Life I Live 2016: Grote Markt Life I Live 2016: Grote Markt

Een podium met een hoog energie- en geluidsniveau

, Tekst: Megan Lloyd, Rick Kappetein, Koen Kleiberg | Foto's: Wouter Vellekoop

Life I Live 2016: Grote Markt

Een podium met een hoog energie- en geluidsniveau

Tekst: Megan Lloyd, Rick Kappetein, Koen Kleiberg | Foto's: Wouter Vellekoop ,

Zoals iedere Hagenees wel weet is het op de Grote Markt altijd gezellig druk, en zelfs een gure avond als die van het Life I Live Festival 2016 kan daar geen verandering in brengen. Op het podium stond een gevarieerd aanbod van funk, sixties en indie. 3voor12 Den Haag was – met poncho en paraplu – aanwezig en maakte het volgende verslag.

The Great Communicators
The Great Communicators mogen het podium op de Grote Markt openen. Een mengsel van Haagse en Amsterdamse leden met een frisse en catchy sound. De mannen én vrouw zijn een prima aanvulling voor het festival en hebben al redelijk wat podiumervaring, waarvan wij de vruchten mogen plukken. Met wat knikkende kopjes en tappende voetjes wordt ook het publiek meegenomen en lijkt debuutsingel ‘Zoetrope’ herkenning te vinden. Een indie-rock sound met hier en daar een vleugje pop en folk. Kom maar door met dat debuutalbum! (ML)

Bare Jams
Na een rit van 10 uur in een busje vanuit het Verenigd Koningrijk, is Bare Jams in Den Haag aangekomen voor een show. Met een soulvolle mix van funk, ska en reggae weten de jonge gasten heel wat mensen te lokken. De reggae is vooral terug te horen in de vrolijke, strakke baslijnen die goed samenvallen met de drums en percussie. Af en toe wordt er toetsen gespeeld. Zowel de sound als de skills hiervan zijn voor verbetering vatbaar. Voor het podium staan een aantal vrienden van de band wild te dansen en al snel gaan er in de omgeving meer voetjes van de vloer. (RK)

Max Meser
Vanavond geen Taymir op The Life I Live, maar geen zorgen: Max Meser is er voor al uw sixtiesbehoeften. Vlak voor het optreden begint, barst de hemel open en haast de toch aardig volle Grote Markt zich naar de omringende kroegen en enkele grote schuiltenten. De vrolijke, zeer toegankelijke muziek van Meser maakt het gezamenlijke schuilen een stuk gezelliger en doet het slechte weer een beetje vergeten. Een prima boeking, die ook op een festival als Parkpop zeker niet zou misstaan.(KK)

Bombay

Het Amsterdamse trio Bombay mag het podium op de Grote Markt afsluiten en doet dat met veel energie en vooral een uiterst hoog volume. Het is even doorbijten, maar wie zijn oordopjes in heeft en/of een veilige afstand van het podium heeft genomen, wordt een uur lang getrakteerd op een van de beste Nederlandse indiebands van de afgelopen jaren. De voormalig Haagse band blijkt hier nog steeds een graag geziene gast, want voor het eerst (en laatst) vanavond gaat de Grote Markt echt los. Bombay lost alle verwachtingen in en zorgt er eigenhandig voor dat de Koningsnâch niet geheel (letterlijk) in het water valt. (KK)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag