Haags Popnieuws: week 22

Wat is er toch allemaal aan de hand in de stad?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de stad van vrede, recht en rock n' roll lijken muzikanten nooit te slapen en altijd bezig te zijn. Nieuwe hitjes, nieuwe releases, festivals met nieuwe namen, videoclips, break-ups en reünies zijn aan de orde van de dag. De redactie van 3voor12 Den Haag wordt dan ook bedolven onder persberichten, nieuwtjes en tweets. Hieronder staat het laatste belangrijke nieuws, kort en bondig.

03/06/2016 - The Great Communicators Serious Talent

The Great Communicators zijn zojuist uitgeroepen tot Serious Talent bij 3FM. Dit gebeurde live in de uitzending van dj Frank van der Lende. De selectie hing natuurlijk al een tijdje in de lucht: het album van de band is al een tijd af en onlangs tekende de Communicators bij platenmaatschappij Universal. Binnenkort moet de videoclip hun de eerste single 'Motion' uitkomen. The Great Communicators stonden in november nog bij ons op Club 3voor12 Den Haag. Zo snel kan het gaan. 

31/05/2016 - Rabo Publieksprijs voor Dwaalkat

De winnaar van de vierde editie van het Rabo Talenten Concours van WestlandTheater De Naald is Dwaalkat. Dwaalkat is de Westlandse Katja Remmerswaal en haar band Ze wint met het theaterconcert ‘Spinsels’ de Rabo Publieksprijs van seizoen 15/16. Deze voorstelling werd door het publiek van De Naald als hoogste gewaardeerd. Dwaalkat speelt de winnende voorstelling op donderdag 8 september in de Koornneef Retailgroepzaal van De Naald. De winnaars van de voorgaande drie edities waren Louise Korthals, Eva Crutzen en Roos Blufpand. Met het Rabo Talenten Concours biedt De Naald, met steun van Rabobank Westland, jong talent een podium en investeert hiermee in de toekomst van talentvolle artiesten. Eerder al won Dwaalkat met de debuutvoorstelling Music Box de Muziekprijs van Theaterfestival Boulevard. Ze werd geprezen om haar "verrassende, geloofwaardige voorstelling, waarbij geen enkel nummer voorspelbaar uniek in zijn setting en bewonderenswaardig naïef.” I

31/05/2016 - TodaysArt keert terug naar Binnenstad en richt zich meer op performances

TodaysArt, het nomadische festival voor digitale en transdisciplinaire kunst en creativiteit keert dit jaar terug naar de Haagse binnenstad. Na twee edities in Scheveningen waaronder een grote open lucht editie op en rond De Pier waar de focus lag op beeldende kunst, concentreert de 12de festival editie van TodaysArt zich weer op (muziek) performances. Een aantal interessante namen die alal naar buiten gebracht zijn, zijn Pantha du Prince, Paula Temple, Klara Lewis, Piotr Kurek, SØS Gunver, DJ Earl + The Era, Mayoshi Fujita, Charlotte Bendiks. TodaysArt vindt dit jaar plaats van donderdag 22 t/m zondag 25 september 2016. 

31/05/2016 - Edo Storm (The Hazzah) komt met solo album

Bassist en zanger van The Hazzah heeft redelijk onverwachts een heel solo album op het internet gezet. "Zoals sommige van jullie misschien al wisten heb ik in februari een klein albumpje opgenomen : Labour of Love. De tijd is daar om het te delen met de wereld. Het album is te beluisteren op Youtube en Soundcloud. Ook is het te downloaden op Bandcamp. Kun je gewoon zo op je telefoon zetten. Geen probleem. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!"

23/05/2016 - Woensdag finale liedjeswedstrijd: Het Maatschappijlied

De Maatschappij

De Maatschappij

In de maanden maart, april en mei organiseerde Popagenda Scheveningen in samenwerking met muziekcafé De Maatschappij een eigen liedjesstrijd: Het Maatschappijlied. Uit de vele inzendingen van singer-songwriters en bands door heel Nederland, selecteerde Popagenda Scheveningen veertig songs die de Maatschappij beschrijven. Na tien voorrondes waaruit tien finalisten voortkwamen, wordt woensdagavond 25 mei eindelijk de winnaar bekend tijdens de grote finale in de Maatschappij. De uiteindelijke winnaar van de grote finale wint een pakket aan prijzen. Naast  een plek op Parkpop, staat de winnende act in de programmering van Graaitijd, Vlaggetjesdag in de 2e Binnenhaven en HipFest 2017. De Scheveningse Muziekschuur stelt een aantal dagdelen oefenstudio’s ter beschikking en gitaarspeciaalzaak Max Guitar geeft een waardebon van 250 euro weg. 

18/05/2016 - Nieuwe videoclip Alcuna Wilds

Het Haags/Amsterdamse Alcuna Wilds bracht vandaag een nieuwe video naar buiten, het nummer heet Fault Lines. 

18/05/2016 - Kaderock 2016 in het teken van Q65

Kaderock zal op zaterdag 4 juni in het teken staan van de legendarisch Haagse band Q65. Dit jaar staat het festival in het teken van het feit dat Q65 50-jaar geleden haar grootste hit "The Life I Live" en hun album "Revolution" uitbracht.   Het jaarlijkse optreden van The Clarks zal voor een groot deel in het teken staan van deze roemruchte band en ook diverse andere bands zullen één of meer nummers van Q65 spelen. Zo staan ook The Deaf en Taymir op het podium, beiden bands die veel te danken hebben aan de Q. 

09/05/2016 - Meer namen voor nieuw festival Divercity

Het gloednieuwe festival Divercity Den Haag heeft de Oezbeekse superster Yulduz Usmanova bevestigd. Ze treedt op tijdens de eerste editie van het gratis toegankelijke festival dat op 3 juli zal plaatsvinden in het Zuiderpark. Yulduz staat bekend als de Madonna van Oezbekistan. Naast Yulduz Usmanova is ook de zeer populaire Antilliaanse formatie Caché Deluxe aan het programma van Divercity toegevoegd. Divercity Den Haag presenteert kunst en cultuur uit alle hoeken van de wereld in het Haagse Zuiderpark en kondigde al eerder aan dat o.a Kenny B, het Russische Otava Yo en Ijdi uit Marokko zullen optreden. Behalve de optredens op de hoofdpodia, word de bezoeker ook getrakteerd op pop-up acts zoals de Surinaamse bazuinformatie Prisintie en het Turkse Metheren die elk moment en overal in het Zuiderpark kunnen opduiken.

04/05/2016 - Ready 2 Play organiseert bandjesavond in het nieuwe poppodium Steck in Delft

Vijf Haagse opkomende bands geven op 21 mei een showcase op het nieuwe poppodium Steck in Delft. Ready To Play wil, met deze Band Nights, Haagse en Delftse bands met elkaar in aanraking brengen en de bands de kans geven zich buiten hun eigen woonplaats  te kunnen promoten. Tijdens de eerste editie van de 'R2P Band Nights' in Steck met High 5 zullen onder andere The Navigators een showcase geven. Meer weten? Check http://www.r2p.nl voor meer informatie. 

04/05/2016 - Henk & Melle crowdfunden nieuwe cd

Henk Koorn (Hallo Venray) en Melle de Boer (Smutfish) slaan wederom de handen ineen voor een tweede album van Henk & Melle. Voor het nieuwe project dat de twee veteranen opgepakt hebben is er een crowfundingsproject opgezet via Voordekunst. De liedjes voor die plaat worden op dit moment geschreven in niet de meest voor de hand liggende – of inspirerende – locatie: wegrestaurants. Op Facebook vertellen ze over hun avonturen: "Henk & Melle schrijven een lied in de La Place bij Leiden. Een nieuw wegrestaurant. Van binnen lijkt het een kerk. Van buiten ook. Een prima plek om een liedje te schrijven. Henk & Melle drinken koffie. Ze hebben ook een plakje cake gekocht. Het plakje van Melle is veel dikker dan dat van Henk. Door stukjes van Melle's cake af te breken hebben ze toch ongeveer dezelfde hoeveelheid cake. Het liedje dat ze schrijven gaat over met je voeten op de grond stampen om je zin te krijgen." Op dit moment zit de crowdfunding op zo'n 70%. Het album dat uiteindelijk opgenomen wordt komt in beperkte oplage (250 stuks) uit. 

28/04/2016 - Niet één maar twee Prince tributes in het Paard

Op vrijdag 29 april geeft het Paard van Troje een laatste eerbetoon aan Prince in de kleine zaal, met meer dan 30 jaar aan muzikaal erfgoed. Maar dat het zo erg storm zou lopen had het Paard zelf niet verwacht natuurlijk. "Wegens overweldigend veel belangstelling is er nu op vrijdag 6 mei een tweede tribute avond, ditmaal wel in de grote zaal. Vanaf dinsdag 26 april om 12:00 uur gaan de tickets in de verkoop." Tijdens de avonden wordt er enkel en alleen Prince muziek gedraaid. 

19/04/2016 - The Stangs brengen debuut-single uit op Sniester

De Haagse beat-formatie The Stangs brengt tijdens het Sniester Festival: "Yess!! De tijd is eindelijk daar dat wij onze eerste release doen! Onze debuut-single 'The Horse' wordt uitgebracht op 7" vinyl door Mink Records. Dit heugelijke evenement gaat plaatsvinden tijdens onze show op SNIESTER 2016 op vrijdag 27 mei in Hoender en Hop! Wees erbij en koop vooral een singletje voor op de speler of voor aan de muur."

18/04/2016 - Paard van Troje releaset dubbel-single met AAPNOOTMIES en Son Mieux

Op zaterdag 16 april, tijdens Record Store Day, heeft het Paard van Troje een speciale release gedaan: een limited edition 7-inch single: Son Mieux en AAPNOOTMIES. "Het lijkt het begin van een mooie, nieuwe traditie: de jaarlijkse 7-inch single. Vorig jaar releaseden we de allereerste, met daarop nummers van The Deaf en Taymir. Het bleek een enorm succes en we kregen veel enthousiaste reacties. Dit jaar werd gekozen voor twee nieuwe muziektalenten die de naam van Den Haag als muziekstad hoog houden." aldus de website van het Paard van Troje (waar de single ook te verkrijgen is). 

18/04/2016 - Old Man's Riot brengt nieuwe videoclip uit

De Haagse heavy-rock formatie Old Man's Riot heeft een slicke nieuwe videoclip uitgebracht. Bekijk hem hieronder: 

11/04/2016 - Chabliz treedt op in New York

De Haags-Zuidhollandse popnoirband Chabliz heeft vijf live optredens in New York City. Drie optredens vonden plaats in verschillende venues in de New Yorkse wijken Brooklyn en Astoria. Daarnaast speelde Chabliz live voor de gerenommeerde New Yorkse radiozender The Real Radio Show. Chabliz is de derde Nederlandse act die voor deze zender optreedt. Eerder traden de Nederlandse acts Brainpower en Orange Grove daar op. Op de website van Chabliz is een uitgebreid tourverslag terug te lezen. 

09/04/2016 - Dr Meraki wint finale Road to Parkpop

Op tamelijk grandiose wijze heeft is vrijdagavond 8 april Dr Meraki de winnaar geworden van de Road To Parkpop 2016, het Haags talententraject van Parkpop Den Haag (26 juni 2016). Tijdens de grote finale avond in De Vinger sleepte de Haagse band Dr Meraki de laatste podiumplek op het Haags Podium van Parkpop in de wacht. Dr Meraki liet vier andere finalisten achter zich in de finale. Dr Meraki (eerder begonnen als Ability of Music) bestaat uit vier jongens: Milan Boone (gitarist, zang) Tommy van Leuken (Toetsen) Huy Le (Bas Gitarist) Pim de Roij (Drums). Zij maken Jazz/Fusion/Soul muziek.

