Life I Live 2016: Skooltainer Life I Live 2016: Skooltainer

Jong talent moet concurreren met de regen

, Tekst: Bernadette Pegtel, Frank de Jong | Foto's: Maarten Ederveen

Life I Live 2016: Skooltainer

Jong talent moet concurreren met de regen

Tekst: Bernadette Pegtel, Frank de Jong | Foto's: Maarten Ederveen ,

Op het buitenhof stond de Skooltainer, de plek waar je beginnende schoolbands kon spotten. En een paar verdwaalde rappers. De omgebouwde scheepscontainer mag dan klein zijn, tijdens The Life I Live werd het podium verlicht door jong talent. De jongens en meisjes volgden elkaar in rap tempo op. Sommige lieten het bij een enkel liedje en andere maakten er een hele show van.

Goonatics
De opening van het festival is voor de Goonatics. Een rockband met vier jongens die zeker potentie hebben. Af en toe een tikkeltje onverstaanbaar maar de woorden die je wel verstaat, zijn niet liefelijk; met teksten als "Makes me hate myself" is het niet echt een romantisch optreden. Verder doet de band een beetje denken aan Sum41 en maakt Goonatics harde rock, gemixt met commerciële tonen. Wie weet, staan deze mannen volgend jaar wel op een groter podium. (BP)

Fleur
Het contrast is groot wanneer de Goonatics wordt opgevolgd door Fleur. Een jong meisje dat een cover doet van U2. Door haar ogenschijnlijke onervarenheid zijn Fleurs zenuwen goed te merken. Jammer ook dat ze meezingt met een bandje, misschien dat ondersteuning van andere muzikanten haar wat zelfverzekerder zou maken. Gezien het pas het begin van de avond is, staat er nog niet veel publiek rondom de Skooltainer, maar voor de zangeres is het een mooie ervaring en voor het publiek een mooie opwarmer. (BP)

509

Hoe ingetogen Fleur is, zo extravert is 509. Een band bestaande uit twee man, een drummer en een gitarist die tevens zingt. Ze maken harde rockmuziek, en dat doen ze met veel energie. Opvallend is de cover van Ariana Grande met Dangerous Woman. Waarschijnlijk zullen Grandes fans deze versie niet waarderen maar rockliefhebbers zeker wel. De zanger besluit zijn shirt uit te doen in deze onaangename kou. (BP)

Cheyenne
Dan is het weer tijd voor een zangeres(je). Cheyenne kalmeert het publiek weer even na de harde rock van net, en covert 'Love yourself' van Justin Bieber. Ze heeft een mooie stem en wanneer ze meer optreedt, iets zekerder wordt, dan komt zij er wel. Ook Cheyenne zingt mee met een bandje. Een akoestische gitaar erbij zou het plaatje compleet maken, maar dat is misschien iets voor volgend jaar. (BP)

Black Martyr
Ben je fan van Cheyenne, dan kun je maar beter weglopen wanneer Black Martyr het podium betreedt. Vier jongens met een hoop woede in hen, zo lijkt het. De zanger grunt elk nummer en de gitarist gaat headbangend het optreden door. Er wordt geprobeerd het publiek te intimideren door de mensen boos en indringend aan te kijken, en wanneer de toeschouwers door de zanger "mongolen" genoemd worden, is de toon gezet. Voor wat extra liefde hoef je duidelijk niet bij deze mannen te zijn. Het optreden eindigt met een cover van Slayer en uiteraard een mosh pit, waarbij de zanger ook nog even het publiek induikt. (BP)

Jayne
Jayne betreedt schuchter het podium, maar wanneer de backing track draait, laat ze zich volledig gaan. Jayne blinkt uit door het gebruik van een megafoon. Het blijft bij de cover van ‘Feeling good’, de versie van Muse, maar maakt zeker indruk. (FdJ)

Saint Vincent

Saint Vincent betreedt gelijk na Jayne het podium. Dat het wat rommelig is, weerhoudt de band er niet van om de Skooltainer op zijn kop te zetten. Afgaand op hoe het publiek vooraan op de band reageert, heeft Saint Vincent een veelbelovende toekomst. Als we de naamsverwarring met de Amerikaanse St. Vincent maar buiten beschouwing laten. (FdJ)

H3C Squad
Het publiek lijkt zo goed als verdwenen wanneer verrassingsact H3C Squad van het Haags HipHop Centrum de container betreedt. Ze vallen enigszins buiten de boot, maar dat deert de achtergebleven toeschouwers niet zo veel. De drie schreeuwende rappers zijn net zo lang leuk als de lengte van het optreden (tien minuten). Een verwarde rapper gebruikt bijna de drummic als microfoon. Oeps. (FdJ)

La Roque

Afsluiter La Roque weet net als Saint Vincent een harde kern te verzamelen. De nerveus ogende bandleden maken indruk door hun veelzijdigheid. Bij elk nummer is er een ander die de zang op zich neemt. De voorste rij geeft zich zelfs tijdens de regenbui niet gewonnen. Chapeau. (FdJ)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag