Het weekend van 3v12DH, week 10 Het weekend van 3v12DH, week 10

Bewilder, AAPNOOTMIES, Amber Gomaa, Road 2 Parkpop en St. Patrick’s Day

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 10

Bewilder, AAPNOOTMIES, Amber Gomaa, Road 2 Parkpop en St. Patrick’s Day

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Vanaf deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

Donderdag

Deze week zal je toch echt even moeten doen alsof het weekend op donderdag al is begonnen: er is namelijk genoeg te beleven! Zo speelt de Utrechtse band Bewilder bijvoorbeeld in het Paard. Deze zomer zullen de mannen hun kunsten vertonen op het Best Kept Secret festival maar ze geven de komende maanden alvast een voorproefje met een tour door Nederland. De bandleden van Bewilder zijn echte podiumbeesten die energieke en dansbare rock spelen, dus stil zitten is geen optie.

Toch liever iets rustigers? De Regentenkamer voorziet ook deze week weer in de nodige portie jazz. Het is de beurt aan Zandscape, een jazzformatie onder leiding van Mark Zandveld. Zandveld is de man en ex-bandleider van jazzzangeres Deborah J. Carter, die vanavond ook gezellig meedoet. De muziek van Zandscape staat bekend om een stevig, avontuurlijk en eigentijds karakter. Het bevat Zuid-Amerikaanse invloeden, maar is ook geïnspireerd door jazzgrootheden uit de jaren ’70. Dit alles belooft een verrassende en veelzijdige show.

Wie hierna zijn buik nog niet vol heeft van jazz, kan hierna een sprintje trekken naar café September. Hier demonstreert de band Inedits, onder leiding van Nuno Torres Marques, namelijk de kunst van de geïmproviseerde muziek. Entree is gratis, dus een lekker biertje kan er ook nog wel bij.

Vrijdag

Typisch gevalletje ‘luxeprobleem:’ ook deze week zijn er teveel opties voor een waardige besteding van de vrijdagavond. Gelukkig kunnen we een handje helpen! Het wordt een grote dag voor AAPNOOTMIES, de band van Dinaira Scheffers. De band speelt namelijk zijn releaseshow in het Paard. Mooie, Nederlandstalige liedjes met een licht nostalgisch effect. AVI ON FIRE vult het voorprogramma in met een vreemde mix aan muziekstijlen.

Wie meer zin heeft in snoeiharde gitaren en een groot scala aan metal genres zal zich naar Musicon moeten begeven, waar Six Silent Sins en Seven Steps of Denial zullen spelen (cijfers, zo metal). Rond dezelfde tijd staan in het HPC café No Date en Bad Beat, beide pop-rock bands die enkele covers zullen laten horen.

Het Paardcafé, daarentegen, begeeft zich in ‘jazzier’ sferen met Amber Gomaa. De zangeres zong en speelde al eerder mee met onder andere Jett Rebel, Acda en de Munnik en Alain Clark en werd door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent. Met haar heldere stem zal ze het publiek onderdompelen in een heerlijke portie pop-jazz. Reden genoeg dus om een kijkje te nemen!

Wie nog energie over heeft, kan een dansje wagen op de Grote Markt in Zèta. Niemand minder dan Bella Hay verzorgt hier vanavond de dansmuziek. In het Paardcafé staat deze vrijdag DJ Friss. Vooral erg leuk als je het naar je zin hebt gehad bij Pat Smith vorige week, want DJ Friss tourt op het moment met hem mee.

Zaterdag

Jammerdepammer, de show van De Jeugd van Tegenwoordig in het Paard is dik uitverkocht. Echte die-hard fans kunnen echter nog wél Faberyayo’s nieuwe boek laten signeren op Den Haag Centraal om 16:00. En niet getreurd, op zaterdagavond zijn er gelukkig nog genoeg andere dingen te beleven.

In het Paardcafé is bijvoorbeeld de band Laura Palmer te horen. De muziekstijl van de band dwarrelt ergens tussen postrock, new wave en shoegaze in, met invloeden van bands zoals The Cure en Joy Division.