07/04/2016 - HaSchiBa verder als Blended

HaSchiBa (Haagse Schilderswijk Bazar) komt terug en gaat verder onder de naam Blended. Ook de eerste namen van het gratis festival zijn bekend gemaakt. Het festival zal niet alleen meer in de Schilderswijk plaatsvinden, maar ook in de Transvaal. Vandaar dat de organisatie de naam van het festival heeft veranderd. De eerste acts die geboekt zijn voor het festival op zaterdag 17 en zondag 18 september zijn Re:Freshed Orchestra, Lakshmi en Kuenta i Tambu. De komende maanden komen daar nog veel meer acts bij. De HaSchiBa was twaalf jaar lang een groot festival in Den Haag. In 2008 werd het festival gestopt. Jaarlijks kwamen er zo’n 130.000 mensen op het festival af.

15/03/2016 - Azure Hiptronics naar festival South by Southwest in Texas

De Italiaans-Nederlandse band Azure Hiptronics gaat naar Austin, Texas voor een aantal optredens tijdens South by Southwest (SXSW), een van de belangrijkste festivals en beurzen ter wereld op het gebied van interactieve media, film en muziek.  De band, die haar muziek 'Ultrafunkatronicjazzhippop' noemt, speelde eerder op podia als MASP (São Paulo) en op North Sea Jazz. Na deelname aan SXSW zal de groep een derde album gaan opnemen en aantal concerten geven in Nederland. De optredens in Austin, Texas worden mede mogelijk gemaakt door Dutch Impact en The Hague Music Export (THME). THME is een fonds opgesteld vanuit de Gemeente Den Haag met als streven het faciliteren van internationale tours van Haagse regionale bands, acts en DJ’s. Voor 3voor12 Den Haag zal Azure Hiptronics een tourverslag bijhouden.

15/03/2016 - Transvaal en Schilderswijk adopteren Bevrijdingsfestival Den Haag

Bewoners, organisaties en bedrijven uit de wijken Transvaal en Schilderswijk gaan zich de komende jaren gezamenlijk inzetten voor het Bevrijdingsfestival Den Haag. In een speciale 'vrijheidsverklaring' werd naar buiten gebracht: “Transvaal en de Schilderswijk barsten van het talent, er zit heel veel kracht in de wijken, kracht die wij gaan inzetten voor anderen in onze stad. Vanaf dit jaar gaan wij ons inzetten om hetBevrijdingsfestival op vele vlakken nog succesvoller te maken.  Denk aan promotie, optredens van talenten uit de wijken, hulp bij de beveiliging en andere taken op het terrein. We doen dit om verbindingen te leggen, om drempels weg te halen, om écht samen de vrijheid te vieren.”

08/03/2016 - Popschool Den Haag organiseert: “BSSWvCDH”

Popschool Den Haag

Popschool Den Haag

Popschool Den Haag presents: “de Beste Singer-Songwriter van Centrum Den Haag” Op woensdag 13 april presenteert Popschool Den Haag in samenwerking met Cultuurschakel de contest: “de Beste Singer-Songwritervan Centrum Den Haag”. Naast eeuwige roem in eigen stad zal gestreden worden om een optreden op diverse zomerfestivals, met als klap op de vuurpijl een plekje op het 'People's Stage' op Parkpop!  De finale vindt plaats op het foyerpodium van Prins27. Ben jij een Haagse singer-songwriter en vind jij het hoog tijd worden dat de gehele stad aan je voeten ligt? Je kunt je voor 4 april inschrijven. Alle stijlen zijn welkom. 

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar info@3voor12denhaag.nl!