Taymir uit elkaar

Afscheidsconcert op 16 september

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De Haagse band Taymir gaat er mee stoppen, de bandleden hebben besloten om elk hun eigen weg te gaan. De band stopt niet per direct, er komt nog een album uit en er zal op 16 september een afscheidsoptreden gegeven worden. Taymir stond op Pinkpop, had bescheiden hitjes op 3fm (Aaaah, Sometime). De band was ook bekend om hun filmpjes: 60 seconds of Taymir.

Taymir: “We hebben drie jaar lang alles met 200% overgave gedaan, spelen, schrijven, touren...all or nothing. Boven alles staat eerlijkheid, naar onszelf (individueel) en naar elkaar. Het besluit om te stoppen was niet makkelijk, maar voelt als iets wat wij moeten doen. Ieder van ons heeft zich de afgelopen tijd ontwikkeld, zowel muzikaal als persoonlijk. Onbewust heeft dat ervoor gezorgd dat wij de laatste tijd niet de 200% aan het geven waren die Taymir verdiend. Daarom dit rigoureuze besluit, all or nothing,...”

Taymir werd gevormd in 2013.  De band kwam voort uit Haagse bravoure bandjes als Moore, The Consolers en All Missing Pieces zanger Bas Prins en bassist Quinten Meiresonne. Naast Prins en Meiresonne spelen ook Mikkie B Wessels (gitarist) en Isaï Reiziger (drummer) in Taymir. Het eerste album van Taymir, Phosphene, kwam op 25 oktober 2013 uit. Phosphene behaalde de 22e plaats in de album top 100. Mikkie B en Isaï zijn overigens pasgeleden begonnen met vloggen, dus ook voor hun ligt er nog een mooie carriere klaar.