Indigo: van balkon naar strand Indigo: van balkon naar strand

Strandtent viert 5de verjaardag

, Tekst: Bernadette Pegtel

Een van de vrolijkste strandtenten van het Zwarte Pad heeft wat te vieren. Dit jaar bestaat Indigo namelijk 5 jaar en daar hoort een verjaardagsfeest bij. Op 3 juni pakt de strandtent dan ook uit. Wij spraken met eigenaren Dunja Spaans en Michel Varkevisser over het ontstaan en de magie van de Indigo.

Het is die ongedwongen sfeer. Of het nu tijdens een feestje is of op een zonnige dag, het is de sfeer die Indigo zo speciaal maakt. En dat is ook precies wat Dunja en Michel wilden creëren toen zij Indigo begonnen. "Toen we vijf jaar geleden begonnen, was het heel erg in om alles een beetje strak te doen. Het houtje touwtje idee, een strandtent zoals je die ook in Azië of in Zuid-Amerika op een mooi afgelegen plekje vindt die met veel liefde en creativiteit is opgebouwd. Dat was eigenlijk ook hoe we het voor ogen hadden, lekker kleurrijk en vooral dat laagdrempelige terugbrengen."

Oprichters Dunja en Michel zijn neef en nicht en hadden al jaren de droom om een eigen tent te runnen. "Toen we 18 waren, zaten we op de bank tijdens een feestje bij mij thuis. Toen we rond een uur of zes in de ochtend als enige overgebleven waren en we op het balkon biertjes zaten te drinken, hadden we maar bedacht dat we later een strandtent moesten gaan beginnen. We hebben er echt een uur over gepraat en nu ziet het er precies zo uit als we het toen hadden bedacht."

Dunja en Michel

Al de moeite en energie die het team elke dag weer in Indigo steekt, heeft geresulteerd in de strandtent die het nu is. Met uitverkochte feestjes, partijen en een vol terras. Maar zo was het in het begin niet schetst Michel: "Het was een wereld van verschil met hoe het er nu uitziet. In het eerste jaar hadden we helemaal geen budget, niks. Het woord familiebedrijf kreeg een nieuwe betekenis. Naast dat wij familie zijn, hebben ook al onze zusjes en broertjes, tantes en ooms meegeholpen, zelfs oma stond hier schoon te maken."

Michel en Dunja reizen veel en proberen overal weer dingen mee te nemen om te verwerken voor het nieuwe seizoen. "Dit stukje strand moet voelen als je vakantiebestemming in eigen land, niet zomaar een tent waar je even een bakkie doet. We gaan heel erg in op beleving en ervaring. Dat proberen we niet alleen overdag over te brengen in de inrichting maar vooral tijdens de feesten. Dan gaan we helemaal los met aankleding en acteurs. Dan kijken we ook niet naar prijzen; vinden we iets helemaal te gek, dan moet het gewoon mee."

Na vijf jaar zijn er al veel dromen uitgekomen. Maar als het aan Michel ligt, blijft het hier niet bij. "Ik denk dat de droom ligt in dat we dit concept steeds meer willen uitbreiden. Meer partijen, nog betere aankleding en grotere producties. Een voorbeeld daarvan is ons verjaardagsfeest." Op zaterdag 3 juni wordt de 5de verjaardag van Indigo groots gevierd. Met een Ierse pub, gratis eten; want wie jarig is trakteert, muziek op drie stages, verrassingen die je niet wilt missen en voor 9 euro kan je er al bij zijn.

Maar de verjaardagsviering is zeker niet het laatste feestje. Ook de rest van de zomer is er genoeg te doen bij Indigo. Zo is er genoeg live muziek tijdens Indigo Live met Native Young, en een Haagse muziek avond met een act die nog niet verklapt mag worden maar volgens sommige de beste Haagse band van het moment is. Dan komt ook nog Ziggy Alberts op 16 juli uit Australië langs voor een optreden en is het uiteraard uitkijken naar de volgende editie van Indiburn op 15 juli. Naast muziek zijn er ook open lucht bioscopen, een Disco Bingo avond, kledingmarkten en veel meer. "We proberen veel dingen te organiseren, zodat er altijd wat te doen is. Je kunt maar een paar maanden écht genieten van mooi weer en strand dus willen we er alles uithalen. Daarom hebben we ook een pop-up programma; bij mooi weer is er altijd wel iets te doen."

Indiburn 2016

Als je bezig bent met een droom te verwezenlijken, zijn er hoogte- en ook dieptepunten. Voor Michel en Dunja is elke eerste keer een hoogtepunt geweest. Maar eigenlijk is er één groot hoogtepunt benadrukt Michel, "Het echte hoogtepunt vind ik eigenlijk dat we toen we 18 waren op het balkon een idee hadden en dat het is uitgegroeid tot iets wat precies is zoals we wilden. Dat is het mooiste."

5 Jaar Indigo - Het Grote Verjaardagsfeest
San SodaFS GreenPhilou LouzoloMikey NiceGuy GravierVruchtenhagelAchmed AkkabiJos KelGino van DamSpencer QueenFloris GroeneveldLen KoningsWarme Daan, Sunny Sjoerd

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag