Drie dagen festival, meer dan honderd acts en wij geven maar zes tips. Wat doe je jezelf aan?! Simpel: Rewire is ontdekken, beleven en meemaken en niet luisteren naar wat andere zeggen dat je “echt gezien moet hebben.” Het festival zal dit jaar ook weer op de meest onverwachte momenten voor hoogtepunten zorgen en gedoodverfde toppers zullen enorm tegenvallen. Toch deden wij een korte rondvraag op onze redactie en verzamelde een zestal “oh my god, die moet je echt zien”-tjes.

1. Jeff Mills & Tony Allen

Wat zou er gebeuren als je één van de godfathers van de techno en de uitvinder van de afrobeat samen op een podium zet?  Een muzikale natte droom voor muziekliefhebbers en een droom die waarheid is geworden. Legendarische producer Jeff Mills en drummer Tony Allen gaan sinds november samen de wereld rond. Een uur lang jammen op beats van zowel Allen als Mills. Niet missen!

Zondag - 20:45 - Paard 1

2. This Is Not This Heat

Eind jaren 70’ maakte This Heat ongrijpbare experimentele DIY punk en was daarmee een grote bron van inspiratie voor noise-acts als Sonic Youth. Nu is de band terug, met twee van de originele nog levende leden: Charles Bullen en Charles Hayward. Live worden de twee heren bijgestaan door de muzikanten die zijn geïnspireerd hebben, in Londen was dat bijvoorbeeld Thurston Moore (Sonic Youth) op Rewire zullen dat James Sedwards (Guapo) en Daniel O'Sullivan (Sunn O))), Grumpling Fur).

Zondag - 16:15 - Paard 1

3. Helena Hauff

Vorig jaar tipte wij Lena Willikens voor de nacht, op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip staat nu een andere Duitse dj/producer. En mark our words: Helena Hauff gaat geheel in de lijn der verwachting vakkundig de Kleine Zaal van het Paard opblazen. Hauff is een bekende naam in het Nederlandse club/festival landschap, met shows op Dekmantel en The Crave.  Hopelijk brengt ze – net als op The Crave Festival – nog even een ode aan de Haagse Westcoast sound. Verwacht ravey techno en electro.

Zaterdag - 03:30 - Paard 2

4. Slowdive

Op het Best Kept Secret festival in 2014 was het dé grote comeback van het jaar, Slowdive luidde zelfs de golf shoegaze in die zou volgen op het festival (Ride in 2015, Diiv in 2016). Maar Slowdive was niet klaar met één reünietje, op 5 mei 2017 verschijnt er een volledig nieuw album. Het album Souvlaki uit 1993 is een van de drie pilaren van shoegaze, dus dat wekt verwachtingen. Op Rewire moeten we wel nog zien of de stem van zangeres Rachel Gosswell het gaat houden. Dat viel met Minor Victories op Crossing Border afgelopen jaar namelijk enorm tegen.

Vrijdag - 21.30 - Paard 1

5. Carla dal Forno

Een stapje slomer en nog meer dromerige dan haar ‘mainstream’ evenbeelden. Carla dal Forno brengt tollende synthesizers met drumbeats die voor een ander liedje geschreven lijken. Over dat muzikale palet zingt Dal Forno haar vocals in terwijl haar echo pedaal volledig open staat. Luister voorafgaand aan het festival vooral het album You Know What It’s Like.

Zaterdag - 19:15 - Prins27 (hal)

6. Dazion

Be A Man wordt langzaamaan een publieksfavoriet in het Haagse clubwereld (en dan niet alleen in de undergroundsferen). Cris Kuhlen maakt als Dazion furore en de last minute toevoeging aan de line up van Rewire is dan ook alleen maar logisch. Verwacht dansbare afrikaanse beats en synths. Veel synths!

Zaterdag - 21:15 - Prins27 (Foyer)