Koningsdag ofwel de tweede dag van THE LIFE I LIVE is voor velen Hagenaars een dag van uitbrakken. De nacht ervoor zit nog in het bloed, kop en hoofd, afleiding is het enige dat nog helpt. De Haagse Club 3voor12, Paardcafé en THE LIFE I LIVE zorgen voor die afleiding. Op Koningsdag (27 april) wordt het Kerkplein omgetoverd tot de ultieme plek om met elkaar uit te kateren; met haringkar, patat en hele goede muziek. Op de vrijdag komen Pip Blom, The Stangs, Goodnight Moonlight, Nynde en Tape Toy naar Den Haag.

Line up

Van 12:45 tot en met 19:00 staat er een scala veelbelovende bands en acts op het podium, precies zoals je gewend bent van de tweemaandelijkse 3voor12 Clubavonden in het Paardcafé:

THE STANGS
The Stangs is een Beat-groep uit Den Haag geïnspireerd door het Haagse duinlandschap, winderige wateren en muziek uit het verleden creëren ze hun eigen genre “Dune Beat”. Denk aan fluitende gitaar- en orgel riffs ondersteund door een melodische bas en swingende drums, die ruimte overlaten voor harmonieën met een enkele schreeuw tussendoor.

GOODNIGHT MOONLIGHT
In april 2015 schraapte Jasper Boogaard een liveband bij elkaar en speelde zijn eerste show tijdens de Subbacultcha dayparty ophet Motel Mozaïque festival. Dat jaar werden ze geselecteerd voor de Popronde en speelden ze verschillende shows als support voor Sunflower Bean, Tops en Westkust. Goodnight Moonlight staat voor pure jangle pop die je kater van de avond ervoor als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.

PIP BLOM
Vorig jaar heeft de band Nederland platgespeeld tijdens de Popronde, nu zijn ze door 3voor12 uitgeroepen tot een van de tips voor 2018 en speelden ze op Noorderslag en Eurosonic. The sky is the limit met de rauwe hitgevoelige tracks van Pip. Het klinkt bij vlagen als Speedy Ortiz en de gedachten gaan zelfs even naar Courtney Barnett. Het is ook niet voor niks dat ze al meerdere keren naar Engeland afreisden voor tourtjes en sessies.

NYNDE
NYNDE’s sound biedt een rijke en dynamische mix van akoestische liedjes en rock songs. Hun Americana, indie rock en folk wordt gekenmerkt door catchy en verslavende hooks en surfy gitaar werk. Onder hun invloeden rekenen ze Fleetwood Mac, The Paper Kites, First Aid Kit, Oh Wonder, The Beach Boys, HAIM en Jenny Lewis. Met de energie die er live vanaf spat is dit een prima anti-kater remedie.

TAPE TOY
De mix van sterke popsongs, harde gitaren, en af en toe een synthesizer van Tape Toy maakt dat je even meegenomen wordt naar je favoriete schoolfeest. Door lyrics over schildpadden en suïcidale duiven, heb je achteraf ook nog wat om over na te denken. Verwacht catchy melodieën gepaard met 90’s rock invloeden, die resulteren in een liveshow met de energie van een punk band. TAPE TOY is het allemaal, maar ook weer niet. Het is hard, eigenwijs en een beetje gestoord.


Extra: al het (vette) eten dat je nodig hebt om je kater de kop in te drukken.

The Stangs