Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

OH OH INTRO @ Lange Voorhout

Den Haag probeert zich steeds meer te profileren als studentenstad. Want ondanks het gebrek aan een "Haagse" Universiteit heeft onze eigen residentie wel twee Hogescholen en een dependance van de Leidse alma mater als onderkomen voor de leergierige jongere. Om de nieuwe studenten te verwelkomen is er, zoals al vaker geweest is, op donderdag het OH OH INTRO festival waar nieuwbakken Hagenezen kunnen dansen en de stad in al haar glorie kunnen verkennen. Onder andere Geza Weisz komt draaien en verder zal er zat vertier te beleven zijn.
 
Lees verder

PAARD van Stal @ PAARD

PAARD opent haar deuren weer voor bezoekers na een korte zomervakantie. Dat doet de poptempel gelijk met een knalfuif van jewelste waar men voor niks naar de beste acts kan kijken. Zo staat tienersensatie Boef op het programma en zullen verder onder andere Palmbomen II en Hausmagger (inderdaad, die band met een van de Rembo's in haar gelederen) hun opwachting maken. Dit allemaal om de geduldige popliefhebber uit de mooie stad achter de duinen te bedanken voor het trouwblijven aan het grootste podium dat deze stad kent tijdens het korte zomerreces.

Meer informatie

Embassy Festival @ Lange Voorhout

Den Haag staat naast als dé popstad van Nederland, de stad waar ons koningshuis haar geld telt en de stad van ADO ook bekend als de stad waar zich de ambassades bevinden. Veel expats en een leuke multiculturele bedoening dus. In samenwerking met deze ambassades is het Embassy Festival opgericht dat vrijdag 1 en zaterdag 2 september plaatsvindt. Optredens van onder andere Jeangu Macrooy, Altin Gün en Zuid-Afrikaanse hiphopeindbaas Hemelbesem zullen gedurende deze twee dagen plaatsvinden. 


Meer informatie

New Wave City - Doom Edition @ Paard

Zaterdag kan je weer eens lekker los gaan in het Paard waar New Wave City - Doom Edition zich zal plaatsvinden. Jaren 80 New Wave, maar dan wel de duistere kant ervan. Muziek die je hier o.a. kunt verwachten zijn nummers van The Cure, Christian Death en Bauhaus. Gecombineerd met zwarte make-up, wilde haren, harde gitaarlijnen en grimmige synths kan het dus ook gewoon niet anders dan een knalavond worden.

Lees hier meer

LaBomba & Febby Tasiran Band @ Musicon

Dansen op rock/blues kan ook. Zaterdagavond staat LaBomba namelijk in Musicon! LaBomba is een Nederlands/Amerikaans rock/blues trio, met niet een, niet twee, maar ja, drie lead stemmen. Dit zorgt op zich al voor een toffe ervaring.  Alledrie de leden spelen naast LaBomba in andere bekende bands, wat ook weer zorgt voor de nodige ervaring. Daarnaast opent Febby Tasiran, bekend van zijn jamsessies in Musicon, de avond. Een en al goede artiesten dus. 

Lees hier meer

UIT Festival @ Lange Voorhout & Koninklijke Schouwburg

Cultuurweekend in Den Haag! Naast het Embassy Festival, vind ook het UIT Festival dit weekend plaats. Zaterdag gaat het Embassy Festival zelfs over in het UIT Festival. S'avonds is er vanaf 22.00 de mogelijkheid om jezelf op het podium te wanen terwijl dj's als Vruchtenhagel en Primus Inter Pares op de dansvloer van de Koningklijke Schouwburg platen draaien tijdens de Afterparty van UIT festival. Uniek!  

Zondag kan je dan vanaf 13:00 op verschillende locaties door de stad genieten van toffe optredens. Namen zoals Stef Bos, Rilan & The Bombardiers en Tim Akkerman zullen aanwezig zijn, dus wat zou je nog meer willen?

Lees hier meer