In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Uit Het Gareel @ Binnenstad Den Haag

Den Haag is de laatste jaren een aantal festivals verloren, maar gelukkig komen daar weer frisse festivals voor terug. Dit jaar zal de eerste editie van het Uit Het Gareel Festival worden gehouden in het Paardcafé, Bleyenberg en Beergarden. Het festival is een samensmelting van kunst en muziek op de drie locaties. De line-up bestaat uit: Dunja & Toya, Muji Roux, Boaz, Milo en Noumé B2B Karim.  

Evenement

Yung Nnelg @ Paard

Yung Nnelg wordt bestempeld als een onderscheidende rapper, maar dat wordt pas duidelijk als je met een vergrootglas naar zijn persona kijkt. Aanvankelijk klinkt de rapper niet veel anders dan de hiphop acts die er op dit moment in Nederland actief zijn. Niet verkeerd, een track als Skeeman mag er best zijn. Maar bij het luisteren van een Tetsuo met Ray Fuego blijkt de artiest meer te kunnen dan enkel bangers bij elkaar te pennen. Funfact, de tracktitel is een knipoog naar een persage in de cultfilm Akira.

Evenement

Club 25 Van Anh & Yaleesa Hall @ Het Magazijn

Sinds Het Magazijn is geopend is er eigenlijk elk weekend wel sprake van een portie ongegeneerd beuken. De bekende formule: twee acts die uitgesproken goede clubmuziek produceren. Vooral de Amsterdamse Yaleesa Hall is er een om in de gaten te houden deze avond. Deze technomuziek is net wat uitdagender dan die van de gemiddelde platenenthousiasteling. Bij het horen van deze techno gaan beide vuisten in de lucht, al zal dat je een biertje kosten.

Evenement

Bevrijdingsfestival @ Malieveld

Het is weer 5 mei, dus we vieren de vrijheid. Hoe? Goede vraag. De meeste muziekliefhebbers trekken naar het Malieveld voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Een lekker eclectisch festival voor iedereen. Dit jaar komen onder andere Fedde Le Grand en Candy Dulfer langs, maar er is ook genoeg muziek van eigen bodem. Onder andere: Di-RectSamantha Steenwijk en The Navigators treden op. Het schijnt lekker weer te worden, dus geniet er lekker van!

Evenement

Laserfest @ Wowzone Binckhorst

Jarrel van The Crave en Gino van JEANS organiseren een nieuw outdoorfestival op het oude lasergameterrein bij de Binckhorst. Een bijzondere locatie die zich uitstekend leent voor een undergroundfeest. Klinkt goed toch. Wil je meer weten? Lees dan vooral ons eigen interview met de organisatoren!

Evenement

Stork Instore: Madison & Haigh @ Café Crunch

Stork Instores komen steeds vaker terug. Kleine, intieme optredens op onconventionele locaties. Winkels, café's en restaurants worden allemaal bezocht. Zaterdag kan je singer-songwriterduo Madison & Haigh zien spelen in Café Crunch. Verwacht leuke liedjes en af en toe een verrassende cover!

Evenement