Rondé gaat met een lekker gevoel het festivalseizoen in. De Utrechtse band heeft de komende maanden een volle agenda en is flink wat podiumervaring aan het opdoen. Hun eerste eigen clubtour is uitverkocht en de single 'Run' is vorige week goud geworden. Met twee 3FM-megahits, een Serious Talent Award en een debuutplaat die staat als een huis was donderdagavond ongetwijfeld de laatste keer dat Rondé in de kleine zaal van het Paard paste.

Er is geen voorprogramma, wel drankjes en gezelligheid. Ruim voor aanvang is het al druk in de zaal, zitten er mensen op de trap naar het balkon en wordt er boven gelounged op de comfortabele zitkubussen. Af en toe schuifelt er een barmedewerker met een toren lege bekertjes voorbij. Voor een avondje uit dat vlot op gang komt, zit je hier goed.

Bij Rondé hoef je namelijk niet bang te zijn dat je tot het eind van het optreden moet wachten op dat ene aanstekelijke nummer. Hun begin dit jaar verschenen debuut staat vol met opzwepende, meeslepende popliedjes. Wachten tot de band is warmgedraaid is er ook niet bij, want opener 'Do you feel' klinkt direct al strak en spatzuiver. Zelf vindt zangeres Rikki Borgelt, die een helder-hees stemgeluid heeft, dat ze er nog even in moet komen, maar die kritische houding gaat gepaard met een ontspannen podiumpresentatie. Zij en haar mannen staan er casual bij in hun doordeweekse kleding; één met het publiek, maar hun verschijning houdt de aandacht niet vast.

Rondé @ Paard

Zoals gezegd duurt het niet lang voordat er een single voorbij komt. Als tweede wordt 'Why do you care' gespeeld, een nummer waaraan gewoon alles klopt. Pakkend piano-intro, dito refrein en gitaarlicks op precies de juiste plaatsen. Kwaliteitspop noemen ze het zelf, en daar is geen letter van gelogen. Van dit soort songs hebben ze er genoeg achter de hand om de vaart er lekker in te houden, maar dat maakt het optreden na een tijdje wel wat vlak. Rondé is een band met veel mogelijkheden, die een beetje tussen traditionele poprock en synthpop in hangt. Hierin zouden ze nog wat meer de extremen kunnen opzoeken om dynamiek in hun set te brengen. Een rustpuntje met alleen toetsen en zang is er al ('Let this moment last'), maar eentje met akoestische gitaar zou ook niet misstaan. Daartegenover zouden ze vaker een dance-remix kunnen verwerken in het slotstuk van een nummer, zoals ze in de toegift bij 'Run' doen.

Tussendoor vindt Rikki het belangrijk om even stil te staan bij de gouden plaat en de vele mensen die een kaartje hebben gekocht voor één van hun shows. Ze hadden het succes misschien niet verwacht toen ze in 2014 op de Herman Brood Academie bij elkaar kwamen voor een uit de hand gelopen schoolopdracht. "Op een moment zoals dit genieten wij alle vijf, dan vieren we muziek samen met jullie." Hoewel dit moment morgen weer voorbij is, krijgen we in november nog een keer de kans om de band live te zien. Dan geven ze een show in de grote zaal van het Paard. "Met nieuwe liedjes, gekke lichten en glitterpakken", aldus een glunderende frontvrouw.

We moeten het vanavond nog even zonder die ingrediënten doen, maar aan enthousiasme ontbreekt het alvast niet. Het klinkt door in de swingende groove van hun hit 'Naturally', de eightiessound van 'City lights' en is van ieders gezicht af te lezen.

Rondé @ Paard