Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Jungle Brothers @ Paard

Sinds de jaren '80 draaien ze al mee; Jungle Brothers. Het oldskool hiphopcollectief kan zich tot een paar van de eerste succesvolle acts noemen die succes hadden met rappen. Klassiekers als 'Straight Out The Jungle', 'What U Waiting 4' en 'Doing Our Own Dang' staan ongetwijfeld hoog aangeschreven bij iedere ware hiphopliefhebber. Ter ere van de I Love Hiphopweek zijn de heren in Den Haag en zullen ze een show geven in de kleine zaal van het Paard. Een uitgelezen mogelijkheid om deze pioniers live te kunnen zien.

Event

The Fiscus + Pyke @ Paardcafé

Als je naam geassociëerd wordt met de belastingdienst sta je als band in feite al op een achterstand. Maar dat is juist de kracht van dit poprock-collectief. Met een sound die een beetje doet denken aan The Kooks brengen ze luchtige muziek met een ietwat zwaardere omlijsting. De Amsterdammers nemen als voorprogramma onze 'eigen' Pyke mee, die onderhand geen onbekende meer is. Na optredens op onder andere Sniester en Bevrijdingsfestival is de jongeling hard op weg om een van de populairste singer-songwriters uit Den Haag te worden. Dus dat klinkt als een avond waar dubbel genoten kan gaan worden.

Event

Parkpop Downtown @ Popdistrict

"Parkpop Downtown!? Alsof Parkpop an sich nog niet genoeg is" horen we u denken. De organisatie beweert het tegendeel en heeft een geheel nieuw festival uit de grond gestampt in het centrum van Den Haag. Kleine en middelgrote acts mogen hier hun opwachting maken en stiekem dromen van het grote festival in het Zuiderpark later in het weekend. Opvallend is het aantal cover/tributebands dat op het affiche staat. (en de tenenkrommende, doch grappige, namen die ze er op nahouden) Zo zal Nod Steward met The Faces optreden en is Status Quotes ook van de partij. Uiteraard zijn er ook bands die eigen repertoire spelen, zoals: Jeangu Macrooy, 3rdman en Forever Saturday.

Event

Sonolab Duo: Beat Bit Space

We hebben geen flauw wat er gaat gebeuren, maar dat maakt het wel interessant. De percussionisten Vitaly Medvedev en Mei-Yi vormen samen de experimentele groep Sonolab Duo. De muziek is experimenteel aangezien ze geluiden en ruimtes te visualiseren en hiermee een brug proberen te bouwen tussen muziek en performance art. Zeg maar gerust Rewire-waardig. Oh, er komen twee gloeilampen in voor. Dat is alles wat we hebben weten op te vangen.

Lees hier meer

I Love HipHop @ Paard

Hou je van hiphop? Beatboxen, breakdancing, turntablism en natuurlijk rap. Dan is het eigenlijk een verplichting om zondag naar I Love Hiphop te gaan in het Paard van Troje. Verwacht qua muziek vooral pompende brag and boast hiphop. De line-up bestaat uit onder andere Kempi, Josylvio en D-Double. Mocht je daar niet zo van zijn, kun je genieten van rapbattles, live graffiti kunst en breakdance battles.

Website

Parkpop @ Zuiderpark

Parkpop! Natuurlijk slaan we die niet over. Qua muziek staat het festival een beetje bekend als een oude lullen festival gezien de grote namen. Dit jaar hebben we Toots and The Maytals die dat imago in stand houdt. Maar elke muziekliefhebber weet dat als je verder kijkt er een hoop te ontdekken valt. Zo staat de stevige progressieve rockband DOOL op het programma en een handvol gave Haagse acts: The Stangs, Niko en G.O.D. En laten we Broederliefde niet vergeten. Voor ieder wat wils.

Website