Life I Live 2016: Noordeinde Life I Live 2016: Noordeinde

Wiegende heupen en mooie liedjes op Koninklijke locatie

, Tekst: Tessa Bentveldsen, Bernadette Pegtel, Marco Vlot | Foto's: Peter Balkema, Maarten Ederveen

Life I Live 2016: Noordeinde

Wiegende heupen en mooie liedjes op Koninklijke locatie

Tekst: Tessa Bentveldsen, Bernadette Pegtel, Marco Vlot | Foto's: Peter Balkema, Maarten Ederveen ,

Het Noordeinde stond in het teken van jazz, soul, funk, electro en DUB. Genoeg vrolijke muziek! Misschien wel het meest bijzondere podium van het Life I Live Festival door de mooie achtergrond en de sfeervolle setting. Dandana opende de avond waarna acts als Janne Schra, STUFF. en Sabrina Starke het Noordeinde opvrolijkten. Om het feest goed af te sluiten, maakte Playground Zero het af met vrolijke beats en dansbare muziek.

Dandana

Met maar twintig mensen op de vloer is het voor Dandana toch het moment om het Noordeinde te openen. Gure, kille wind waait door de haren. Dat neemt niet weg dat Dandana - zoals altijd - hun ding blijft doen. Relaxende Afrikaanse beats schallen over het terrein en heldere hartverwarmende gitaarrifjes passeren de revue. "Je mag bewegen, het is fucking koud", zegt toetsenist/gitarist Bas Ackerman terwijl hij in zijn handen wrijft. Maar het publiek blijft op veilige afstand van het podium staan met trillende beentjes. Het mag dan misschien langzaam vol lopen en het publiek mag enthousiast zijn, maar het weer heeft vanavond voor de sfeer de overhand. Zonde, want Dandana weet altijd een goede show neer te zetten. In het laatste kwartier weten ze het publiek toch los te krijgen. "Willen jullie naar huis? Of willen jullie er nog eentje", spoort zanger Ebou Gaye Mada aan. Het publiek wil er nog wel een terwijl de benen nu niet meer trillen, maar dansen op de muziek. (TB)

Janne Schra

Arme Janne Schra, daar op het podium in haar panty, redelijk laag uitgesneden topje en driekwart mouwen. "Jullie kunnen nu al helemaal niets mis doen, aangezien jullie er allemaal zijn", laat ze blijken. Waar iedereen eerst nog verscholen stond onder de grote boom op het Noordeinde, trekt een deel er nu onder vandaan om de aandoenlijke blondine van dichterbij te bekijken. Zoete, gelukzalige deuntjes schallen uit het hemelse keelgat van Schra terwijl ze tussendoor vertederende grapjes maakt. "Ik heb hierna nog een paar shows en dan even niets meer. Misschien ga ik wel een plaat maken. Maar misschien ook niet. Dan ga ik wel wat doen met paarden." (TB)

STUFF. 
STUFF. komt uit België en stond eind vorig jaar nog op het State X New Forms festival. Nu mogen ze het publiek op het Noordeinde overtuigen met hun mix van jazz, hiphop en electronica. STUFF. maakt dat niet makkelijk. Dansbare ritmes worden bruut onderbroken door aparte breaks en de band experimenteert volop met geluiden en samples. De bandleden staan dicht bij elkaar en hebben tijdens het spelen volop contact. Het spelplezier straalt er vanaf en dat slaat over op het publiek, dat het prima naar zijn zin lijkt te hebben. Als de regen losbarst zijn er wat mensen die gaan schuilen onder de grote boom op het pleintje, maar het overgrote deel blijft gewoon dansen op de heerlijke, experimentele muziek van de vijf Belgen. (MV)

Sabrina Starke

Het aanbod van het Life I Live Festival is groots en er is voor ieder wat wils. Harde rock is goed gerepresenteerd, maar gelukkig is daar ook nog de Nederlandse singer-songwriter Sabrina Starke die zorgt voor een klein beetje zomer op deze koude avond. Er hangt een gezellige sfeer en het publiek danst heerlijk mee op de mellow melodieën van de artieste. Het is zelfs zo gezellig dat de winter ook besloot een bezoekje te brengen, maar gelukkig merk je daar al dansend door de avond bijna niets van. (BP)

Playground Zer0

Playground Zer0 heeft geen boodschap aan trivialiteiten als kou of regen. De drie heren, eventjes aangevuld met Pat Smith, storten hun beats uit over het Noordeinde en bouwen daarmee een mooi feestje om het buitenprogramma van dit Life I Live festival af te sluiten. Er wordt gedanst, gesprongen en gebounced. Bekende nummers uit het verleden krijgen een eigen draai waarmee de feestvreugde nog groter wordt. Playground Zer0 geeft een dikke fuck you aan de weergoden: er is meer nodig dan wat regen om het feest te stoppen. (MV)

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag