Begin juli trok Magic Moon naar Frankrijk voor de eerste buitenlandse tour. Dit jaar heeft de psych-blues rockband veel op Nederlandse bodem opgetreden, maar de band wilt het hier niet bij laten. In oktober staat er een tour door Duitsland op het programma en ook worden er plannen gemaakt om in het nieuwe jaar naar België te gaan. Wij vroegen de band in ieder geval alvast om een fotoverslag bij te houden van hun tijd in Frankrijk. 

Magic Moon - Shaka Brah

"Dinsdagavond vertrokken we rond een uur of negen richting Frankrijk. Na een uur zwetend het busje vol te proppen waren we klaar voor vertrek. Niet voordat Stijn het nog even nodig vond om te proberen zijn gehele collectie surfboards in de bus te duwen. Dit lukte niet, hij kreeg er uiteindelijk eentje in."

"Na een lange nacht goed doorbeuken over de Franse snelweg kwamen we aan op de eerste bestemming, L’Amelie plage. Hier speelden we in een bar ter ere van het openingsfeest van Ripstar. Diezelfde middag hebben we eerst maar een kijkje genomen in het krappe barretje. Hier wees de bareigenaar ons op 2 krukken waar we op konden zitten tijdens het spelen, de arme man had duidelijk geen idee van wat er die avond kwam spelen. Toch speelden we die avond een show voor enthousiast publiek dat het lawaai wel zag zitten en lekker los ging. Na ons optreden ging het feestje nog lekker door maar helaas was de Franse politie hier minder blij mee en trokken zij de stekker eruit."

"De dag erna vertrokken we enigszins brak, maar met ingehaalde slaap, richting onze tweede bestemming: Mimizan. Hier was ons onderkomen verzorgd door een Vlaams camp, Flowtrack. We kregen meteen een warm onthaal. Gratis bier en eten in overvloed, goede slaapplekken (dank aan Surflife!), het begon allemaal heel lekker. Die avond speelden we in een heerlijk ondergaand avondzonnetje onze tweede show in Frankrijk. Na deze show eindigden we tot in de vroege ochtend in de Bar Americain in Mimizan." 

"Als echte doorgewinterde decadente rocksterren hadden we de derde dag een rustdag ingepland. De dag begon met vier uitgedroogde mannen die na 3 uur slaap door de zon de tent uitgebrand werden (de dampende hoopjes afgekloven pain americains verspreid door de tent verzachtten het leed niet). Na een uurtje surfen vonden wij onszelf toch weer aan de bar van de Vlaamse dames waar de ‘maanmannetjes’, zoals we al snel de bijnaam kregen, er toch weer een latertje van maakten."

Magic Moon - Shaka Brah

"De volgende dag stapten we weer goed brak de auto in op weg naar ons derde optreden in Vieux-Boucau. Na een mooie tocht door het bos kwamen we aan op de camping van Brunotti. Hier speelde iedereen overdag nog rustig bordspelletjes en wij begonnen stiekem toch onze twijfels te krijgen of dit tof of verschrikkelijk ongemakkelijk ging worden. Het eerste bleek waar te zijn. We speelden die avond één van onze tofste shows ooit en het publiek ging helemaal los."

"Inmiddels hadden we van twee camps een telefoontje gekregen of we daar nog wilden spelen. Helaas hadden we nog maar één dag in Frankrijk en dus maakten wij de keuze om op onze laatste avond een tweede optreden te doen bij het camp in Mimizan. Stiekem hadden we verwacht bij terugkomst een juichende menigte aan te treffen, of een Magic Moon standbeeld ofzo. Dit was niet het geval. Wel kregen we te horen dat het een en ander was besproken over ons drankgebruik (misbruik?) en dat we nu toch ook wel echt wat biertjes zelf moesten betalen. Nou ja, tot het avondeten dan. En dus sloten wij onze tour af met nóg een heerlijke avond in Mimizan. Dat ons optreden vroegtijdig werd afgekapt door een boze campingbaas kon de pret al niet meer drukken en dus sleepten we ons nog een laatste keer naar de lokale bar om te kijken wie er dit keer op de bar stonden te dansen." 

Met tranende levers en opgezwollen ogen reden we terug naar huis. Onderweg alle tijd om de balans op te maken:

Optredens: 4
Surfsessies: 2 halve
SHAKA BRAH geroepen: 200+
Meters gemaakt op de slackline: 0,2
Bier gedronken: ?
Meisjes versierd: Ondermaats
Gekotst: Ja

Dank aan alle organisatoren, crew en bezoekers van Ripstar, Surflife, Flowtrack en Brunotti voor een heerlijke week!

Ben je ook op tour? Mooie foto's en nog mooiere verhalen? Wij horen die graag. Mail naar info@3voor12denhaag.nl.