Intergalactic FM Festival: 10 tips Intergalactic FM Festival: 10 tips

Tien jaar lang intergalactische muziek

, Tekst: Joeri Gordijn

Het online radiostation Intergalactic FM bestaat dit jaar alweer tien jaar. Het legendarische station heeft al die tijd zijn thuisbasis in Den Haag gehad. Het tienjarig bestaan van het station wordt groots gevierd met een lang weekend vol muziek. Bij thuisbasis Panama Raceclub, de PIP en uiteindelijk bij de Whoosah. We vissen wat tips uit deze diepe volle vijver.

Electronome

Komt voor op de legendarische mix van I-F uit 1998: Mixed Up In The Hague Vol.1. Oldschool dus. Maar stond wel gewoon afgelopen november nog in het Magazijn. 

Ron Morelli

Frankrijk-based maar Amerikaanse producer en labeleigenaar (L.I.E.S. (Long Island Electrical Systems)). Zegt over het Intergalactic FM festival: "This is the one for the true music lovers...no nonsense, no hype, very few "known" names." 

Gesloten Cirkel

Nope, geen Nederlandse act maar een Russische. De naam Gesloten Cirkel komt voort uit een citaat van I-F uit de documentaire When I Sold My Soul to the Machine (op 1.54 min). Uiteindelijk kwam Gesloten Circel op het label Murder Capital van zijn naamgever terecht. Gesloten Circel maakt techno en electro, maar kan dan op geheel eigen wijze. 

Merel

Merel ten Braak hoeft geen ingewikkeld alias en noemt zichzelf gewoon Merel. De opkomende dj draait dit jaar onder andere op Dekmantel. Maar – net als vorig jaar – dus ook op het Intergalactic FM festival.

Orgue Electronique

Synths, synths, synths. Orgue Electronique, de legendarische meester van de machines en synthesizers (samen met Legowelt, met wie hij vaak samenwerkt). Vaak wordt gedacht dat Orgue Electronique (echte naam Brian Chinetti) uit de Haagse scene komt, maar oorspronkelijk komt hij uit Den Bosch. Stond vorig jaar nog op The Crave Festival. 

Beverly Hills 808303

The man himself, draait tegenwoordig onder andere onder de noemer Beverly Hills 808303 (naar de drumcomputers, dus je kan een beetje raden wat je te wachten staat). Ferenc E. van der Sluijs, I-F, Oprichter van eerst Cybernetic Broadcasting System en daarna Intergalactic FM is een grondlegger en produceerde het nummer Space Invaders Are Smoking Grass en legde daarmee een flinke basis. Tijdens het festival draait hij als Beverly Hills 808303 én als I-F. Het is tenslotte ook een beetje zijn eigen feestje. 

Das Ding

Aanjager van de Nederlandse underground. Das Ding, uit Rotterdam, loopt al heel wat jaren mee in de scene en bij Intergalactic FM. Zijn live set verandert continu en is daarom elke keer een genot om naar te kijken en vooral luisteren. 

Identified Patient

Met tracksnamen als Vermoedens Van Achterdocht, Het Infuus en Het Geweten Van Afdeling Twee weet je dat je geen vrolijke Italo-disco hoeft te verwachten bij Unidentified Patient. Duistere techno. Alhoewel, de Amsterdam-based dj staat bekend om de vaak onbekende of nog niet gereleasede parels die hij neerlegt, dus je weet het nooit. 

Hellboii

Te horen op dat andere Haagse underground radiostation: Radio Tonka. Van psychotische terror en chaos naar wat behapbaardere acid/techno en electro dat is wat Hellboii produceert. Geen gezellige muziek. Maar dat hoeft ook niet altijd. 

Legowelt

Behoeft weinig introductie. Een andere grote (misschien wel de 'grootste') naam: Legowelt. Had op Intergalactic FM zijn eigen show genaamd de Astro Unicorn Radio Show. 

Alle informatie over IFM Fest 2018 kun je hier vinden. 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag