Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

The Crave Festival @ PIP

Onlangs presenteerde 3voor12 haar selectie van de 50 beste festivals die in Nederland plaatsvinden. Éen van de namen op deze lijst was het Haagse The Crave festival. Het echte evenement vindt pas op 3 juni plaats in het Zuiderpark maar komende vrijdag kan er al een beetje van de sfeer geproefd worden in PIP Den Haag bij het drie jarig jubileum van het dansfeest. Voor een schamele €15 kan er een kaartje worden bemachtigd en op het feest kan ook nog eens met €4,50 korting een kaartje gekocht worden voor het 'echte' festival in juni. Met o.a Sandrien, DJ TLR, Antenna, Lenson en JEANS.

Website

Mamihlapinatapai @ Zwarte Ruiter

Ja, wij moesten deze bandnaam ook een stuk of tien keer lezen en nee, we hebben de uitspraak nog niet geheel onder de knie. Gelukkig heeft Mamihlapinatapai zijn zaakjes wat beter voor elkaar: de partyband viert dit weekend namelijk een albumrelease in de Zwarte Ruiter.. De stuiterende culturele smeltkroes heeft een flink programma in petto, met een energieke mix van o.a. balkan, jazz, reggae en flamenco. De pre- en afterparty worden verzorgd door DJ Tommi.

Lees hier meer

Edo Storm @ Frietwinkel

Na deze zondag zal je patatje oorlog zal nooit meer hetzelfde zijn. In de Frietwinkel (je weet wel, die biologische tent vlakbij het Centraal Station) zal Edo Storm van THE HAZZAH voor de eerste keer wat nummers van zijn soloproject ten gehore brengen. Storm's muziek neemt een onverwachte wending als de rest van de band niet meekijkt, zo blijkt: verwacht dromerige pop, goed uitgedachte teksten en natuurlijk een toefje mayonaise. Eet smakelijk!

Lees hier meer

The Kik + The Stangs @ Paard van Troje

Het gaat Rotterdam voor de wind dit jaar. Hun grootste voetbalclub staat al geruime tijd op de eerste plaats in de eredivisie en hun grootste beatband heeft net een nieuw album uitgebracht. Met die band bedoelen wij uiteraard The Kik. De groep onder leiding van Dave von Raven bracht onlangs het album 'Stad en Land' uit en tourt nu heel Nederland door. De supportact voor deze shows is Haagse trots The Stangs. Zij namen hun nieuwe EP 'Parable' op in de studio van Dave en mogen nu met de band op tour. De volgende halte van deze tour is de grote zaal van het Paard, een thuiswedstrijd dus.

Event

Rap 'n Roer @ Theater de Vaillant

In Theater de Vaillant is op vrijdag het evenement Rap 'n Roer te zien. Zoals de naam al doet vermoeden wordt dit een avond vol met rappers als OG Dynamic, R.W.M.G en Het is je boy Murv. De grote blikvanger van de avond is rapper JOZO die onlangs opzien baarde met een goede studiosessie bij 101 Barz en daarna direct een contract in ontvangst mocht nemen bij Rotjoch United. Een groot talent dus.

Event

Daniel Meade & Lloyd Reid @ Theater in de Steeg

Geen Haags talent, maar wel leuk: in het Theater in de Steeg is het weer tijd voor Acoustic Alley, deze editie met Daniel Meade. De Schotse duizendpoot schrijft mooie country, honkytonk en rootsrockliedjes met een grappige twist. Op het moment wordt er hard gewerkt aan een nieuw album, dus wellicht dat er dit weekend een tipje van de sluier zal worden opgelicht. Hiernaast zal snarenvirtuoos Lloyd Reid hem muzikaal ondersteunen.

Event