The LIFE I LIVE staat voor de deur, dus het is de hoogste tijd om onze tips van stal te halen. We slaan daarbij traditiegetrouw de ‘usual suspects’ – Son Mieux, Tim Knol, Eut, Kraantje Pappie – over en wijzen je op de acts/bands/dj’s die je misschien niet kent maar écht moet gaan zien (al mag je dat natuurlijk helemaal zelf bepalen). Het festival ziet er dit jaar wat anders uit dan voorheen, met dit jaar maar liefst drie podia op het Lange Voorhout. Op de tweede dag van het festival is er een heus Club 3voor12 Den Haag-podium op het Kerkplein.

1. Dr. Meraki

Wij zijn altijd een beetje huiverig voor bandjes die meer dan drie (muzikale) prijzen winnen. Vaak blijken dat soort acts de grote verwachtingen die volgen niet waar te kunnen maken. Dr. Meraki won The Road to Parkpop 2016, de Lekker Bezig-bokaal op Metropolis en de Music Matters Awards in Rotterdam. Gevaarlijk. Maar, iedereen die deze vier jonge gasten heeft zien spelen weet dat deze band elke muzikale prijs meer dan verdient. Verwacht de meest funky jazz die je in tijden gehoord hebt. Onnavolgbaar en een tikkie virtuoos.

Lange Voorhout 2 / 19:30

2. Dazion

Dazion is een graag geziene gast op alle grotere elektronische festivals in het land (en daarbuiten), van DEKMANTEL tot Rewire. Gelukkig krijgt het ‘normale volk’ nu ook de kans om deze meester aan het werk te zien. Zijn EP ‘Dont’t Get Me Wrong’ uit 2016 staat vol analoge synths, drumcomputers maar ook afrikaanse zang en ritmes. Dansen geblazen. Leuk feitje: Ebou Gaye Mada, de man die de vocalen verzorgt op de meest aanstekelijke song van Dazion (Be A Man) staat een dag later op de Hofplaats met Boka de Banjul (waarover later meer).

Kerkplein / 20:45 uur

3. The Homesick

Het album Youth Hunt (2017) van The Homesick staat vol donkere noisepop. Verwacht dus veel gitaargeweld maar ook herkenbare hooks en songstructuren. De band komt uit Friesland. Een van de liedjes van de band heet zelfs St. Boniface naar de heilige bisschop die het Christendom naar friesland bracht en in 755 werd vermoord in Dokkum, de thuisstad van The Homesick. Laat het aan de Homesick zijn om als moderne Bonifatius noise weer terug naar de Hofstad te brengen.

Grote Markt / 21:00 uur

4. Brutus

Et tu Brutus? Ja natuurlijk! Brutus is een Vlaamse band die de structuur van postrock, de dynamiek van black metal en de energie van hardcore tot een geheel maakt dat alleen maar omschreven kan worden als….. eh….Brutus. De band is onderdeel van het ‘rock en luider’ podium op de Hofplaats. Lekker beuken dus. Daar houden wij wel van, en Brutus ook. Dus dat gaat goed komen.

Hofplaats / 00:00 uur

5. Boka de Banjul

Al eerder genoemd. De band Boka de Banjul komt uit West-Afrika maar heeft tegenwoordig zijn nieuwe thuisbasis in Den Haag (met een kersverse release op Mink records). Gambiaanse zanger/percussionist Ebou Gaye Mada als centrale man. Je zou hem kunnen kennen als de goedlachse percussionist van Dandana. Boka de Banjul is een wervelwind van mbalax, afrobeat, jazz, reggae en veel meer. Stilstaan is op Koningsdag geen optie.

KONINGSDAG / Hofplaats - 13:15 uur

6. Club 3voor12 Den Haag @ The LIFE I LIVE 2018

Op de tweede dag van The LIVE I LIVE programmeert 3voor12 Den Haag in samenwerking met het Paardcafé en The LIFE I LIVE een eigen podium op het Kerkplein. Kiezen lukt niet, dus we geven ze hier allemaal op. NYNDE maakt countrypop in het verlengde van First Aid Kit, Goodnight Moonlight schrijven rammelende popliedjes, The Stangs maken Haagse beatmuziek, Tape Toy maakt bubble grunge (geen grapje) en we sluiten af met de gelauwerde indierock van Pip Blom. Perfect uitkateren dus. En er is een HARINGKRAAM.

KONINGSDAG / Kerkplein - 13:00 uur t/m 19:00 uur