Op de avontuurlijke tour? Pak de trein naar Delft! Hier speelt de Haagse band Sascha & The Sharp Five in die-tent-met-die-onmogelijke-naam (Ciccionina dus). De band, die zijn oorsprong vond op het Koninklijk Conservatorium, is nu langzaam zijn vleugels aan het uitslaan naar de rest van Nederland. De blaasinstrumenten en energieke vibe staan garant voor een dansbare en afwisselende show. Perfect voor iedereen die zin heeft in de zomer!

Er is zaterdagvanavond echter nog meer te beleven in Delft. In het postkantoor zullen 3FM Serious Talent Max Meser en het Delftste Fun on Damsquare de oude postkamer met muziek vullen tijdens Live! Op Jan’s Dienblad. Max Meser tourt op het moment met Douwe Bob, maar heeft de afgelopen maanden reeds bewezen de status van ‘voorprogramma’ ontstegen te zijn. Kortom, zeker de moeite waard.

Nog niet genoeg keuze? In Musicon spelen twee indiepopbands, te weten Tuesday on Sunday en Atlas Absent. In het HPC gaat het er iets minder vredig aan toe: hier strijden Alcuna Wilds, Dr. Meraki, Robin Haijes en Iconoclast tegen elkaar in de voorrondes van Road to Parkpop.

Zondag

Op zondag neemt Musicon het stokje over van het HPC: opnieuw zullen er vier bands spelen om kans te maken op het felbegeerde plekje op Parkpop. Deze keer is het de beurt aan Icarius, Dead Cat Stimpy, DiTCH en Dr. Justice & The Smooth Operators. Eerder die dag staat het Musicon in het teken van Internationale Vrouwendag: in een kleinkunstvoorstelling zullen de onderwerpen als emancipatie en integratie worden aangehaald. Leuk voor iedereen, want zoals Musicon het zelf al aangaf: deze onderwerpen gaat ons allemaal aan.

Ten slotte mogen we natuurlijk het St. Patrick’s Day Festival op Grote Markt niet vergeten. Den Haag mag nu al voor de zesde keer met trots het grootste St. Patrick’s Day feest in Nederland organiseren en dit belooft dan ook, naast de pintjes Guinness ook op muzikaal gebied veel goeds!

 

Donderdag 10 maart

 • Bewilder in het Paard van Troje. Kost €10, begint om 20:00. Pop/rock.
 • Zandscape en Deborah J. Carter in De Regentenkamer. Kost €15, begint om 20:15. Jazz.
 • Inedits in September. Gratis entree, begint om 22:00. Jazz.

Vrijdag 11 maart

 • Bad Beat / No Date in het HPC Café. Gratis entree, begint om 20:00. Pop/rock.
 • AAPNOOTMIES / AVI ON FIRE in het Paard van Troje. Kost €8, begint om 19:30. Pop.
 • Amber Gomaa / Real men in het Paardcafé. Gratis entree, begint om 20:30. Pop/Jazz.
 • Six Silent Sins / Seven Steps of Denial in Musicon. Kost €5, begint om 21:00. Metal.
 • Bella Hay in Zèta. Gratis entree, begint om 22:30. Dance.
 • DJ Friss in het Paardcafé. Gratis entree, begint om 23:55. Dance.

Zaterdag 5 maart

 • Sascha & The Sharp Five in Ciccionina. Gratis entree, begint om 20:00. Jazz/funk.
 • Road to Parkpop in het HPC café. Gratis entree, begint om 20:00. Bandavond.
 • Laura Palmer in het Paardcafé. Gratis entree , begint om 20:30. Rock.
 • Tuesday on Sunday / Atlas Absent in Musicon. Gratis entree, begint om 21:00. Indie-pop.
 • Max Meser / Fun on Damsquare in het postkantoor van Delft. Gratis entree, begint om 21:30. Rock.

Zondag 6 maart

 • St. Patrick’s Day op de Grote Markt. Gratis entree, begint om 13:00. Iers festival en Guinness.
 • Internationale Vrouwendag Matineevoorstelling in Musicon. Gratis entree, begint om 14:30. Kleinkunst.
 • Road to Parkpop in Musicon. Gratis entree, begint om 20:00. Bandavond.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag