Het weekend van 3v12DH, week 13 Het weekend van 3v12DH, week 13

Rewire, Medicine Jet, Kruipen naar Huis, Ares en meer

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 13

Rewire, Medicine Jet, Kruipen naar Huis, Ares en meer

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Vanaf deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 31/03

Jon Auer van The Posies

Jon Auer van The Posies

Het is weer lente, de dagen worden langer en binnenkort zal het in het centrum van Den Haag nooit meer donker zijn! De pas geïnstalleerde verlichting in de Grote Marktstraat is de kers op de taart van de verbouwing en dit is reden voor een feestje. Foodtrucks, DJ’s, muziek en dans zullen het centrum vullen, met aansluitend het ontsteken van de verlichting en een optreden van Koen Herfst en Cesar Zuiderwijk.

Vanzelfsprekend is de pre-weekendpret dan pas net begonnen. In de kleine zaal van het Paard van Troje zullen The Posies 90’s powerpop ten gehore brengen. Met maar liefst twee voorprogramma’s, het Rotterdamse Black Horse Society en het Haagse Cooper, belooft dit een goedgevulde gig te worden. Een deurtje verderop wordt het volume nog nét wat hoger gedraaid: het is de allereerste Metal Avond in het Paardcafé. Het is de eer aan Ragbags om deze nieuwe traditie af te trappen. Echte nachtuiltjes kunnen hierna óók nog bij het Paardcafé terecht, want Smaakmakers Jaco en Joeri zullen het publiek vanaf middernacht met hun geavanceerde DJ-skills betoveren.

Vrijdag 01/04

Het is tijd voor Rewire! Het internationale festival wordt deze vrijdag afgetrapt en het belooft weer een experimentele boel te worden in het stadscentrum. Met namen zoals Animal Collective, Teho Teardo & Blixa Bargeld, Battles en Ben UFO hoef je je geen moment te vervelen dit weekend. Tickets zijn nog online verkrijgbaar (alleen niet voor de vrijdag).

Het Paardcafé biedt deze vrijdag onderdak aan welgeteld drie vuige rockbands: Mister Pretty, The Redstone Circus en You Bite My Tongue. Toch niet genoeg? Ook De Zwarte Ruiter opent zijn deuren weer voor Haagse muziekfanaten: Medicine Jet lanceert er komende vrijdag zijn langverwachte EP vol psychedelische rock ’n roll.

Ellen ten Damme

Ellen ten Damme

Echte cultuursnuivers kunnen ook hun hart ophalen deze vrijdag. In het Paard van Troje vindt de vijftiende editie van Symphonic Junction plaats. Het Residentie Orkest voert er met duizendpoot Ellen Ten Damme de satirische operette ‘The Seven Deadly Sins’ van Kurt Weill en Bertold Brecht op.

Vrijdag is dansdag, en een ‘Weekend van 3v12dh’ zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een paar goede tips voor de latere vrijdagnacht. Dansjes kunnen deze vrijdag gezet worden op de Binckhorst, want PIP (lees dit interview!) heeft een legendarische editie van Kruipend Naar Huis voor je in petto, inclusief geheime line-up (maar met Lexxxus the don). Meld je dus maar alvast ziek voor je zaterdagbaantje!

Zaterdag 02/04

Gerson Main in Oosterpoort Foyer, Noorderslag 2016

Gerson Main in Oosterpoort Foyer, Noorderslag 2016

De Slechtste Singer-Songwriter van Nederland, zo heet het debuutalbum van Gerson Main. Wacht wat? Gerson heeft een vreemd gevoel voor humor, als gitarist van Akwasi en Typhoon wist hij al het publiek aan het lachen te krijgen. Zaterdag is deze stralende mutsendrager te bewonderen in Ciccionina in Delft. Een frisse act in de singer-songwriterswereld. Zo verrassend was die finaleplek in de Beste Singer-Songwriter van Nederland eigenlijk niet, zal je na afloop bij jezelf denken.

Later op de avond zal troubadour Woody Pines optreden in de Hoender en Hop in Den Haag. Straight outta Nashville Tennessee! De combinatie van roots, bluesfolk en ragtime maakt Woody Pines tot een gemakkelijke en kosteloze keuze. Bij het ene nummer is dansen verplicht, terwijl een ander lied weer totale rust opeist. Als je iets te diep in de ogen van Woody kijkt dan is het onvermijdelijk dat je spontaan in een Amerikaans accent een paar biertjes besteld. "Two please."

Ares, een rapper uit de stal van Topnotch is gratis te zien in het Paardcafé. Heeft het bij de Grote Prijs geschopt tot halve finalist en won een State Award voor beste nieuwkomer. Aanrader voor degene die niet vies zijn van een flinke scheut autotune en weten wat lean sippen betekent. Kortom, vrij gangster. Maar niet te. Support op de avond komt uit de Belgische hoek. Als we Daniël Busser mogen geloven is hij nog niet ‘Klaar Met U’. Nette Vlaamse gangsterrap dus.

Natuurlijk is er nog meer te doen zaterdag. In Steck in Delft staat er een mengelmoes van genres op het podium. Singer-songwriter Emmy Eve en electropopband Marvelious zijn verschillend, maar desalniettemin de moeite waard. Na middernacht schotelt DJ Friss een mix van hiphop, pop en house voor. In Den Haag is in Musicon een tweetal bands te bewonderen: Pogo-a-Gogo & Barbeardians. Laatstgenoemde band is op het hoofdpodium van het Glazen Huis ontstaan. Motto: Party Hard, Rock Harder. Jawel!

Zondag 03/04

Daar sta je dan. Xavier Rudd is uitverkocht in het Paard van Troje. Misschien een idee om de muzikale horizon te verbreden en de trein te pakken richting Zoetermeer? Zondag is in Cultuurpodium Boerderij Progdreams in volle gang. Vanaf het middaguur zullen de bands Mystery, District 97, Neo Prophet en Karfagen & Sunchild optreden. Verwacht bij elke band een handvol lange nummers en uiteenlopende muzikale stijlen. Heerlijk om naar te luisteren en bij weg te dromen.

Donderdag 31/3

 • The Posies / Black Horse Society / Cooper in het Paard. Kost €17,50, begint om 20:00. Alternative.
 • Ragbags @ Metal Avond in het Paardcafe. Gratis entree, begint om 20:30. Metal.
 • Smaakmakers Jaco & Joeri in het Paardcafe. Gratis entree, begint om 23:55. Lekker dansen.
 • Den Haag Verlicht in de Grote Marktstraat. Gratis, begint om 18:00. Minifestival.

Vrijdag 01/04

 • Medicine Jet EP Release in de Zwarte Ruiter. Gratis entree, begint om 23:30. Psylectrodelic Rock ’n Roll.
 • Mister Pretty / The Redstone Circus / You Bite My Tongue in het Paardcafe. Gratis entree, begint om 20:30. Rock-pop.
 • Residentie Orkest en Ellen ten Damme (Symphonic Junction) in het Paard van Troje. Kost €20, begint om 20:15. Operette.
 • Kruipend naar Huis in Pip Den Haag. Kost €10, begint om 23:00. Dance.
 • Rewire Festival. Kost €62,50 (weekendticket) of €26,50-€29,50 (dagticket), begint vrijdag om 19:00. Festival.

Zaterdag 02/04

 • Woody Pines, Hoender en Hop. Aanvang: 23:00, entree gratis. Country Blues.
 • Pogo-a-Gogo en The Barbeardians, Musicon. Aanvang: 21:00, entree €5. Hardrock.
 • Emmy Eve, Marvelius & DJ Friss, Steck. Aanvang: 21:00, entree gratis. Divers.
 • Gerson Main, Ciccionina. Aanvang: 20:00. Entree voorverkoop €6. Singer-songwriter.
 • Ares en Daniël Busser, Paardcafé. Aanvang: 20:30, gratis entree. Hiphop.

Zaterdag 03/04

 • Xavier Rudd, Paard. Aanvang: 20:00, entree €23,00 (UITVERKOCHT). Pop/rock.
 • Progdreams met oa. Mystery, District 97 en Karfagen & Sunchild, Cultuurpodium Boerderij. Aanvang: 15:30, Entree voorverkoop €33. Progrock.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag