Life I Live 2016: Nutshuis Life I Live 2016: Nutshuis

Singer-songwriters bieden bezoekers warme schuilplaats

, Tekst: Megan Lloyd, Frank de Jong | Foto's: Samantha Stauttener, Moos Wolfs

Life I Live 2016: Nutshuis

Singer-songwriters bieden bezoekers warme schuilplaats

Tekst: Megan Lloyd, Frank de Jong | Foto's: Samantha Stauttener, Moos Wolfs ,

Met het Nutshuis weet de organisatie de diversiteit van het festival aan te tonen. Vooraf niet gehoopt, maar toch gebleken, was dit ook de perfecte schuilplek om de regen te ontwijken en de muziek te omarmen. Met Julie Scott, Tim Akkerman en David Benjamin was het podium bijna altijd vol en waren er buiten lange rijen. The Life I Live festival zorgde hiermee voor een warm en droog pareltje in het veelal natte Den Haag.

Julie Scott
Een handvol festivalgangers duikt het Nutshuis in om te schuilen voor de regen. Ondertussen is de eerste act, Julie Scott, al begonnen. Het is gothrock in een singer-songwriter jasje. Denk Siouxsie and The Banshees. Alleen dan net wat minder pittig en dat valt op. Mede door de luidruchtige toeschouwers. De doordringende stem van Julie overstemt het publiek nog maar net. De sfeer is gezellig, maar voor een act als Julie misschien iets te. Bij ‘Rainbow king’ blijkt ook nog dat de tweede gitaar van Julie niet is aangesloten. Suf. (FdJ)

Tim Akkerman
Zonder band, zonder poespas, gewoon, met alleen een gitaar. In een heerlijk warm Nutshuis weet Tim Akkerman het binnen gestroomde publiek te vermaken met een mix van oude en nieuwe muziek. De singer-songwriter weet waar hij staat en zet een krachtige en fijne versie van ‘The life I live’ in. Was het heel vernieuwend? Nee. Was het goed? Ja, dat zeker. De beste man heeft een heerlijke stem en een goede in elkaar gezette en gevarieerde setlist. ‘This time it’s for real’, de nieuwe single is een pareltje. Met een lange rij voor de ingang – het is al na tien minuten vol – en een thuispubliek dat hem waardeert, kan Tim met een voldaan gevoel het podium verlaten. (ML)

David Benjamin
Als je denkt dat er vanavond met alleen Tim Akkerman een ervaren charmeur en showman op het podium staat vanavond heb je het mis. David Benjamin is namelijk uit hetzelfde – misschien nog zoetere – hout gesneden. De bijna Beste Singer-Songwriter van Nederland loopt al jaren in de Haagse scêne rond, voorheen als frontman van – de ten onrechte nooit echt doorgebroken – band Relish en nu in zijn eentje. Hij bekent dat hij tegenwoordig in Amsterdam woont, maar een kort rondje over de Grote Markt heeft zijn heimwee weer doen aanwakkeren (nou kom dan terug David!). Goede popliedjes met een fijn strumgitaartje en hele fijne refreintjes zijn nog steeds zijn forte. David Benjamin pakt het Nutshuis in, na afloop moet helaas iedereen toch echt weer de regen in.... 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag