Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Pitou + Blue Rose Code @ Paard

Een dubbelaffiche aan singer-songwriters in het Paard. Staan is niet nodig, de kleine zaal heeft deze avond zitplaatsen voor een intieme show.

Pitou stond eerder deze maand ook al op de planken in onze stad tijdens Crossing Border. Tranen prikten in de ooghoeken van jouw redactie. Laat je betoveren door de melancholische folk van de Amsterdamse zangeres. En wie weet helpen Roos Meijer en Anne-Lieke Heusinkveld (La Loye) je vanaf het podium met het wegpinken van je tranen.

Om de boel op te warmen trapt Ross Wilson de avond af. Met Schotse roots en Engelse opvoeding zet de man van Blue Rose Code liedjes met wat folk, jazz, soul en pop neer. Het wordt een mooie reis.

Event

Heroes: Front 242 (Grauzone Presents) @ Paard

Als (één van de) grondleggers van EBM gaat Front 242 al even mee. Al in de jaren '80 maakte de groep naam met bijvoorbeeld 'Headhunter'. Na een pauze van een jaar is de formatie, doorleefd met wat personele wisselingen in de loop der jaren, terug.

De mannen uit België vullen de grote zaal vanavond met industriële klanken, techno en New Beat. Niet gek voor een donderdagavond. En het fijne: er zijn nog laatste kaarten beschikbaar om dit stukje actuele geschiedenis te zien.

Event

Het Magazijn . Oska & Pedro Martins @ Magazijn

De zon komt rond deze tijd van het jaar pas laat op. Toch zin om tot zonsopkomst de nacht weg te dansen? Dan zit je goed in het Magazijn met de twee DJ's van cultlabel Karakter Records.

Oska (BOR/Karakter Records) trapt de avond af met een set van voornamelijk techno uit Tel Aviv. Amsterdammer met Portugese wortels Pedro Martins sluit als oprichter van Karakter Records de avond af met wat obscure samples.

Het is niet de eerste keer dat Oska en Pedro Martins het podium delen. Eerder dit jaar stonden beide artiesten al op de Karakter Records label night. Bij zijn is horen, voor slechts een tientje, ook aan de deur.

Event

Popronde

Zaterdag 17 november, 13:15

Zaterdag 17 november, 13:15

Heb je zin in een goed gevulde zaterdag? Dan zit je met de Popronde wel goed. Al vanaf vroeg in de middag tot in de late uurtjes zijn er verschillende bands te zien en te horen, inclusief een afterparty in het Paard.

Onder andere namen als Surf Aid-Kit, TAPE JOY, Boy On The Moon en Samora staan op het programma. Uiteraard kun je het volledige aanbod vinden op de eventpagina. Zie je door alle bands het bos niet meer? Wij van de redactie hebben toevallig nog vijf prachtige tips voor je.

Alle bands én de afterparty zijn gratis te bezoeken.

Event

Het Magazijn . A Made Up Sound & cosmox @ Magazijn

Zaterdag 17 november, 23:55

Zaterdag 17 november, 23:55

Kan je wel wat extra beweging gebruiken? Vergeet die saaie sportschool, want zaterdagavond staan er weer twee talentvolle techno-dj’s in het Magazijn.

A Made Up Sound is een Utrechtse dj die voortdurend vernieuwend blijft in het maken van zijn producties. De experimentele sound in zijn sets is het resultaat hiervan.

De carrière van de Haagse cosmox zit in de lift. Zijn naam was het afgelopen jaar al te spotten in de line up van verschillende avonden en festivals in Den Haag, maar ook bij Paradigm Festival in Groningen was hij aanwezig.

Goed nieuws voor leden van We Are Public, want zij hoeven de 10 euro entree niet te betalen.

Event

Listener @ Paardcafé

Zondag 18 november, 20:00

Zondag 18 november, 20:00

Het is wellicht wat ironisch dat in de muziek van Listener vooral het spreken centraal staat. Gelukkig doet dit geen afbreuk aan de kwaliteit van de shows die deze band uit Kansas City geeft. Vocalist Dan Smith vertelt (of schreeuwt) zijn verhalen vol passie en bevlogenheid.

De poëtische teksten zijn diep en donker, en worden ondersteund door een bijpassend emo/rock-geluid. Listener is als een goede vriend die je een schouder biedt om op uit te huilen. Of misschien is het gewoon een muzikale spoken-word act die jouw zondagavond net wat meer diepgang geeft.

Event