Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

JOHAN + The Grey Pants @ Paard

Is het een reünie? Absoluut niet. Maar JOHAN is wel terug van weggeweest. Na de radiostilte sinds 2009 kwam de band van Jacob de Greeuw afgelopen april met een nieuw album genaamd Pull Up. De plaat bevat hetzelfde herkenbare, melodieuze geluid. Het is alsof die hele radiostilte nooit heeft plaatsgevonden. Gelukkig kunnen we wel een hoop hernieuwde energie verwachten van deze Nederlandse britpoppers. 

In het voorprogramma staat The Grey Pants. Dit duo produceert een minimalistisch, maar sfeervol geluid. Veel meer dan twee stemmen, een gitaar en een ritmebox hebben zij niet nodig.

Event

Club Delphine Presenteert: Eckhardt And The House @ Paard

Naast JOHAN in de grote zaal, heeft ook de kleine zaal van het Paard donderdag wat te bieden. Zin in een vrolijke en vooral dansbare avond? Dan is Club Delphine wellicht wat voor jou.

De avond wordt afgetrapt door DJ Bella Hay, die is omgedoopt tot special guest. Zij draait een kleine driekwartier, waarna het voorprogramma Sheila and the Kit begint. Deze band neemt je mee terug naar de jaren ’80, maar voegt daar wel een moderne alternatieve synthpop sound aan toe. Denk Whitney Houston meets Hot Chip.

Als hoofdact staat de formatie Eckhardt and the House op de bühne. Een opgewekte, catchy mengelmoes van verschillende genres. Pop, funk, elektro, niks is hun te vreemd. 

Event

The Mighty Breaks + The Hazzah @ Zwarte Ruiter

Vrijdagavond leent Mink Records twee topbands uit aan de Zwarte Ruiter. The Mighty Breaks en The Hazzah touren dit najaar samen door Nederland. Maar oost, west…

Verwacht van The Mighty Breaks weer een energieke liveshow. Garagepop geïnspireerd door artiesten als Guided By Voices, The Jesus and the Mary Chain en The Dandy Warhols. Alle vijf de bandleden zingen, waardoor aan ieder nummer een andere sfeer wordt gegeven.

Met invloeden van Black Lips en Ty Segall brengt The Hazzah een stevig, maar doorvoeld geluid. De muziek wordt ook wel omschreven als de existentiële vrijheid die je voelt tijdens een rookpauze van een lange roadtrip.

Kortom, een perfecte avond voor bier en sigaretten.

Event

The Magic Mumble Jumble album release @ PAARD

Zaterdag 10 november, 19:30

Zaterdag 10 november, 19:30

Joepie! Je favoriete zomergevoelband die niet begint met de naam Will en eindigt met The People komt naar het PAARD. The Magic Mumble Jumble brengt namelijk hun album uit. De Haagse band kan je misschien wel kennen van het enorme hippiegehalte en zanger Paul Istance die op zijn minst een opmerkelijk figuur mag worden genoemd (check vooral de link onder zijn naam).

De muziek mag dan niet buitengewoon origineel zijn, zelfs de norsigste brombeer komt ervoor uit zijn winterslaap en doet een voorzichtig dansje. De garantie van een goed gevoel kunnen wij je dus alvast geven.

Event

The Crave at PIP @ PIP

Zaterdag 10 november, aanvang 23:00

Zaterdag 10 november, aanvang 23:00

Liever een beetje dansen op de hipste techno van het moment? In PIP komt The Crave langs om de boel daar even kort en klein te slaan. Twee van de prominentste Haagse uitgaansorganisaties die samenkomen, dat moet wel resulteren in een hoog serotoninegehalte. Talisman komt onder anderen draaien en ook acts als Raff en Van Anh zullen achter de decks te vinden zijn.

Een bezoekje aan de Binckhorst resulteert meestal in een leuke kater en een beetje last van de kaken, maar niemand verveelt zich er ooit. 

Event

Ruffnek, 25 Years Of Ruffneck @ PAARD

Komt een gabber zondag bij de slager. Vraagt de gabber: "Heeft u nog gehakt?" Waarop de slager antwoordt: "Jazeker, vannacht nog. Bij Ruffneck!" Okee, deze cringeworthy grap mogen jullie zo snel mogelijk weer vergeten. Maar jullie mogen niet vergeten dat Ruffneck zaterdagavond in het PAARD staat. De DJ hing een aantal jaar terug zijn draaitafel aan de wilgen maar komt nu terug om zijn 25-jarig jubileum te vieren. Dat doet de hardstylekoning niet alleen, nee integendeel, vrienden DJ RobDJ Panic en nog veel meer komen langs.

Heb je nog ergens een Aussi hangen, trek 'm aan. Zo niet, zoek er een op marktplaats. Pak die tondeuse en scheer je kop kaal. Ga een middagje bij het dichtsbijzijnde bouwterrein naast een heipaal staan om alvast te wennen en trek vervolgens naar het PAARD om nog één keer te knallen op de beats van de grootheid.

Event