Life I Live 2016: Kerkplein Life I Live 2016: Kerkplein

Gevarieerd programma met lokale helden en een stel Schotten

, Tekst: Hedske Vochteloo, Eric Hoetjes, Marco Vlot | Foto's: Jan Rijk, Samantha Stauttener,

Life I Live 2016: Kerkplein

Gevarieerd programma met lokale helden en een stel Schotten

Tekst: Hedske Vochteloo, Eric Hoetjes, Marco Vlot | Foto's: Jan Rijk, Samantha Stauttener, ,

Het Kerkplein was in voorgaande jaren altijd een van de meest sfeervolle podia, en dit jaar was dat niet anders. De aftrap werd om 19.00u gegeven door de Haagse helden van Son Mieux, waarna Spinvis, Causes, Bewilder en White hun kunstjes mochten doen. Op het podium dat uitkeek op de Grote Kerk was dus weer genoeg te beleven.

Son Mieux
Op het Kerkplein start Life I Live met een Haags feestje; publiekslieveling Son Mieux bijt het spits af. Camiel Meiresonne toont zich immuun voor de kou. In een shirt met laag uitgesneden hals roept hij het publiek op om te dansen. De toegestroomde menigte geeft daar graag gehoor aan. Het publiek bestaat voornamelijk uit mensen van verschillende generaties uit de Haagse muziekscene. Ook de familie van zanger Camiel is alom vertegenwordigd. Hij draagt het nummer 'Feels'dan ook op aan zijn moeder die vooraan staat. Tegen het einde staat het kerkplein aardig vol. Zo'n vierhonderd man deint mee op de muziek. Al met al is Son Mieux een prima opwarmer voor een koude zesde editie van Life I Live. (HV)

Spinvis
Vlak voor Spinvis van start gaat, krijgt het publiek op het kerkplein een gigantische hoosbui te verduren, maar die is gelukkig van korte duur. Zodra de eerste akkoorden van 'Voordeel van video' ingezet worden, breekt de zon door waarna het plein langzaam vol loopt. "Het is niet koud", begroet Erik de Jong a.k.a Spinvis het publiek. Het optreden is voor menig fan een feest van herkenning. Er wordt uit volle borst meegejoeld met nummers als 'Ronnie gaat naar huis' en 'Aan de oevers van de tijd'. Het is vooral een feelgood show met veel greatest hit en dat waardeert het bibberende publiek. Handen gaan omhoog en er wordt meegeklapt en gezongen. Toch kent het optreden ook ingetogen momenten waarop het rumoerige publiek zelfs stil is. Vooral het nieuwe liedje dat zo nieuw is, dat het nog geen naam heeft, is prachtig. Toch reageert het Kerkplein het best op publiekslieveling en afsluiter 'Kom terug'. (HV)

Causes
Om kwart voor tien staat er al een flinke hoeveelheid mensen te wachten tot Causes begint. Helaas neemt de soundcheck meer tijd in beslag dan gepland en begint de band een kwartier later. Op het moment dat Causes daadwerkelijk begint, ironisch genoeg met het nummer ‘The storm’, breekt de hemel open. Hier en daar klappen paraplu’s open en komen poncho’s (weer) tevoorschijn, toch blijft iedereen staan. De Utrechtse band heeft een duidelijke formule voor het schrijven van catchy popsongs met leuke koortjes en poppy gitaar-riffs, maar hierdoor lijken de nummers wel op elkaar. Toch heeft de band een grote schare fans die alles woordelijk meezingt. En bij de grote hit ‘Teach me how to dance with you’ schalt het refrein over het Kerkplein. (EH)

Bewilder
Het zal inmiddels duidelijk zijn dat het deze avond koud en nat is. Dat Bewilder een kwartier te laat begint doet de sfeer op het Kerkplein dan ook weinig goed. Gelukkig zet kersverse vader Maurits Westerik zodra het optreden begint zijn breedste glimlach op en is het ergste leed geleden. Bewilder bestaat uit muzikanten die in de Nederlandse muziekwereld hun sporen hebben verdiend en maakt degelijke popliedjes. Maurits - met zijn akoestische gitaar - is het middelpunt en doet dat vol enthousiasme. Niet alle nummers blijven even goed hangen, maar de kou wordt even vergeten. (MV)

WHITE
WHITE stond eerder vanavond nog bij De Wereld Draait Door en is daarna naar Den Haag gesjeesd om het podium op het Kerkplein af te sluiten. Helaas is het grootste gedeelte van het plein leeggestroomd omwille van de kou. Dit lijkt de Schotse band niet te deren en vanaf de eerste minuut wordt alles gegeven. Vooral de zanger maakt indruk met zijn vreemde manier van bewegen en zijn goede stem. Ook de andere bandleden zorgen voor een goede show; met name de drumster gooit hoge ogen met haar half-elektrische drumstel. Omdat de muziek zeer dansbaar is, blijven er steeds meer mensen staan en wordt er hier en daar een dansje gewaagd. Zonde dat het Kerkplein niet drukker is, maar aan WHITE ligt dat niet. (EH)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag