Aanstaande zaterdag speelt Magic Moon in de kleine zaal van het Paard tijdens de Haagse Pop Nach. Dit optreden volgt vlak na de tweede internationale tour van de Haagse band. In vijf drukke dagen, volgepropt met optredens, tindersessies (promotie anno 2017) en urenlange ritten op de Autobahn reisde de band door Duitsland. Lees hier het tourverslag om alvast warm te draaien voor zaterdag.

Magic Moon in Duitsland

"Na vroeg te vertrekken op woensdagochtend kwamen wij in de middag aan in Hannover, waar ons eerste Duitse optreden gepland stond. Al snel werd duidelijk hoe gezellig het die avond zou worden. De Rocker, het kleine kroegje waar wij speelden, zat midden in een hoerenbuurt. Rode lampen, dichtgetimmerde ramen en schimmige figuren tekenden de sfeer op straat. Vol goede moed gingen wij nog even de straat op om stickers uit te delen en mensen te vertellen dat wij vanavond speelden. Bij aankomst hoorden wij dat de band die ons voorprogramma zou verzorgen helaas toch niet kon komen, aangezien één van de bandleden net vader was geworden. Probeer ze dat maar eens kwalijk te nemen."

"Na onze starttijd zo lang mogelijk op te hebben gerekt speelden we vol enthousiasme onze eerste show. Op deze druilerige woensdagavond was een man of 15 aan de lange bar van de Rocker komen zitten. Ons eerste optreden bleek een goede try out voor de rest van de week.

Stijn was jarig en dus werd er na het optreden angstvallig gezocht naar een plek om de avond door te trekken. Helaas kregen wij te horen dat de Rocker de enige kroeg in de buurt was die zijn deuren open had op woensdag en zo eindigden wij onze eerste avond in Duitsland op tijd in bed. Voor deze eerste dag hadden wij zowaar een hotel geboekt en dus ontwaakten we donderdag in een oogverblindend wit bed met hotelslippers aan onze voeten en een warme kop oploskoffie in de hand."
 

"Als ’s werelds minst coole rocksterren reden wij anderhalf uur voor de check-out tijd de parkeerplaats af, vol enthousiasme op weg naar Berlijn. Toen wij om 14:00 uur ’s middags onze stage manager voor die avond belden lag zij wél gewoon nog te slapen, zoals het hoort. Afijn, dat gaf ons even de tijd om een lekker biertje te drinken verderop in de straat en hier bedachten wij onze tweede marketingstrategie: Tinder. En dus werd er even een telefoonuurtje ingelast. Zo af en toe riep er iemand “ALTO!” en werd er hardhandig naar rechts geswiped.

Toen wij de Dunckerclub in liepen waren wij positief verrast. De zaal was best groot en tof aangekleed. Aangezien de tinder matches nog niet in rijen op de stoep stonden, deden we na de soundcheck nog een extra rondje in de buurt om publiek te vergaren. De mensen in de diverse barretjes bleken wel zin te hebben in een optreden en dus stond de Dunckerclub lekker vol tijdens ons optreden. We speelden een heerlijke show en het publiek had het ook goed naar hun zin, er werd lekker gedanst."

Magic Moon in Duitsland

"Na het optreden werden er veel halve liters Berliner bier weggewerkt en lieten wij ons overspoelen door complimenten: “You guys are the UGLIEST band in the world!!” Met het hiermee opgedane zelfvertrouwen doken we het Berlijnse nachtleven in, waar we in een Berlijnse technobunker de nacht omarmden tot de lucht rood kleurde van de opkomende zon. Deze avond sliepen wij backstage en dus werden wij vrijdagochtend, verre van okselfris, wakker in een rommelige zolderkamer met vier matrassen. 

Er was goed voor ons gezorgd door de mensen van de Dunckerclub. Dit bleek uit het royale ontbijt dat voor ons was bereid door een verschrikkelijk lief vrouwtje bij een cafeetje om de hoek. Hier vergaten wij onze kater en waren we Bremen ready. "

"We plukten een boete onder onze ruitenwisser vandaan (de auto stond verkeerd om geparkeerd, wat!?) en reden naar Bremen. Dit had geen lange rit hoeven zijn, maar een ellenlange file bij Hamburg zorgde ervoor dat wij pas ’s avonds aankwamen bij het Heartbreak Hotel in Bremen, waar ons derde optreden op de planning stond. Hier was nog niemand op de afgesproken tijd en toen wij uiteindelijk naar binnen konden bleek het barretje extreem klein te zijn. Geen probleem natuurlijk en dus begonnen we met de opbouw in het krappe barretje met een strakke indeling: De PA in het raamkozijn, Timo met zn orgel achter de bar, Rob en Wouter op een podium waar zelfs Rob moest bukken en Stijn met het drumstel voor de flipperkast. Dit zorgde voor de nodige problemen aangezien er een stelletje "speciaal naar de kroeg was gekomen om te flipperen" en dus moest de opbouw van het drumstel nog een half uurtje wachten. In dat half uur was de barvrouw al zo geschrokken van onze apparatuur dat het optreden werd afgeblazen. Op zoek naar een andere bar dan maar.

De mensen in Bremen waren super relaxed en al gauw waren er meerdere mensen aan het rondbellen op zoek naar een locatie. Dit werd uiteindelijk de Airport Bar, een knus kroegje waar wij om twaalf uur ’s nachts speelden voor een zaal gevuld met al het moois dat Bremen te bieden heeft, we gaan er graag nog een keertje terug. De politie kwam die avond drie keer langs om te vragen of er toch even wat ramen dicht konden maar verder was het een heerlijke avond waar wij erg goed ontvangen werden. "

"Na het afbouwen verloren wij onszelf in de straten van Bremen, waar we ’s werelds vieste shotje dronken (“Dit is typisch Bremen, moet je echt proeven!!”) en de avond afsloten terug in het Heartbreak Hotel. Een groepje Duitse vrienden was zo vriendelijk om ons een slaapplek te geven in Bremen en dus brachten wij wat er nog over was van de nacht door op een aantal banken in een gigantisch pand. "

"De dag erna stond Kiel op het programma. Gelukkig was het ritje naar Galerie Seepferdchen kort en werden wij ontvangen in een heel gezellig galerietje met een leuk podium. Na liters koffie maakten we ons klaar voor ons laatste optreden in Duitsland. Hier ontmoetten wij onze nieuwe lievelingsfan Ilka, een meisje dat ons had zien spelen in Frankrijk deze zomer en twee uur uit Denemarken was komen rijden voor ons optreden in Kiel.

Dit bleek het begin van een heerlijk optreden voor een enthousiaste volle zaal. Na ons speelde Waves of Joy, een tof bandje met een goede live show. De avond werd afgesloten door Noir Reva, die op Duitse wijze een donkere zaal vol lieten lopen met rook en een ijzersterke lichtshow om hun post-rock optreden te ondersteunen. Het galerietje had genoeg banken en kussens en zo brachten wij onze laatste nacht door in de zaal en op het podium waar wij eerder die avond speelden."

Magic Moon in Duitsland

"Zondag was onze vroegste ochtend, aangezien wij in de middag moesten optreden in Apeldoorn en dus ging de wekker al om 8 uur. Het Gigant Muziekcafé ontving ons goed en het werd een leuk optreden voor een hechte groep vaste gasten. Hier hebben we onze laatste energie in de show geworpen. Er werd lekker gedanst door vooral mensen van 65plus die, naar eigen zeggen, even teruggingen naar hun jeugd. Toevallig, want wij zijn deze week 40 jaar ouder geworden. 

Eindscore
Optredens: 5
Kilometers gereden: ±1800
Jamai geluisterd: Ja
Pizza gegeten: Elke dag
Bier gedronken: ?
Deutsch gesprochen: Nur wenn wir getrunken haben
Meisjes versierd: Medium"