Een website zo retro dat hij weer hip is, tientallen Pronken, Spaansen en Talen die (vrijwillig) de handen uit de mouwen steken, elk jaar een kleine ramp in de aanloop (hoosbuien, rondvliegende podia) maar elk jaar weer een met grote letters in onze agenda: Schollenpop. Dit weekend een paar weken later en met flink wat grote namen. Wij geven vijf tips.

The Boxer Rebellion

19.30 - 20.30 /  Mainstage

Zo rond 2015 stond de ster van The Boxer Rebellion (vernoemd naar de gelijknamige Chinese opstand in 1899) nog hoog aan de hemel. Optredens op Lowlands, bij Letterman, Best Kept Secret. Een reeks albums volgden en nu is daar Ghost Alivehet zesde album van de band. De band is nooit 'echt' groot geworden, maar wel groot genoeg om menig muziekfan te horen zeggen: "The Boxer Rebellion op Schollenpop? Zo dan."

AVA NOVA

18.45 - 19.15 / Tent 

De Haagse AVA NOVA heeft een dijk van een stem, haar liedjes zijn voorspelbaar maar heel erg catchy. Pop van de bovenste plank dus. De dame wordt bijgestaan door veteranen uit de Haagse muziekscene (o.a muzikanten uit Playground Zer0, WOOT en meer). De act is ook geselecteerd voor de Popronde, en daar zou het balletje wel eens hard gaan rollen. Nu alvast meepakken dus!  

SpeakEasy

13.00 - 13.30 / Tent 

Wilde haren, grootse poses. AC/DC voor de meisjes die AC/DC niet kennen en hun papa's die AC/DC wél kennen. De band won Talent Event, stond in het voorprogramma van de Kraaien, op Club 3VOOR12 Den haag en menig Haags festival. Tijd voor nog grootsere gebaren en nog grotere podia.

Afterpartees

14.00 - 14.45 / Main Stage 

Beetje vroeg voor een afterparty. Nee, natuurlijk niet. Niet voor Afterpartees, een band waar je zo'n drie jaar geleden niet omheen kon en die een half jaar terug een dijk van een tweede plaat uitbrachten. Zorg dat je rond 14:00 gewoon al helamaal gesettled bent, kleedje neer, biertje/colaatje open. En gaan! 

CLAW BOYS CLAW

16.30 - 17.30 / Main Stage 

Nog zo eentje in de categorie: "Wow, staan die op Schollenpop." Ja Claw Boys Claw is een grote naam. Een band met meer dan 12 albums op de naam, soms bizarre liveshows en een flinke schare mega fans acht zich. “Het is de combinatie van absurdistisch kabaal en puntige pop die Claw Boys Claw zo bijzonder maakt” aldus de De Volkskrant.