Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Insect Surfers @ Vavoom

De komkommertijd lijkt weer van start lijkt te zijn gegaan in de Haagse muziekscene. Muzikale weekendpareltjes blijken in deze harde tijden uit onverwachtse hoeken te komen: zo heeft Vavoom deze vrijdag Insect Surfers op het programma staan. De Californiërs profileren zich als de langst bestaande moderne surfband uit Los Angeles. Invloeden uit de 50s en 60s worden door de band gecombineerd met psychedelica en punk rock, wat tot een verrassende surfstijl leidt. Ideaal voor de zwoele zomeravond.

Event

Forever Saturday EP Release @ Zwarte Ruiter

Ze klinken als de kinderen van Green Day en dat vinden ze helemaal niet erg. De Haagse band Forever Saturday leeft namelijk volgens alle wetten die de punk voorschrijft. Simpele powerchords, guitige sprongen en een fuck-'em-all attitude. Al jaren zijn ze bezig, voorheen onder de noemer The Hague Idiots, en sinds kort zitten ze ook bij Agents After All. Ook stonden ze laatst op Parkpop Downtown en speelden ze in het voorprogramma van punkmastodont Marky Ramone. De EP is uiteraard ook te koop tijdens de avond en wordt geleverd op prachtig geel vinyl. Mocht je het niet redden zijn ze ook te zien op de 50e clubavond van 3voor12 Den Haag

Event

De Parade @ Westbroekpark

Het bekendste reizende theater/cultuursnuiffestival is weer in Den Haag. We hebben het uiteraard over De Parade. Het westbroekpark zal weer vol staan met plekken waar de meest uiteenlopende acts te zien zullen zijn. Zo komt Jo Goes Hunting langs, is Nachtschade te zien en kan je naar Altin Gün. Ook is er genoeg theater te zien. Onder andere Rundfunk en Alex Klaasen vereren ons met een bezoekje. En oh ja, onze Haagse trots Niko komt ook weer langs, gezellig.

Event

New European Ensemble @ Het Nutshuis

Warmbloedige klassieke muziek staat er in de aankondiging van het New European Ensemble. Dit ensemble geeft zaterdag een tuinconcert in het Nutshuis. De muzikanten brengen de luisteraar naar Franse en Latijns-Amerikaanse sferen. Verwacht geen bekende composities of herkenbare melodieën, want ze richten zich vooral op de minder bekende werken uit de vroeg twintigste eeuw. Een avontuur dus.

Lees hier meer!

Rene SG, Rosie en G.O.D. @ Haags Popcentrum

Zin in een ‘Speedcola’ of een ‘Hellpizza’? Rene SG got you covered. Deze band omschrijft zichzelf als een speedrock band, maar je kunt de uitwerking beter vergelijken met die van een grindcore act. Teringhard en vrij geestig. Bijkomstigheid is dat het nog best muzikaal is ook. Deze zaterdag lijkt het wel het Paard, want naast Rene SG spelen ook de Haagse groepen G.O.D. en Rosie in het HPC. Toch een beste affiche voor het HPC. Voor liefhebbers van hardrock, speedrock of metal houdt.

Lees hier meer!

The Common Linnets @ Zuiderparktheater

Een Nederlandse Americana act, kan dat? Jazeker, als we The Common Linnets mogen geloven die tijdens het Eurovisie songfestival geprezen werden om hun Amerikaanse sound. En dat op een Europees feestje, het moet niet gekker worden. Daar komt bij dat de laatste plaat in Nashville is opgenomen. Identiteitscrisis of te gek? We hoeven je waarschijnlijk niet over te halen, dit is een kwestie van je houdt ervan of het kan je weinig schelen.

Lees hier meer!