Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Rats On Rafts + The Kift @ Paard

Twee Nederlandse bands met een zeer Brits geluid. Dat zijn postpunk-band Rats On Rafts en punkact The Kift. Een jaar geleden kwamen ze met een gezamenlijk album waarop ze elkaars nummers speelden en daarna volgde een tour. De combinatie van stijlen die op het eerste gezicht ver van elkaar liggen zorgt voor een aangename sound en een leuk concept. In het voorprogramma staat het Dokkumse The Homesick dat met haar noisepop al menig festival heeft bezocht.

Website

Tamer Abu Ghazaleh @ Korzo

De Palestijnse muzikant Tamer Abu Ghazaleh zal niet direct bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar toch is het een van de kopstukken van de Arabische muziek. Hij had het geluk om in Egypte geboren te worden en een groot deel van de gruwelijkheden die de Israëlische regering aanricht in zijn vaderland niet direct mee te maken, toch merk je iets betrokkens in zijn muziek. Hij wordt wel eens beschreven als rusteloos en emotioneel. Daarbij komt ook dat hij erg bevlogen is op meerdere instrumenten. Misschien niet de alledaagse muziek die je gewend bent maar wel de moeite waard.

Lees hier meer

Sniester @ Popdistrict

Het kan je moeilijk ontgaan zijn; Sniester staat weer voor de deur. Een van de leukste en spannende Haagse festivals van het jaar. Veel acts die hun roots buiten Den Haag hebben, zoals: MOOON, Lucky Fonz III, Navarone en Donnie (misschien wel met Raymond van Barneveld als gast). Maar ook veel trots uit onze eigen stad, bijvoorbeeld: Pyke (foto), Niko, Son Mieux en De Kleine Nachtrevue. Voor ieder wat wils en eigenlijk te veel om op te noemen. We hebben in de aanloop naar het evenement al enkele mensen met verstand van zaken naar hun mening gevraagd en zelfs daaruit bleek dat de line-up te goed was. Dus er zit maar één ding op, koop een kaartje en ga het zelf beleven.

Lees hier meer

PIP Lekker 10 @ PIP

Zaterdag is de finale van de Haagse Tiendaagse oftewel dag 10 van PIP Lekker 10. De afsluitende avond kan natuurlijk niks anders hebben dan een te gekke line-up (of afsluitend, er is nog dag 11 aan de line-up vastgeplakt). Zo zullen er o.a. optredens zijn van Palmbomen II, Odd_Mind, Legs on Fire en een afrobeat band die de Haagsche Afrobeat Night zal verzorgen. Zoals je kan ziet is er een super divers programma, dus voor iedereen zal er wel wat tofs tussen zitten. Laatste kans om het eerste decennium van PIP te vieren.

Lees hier meer

 

Bart-Jan Hogenhuis @ de Fuut

Wat is een betere manier om te genieten van het zomerse weer dan aan het strand zitten, met een koud biertje in je hand, terwijl er live jazz gespeeld wordt? Correct, er is geen betere manier om je tijd te besteden op zondag dan in de Fuut terwijl drummer Bart-Jan Hogenhuis voor heerlijke live jazz zorgt. Bart-Jan heeft meerdere muziekopleidingen succesvol afgerond, waaronder een master in jazz drums, wat wel laat zien wat hij in zich heeft. Als je je zondag dus rustig wilt afsluiten is de Fuut the place to be!

Lees hier meer

Sunday Open Jam @Rootz

Zondagavond is feestelijk af te sluiten met de wekelijkse Sunday Open Jam in Rootz. Deze week zullen de genres van de open jam latin, ska en reggae zijn. De begeleiding is redelijk vanzelfsprekend want aan wie anders dan het Haagse Piñata kunnen we denken bij de genres deze week? De gehele avond kan je dus genieten van de getalenteerde mannen van Piñata en je kunt heerlijk mee jammen. Geen beter eind van je weekend (of zelfs week) te verzinnen, toch?

 

Lees hier meer