De Popronde reist door het hele land en overal staan de sterren van morgen op het podium. Binnen de redactie gaat een tijdje een chainmail rond waar alle deelnemers van de Haagse editie langs de meetlat van onze meest door de wol geverfde en kritische schrijvers en fotografen worden gelegd. Aan de hand daarvan hebben wij de vijf acts uitgekozen die de lakmoestest met vlag en wimpel hebben doorstaan

Janna Lagerström

14:30 - Van Kinsbergen
 

Misschien is het te makkelijk om Janna Lagerström als Spinvis-meisje te omschrijven, maar toch hoort deze dame tot de nieuwe lichting nederlandstalige singer-songwriters van hoog niveau. Eerder stond ze al in voorprogramma's van Janne Schra en De Dijk, nu brengt de Popronde haar fijne nederlandstalige luisterliedjes naar Den Haag.

Elsa Lester

20:00 - Grey Space in the Middle

Van een heel ander caliber is Lisa van Kampen a.k.a. Elsa Lester. Haar rammelende slackerpop werd al geprezen door 3voor12 en staat nu op het punt om ook het Haagse publiek aan zich te binden. Rammelende slackerpop kan meer dan eens leiden tot iets saais en niet origineels maar de je-ne-sais-quo die Elsa Lester ten toon lijkt te spreiden geeft de muziek een geheel nieuwe lading.

Karel

21:45 - Het Magazijn

Karel stond eerder dit jaar al op DTRH en komt nu naar het Magazijn om Level 42-esque keyboards af te spelen vanaf z’n iPhone. Karel (Hendricks) en zijn telefoon brengen prettig gestoorde hyperactieve synthpop liedjes (die doen denken aan John Maus en Ariel Pink) Een act die je absoluut een keer live moet hebben meegemaakt.

Van Common

22:00 - Café de BieB

Van Common lijkt al internationaal door te breken en zal tijdens de popronde ook Den Haag onderdompelen in dromerige zomerse shoegaze-pop. Van de vrolijke gitaarlicks tot de Peter Hook-inspired baspartijen, alles aan deze act ademt hip en origineel. Daarnaast is De BieB ook nog een heerlijke plek om een biertje te drinken.

Coolboxer

22:30 - Paard

Bij het zien van de video van 'Hot Lips' ben je eigenlijk direct fan van Coolboxer. De, onschuldige, (homo)-erotische beelden wisten bij zelfs de meest sekslozen van onze redactie het oestrogeen en testosteron-niveau off the charts te laten schieten. Daarnaast is de muziek ook nog eens meer dan prima. We weten niet of de show net zo sexy wordt, maar stiekem hopen we bij deze set stiekem op een climax.

Los hiervan staat er nog genoeg anders moois op verschillende locaties, tijdens de Popronde Den Haag. Alle acts (op AVA NOVA na) komen ook nog eens uit een andere stad, dus reden zat om je muzikale horizon eens buiten de stadsgrenzen te verbreden.