kun je geen genoeg van Rewire krijgen: wees niet getreurd! De echte diehards kunnen zaterdagavond nog even door bij Rewire afterhours in het Magazijn. Rotterdams duo Animistic beliefs keert terug voor een liveset, evenals het Britse Rian Treanor. CCL en RAFF sluiten de nacht af met een DJ-set. Voor Rewire-bezoekers is het gratis, anders kost het je een tientje.

P.S. De klok verschuift zaterdagnacht een uurtje vooruit dus schrik niet als je om 07:00 het Magazijn uitstapt.

Event