3voor12 Den Haag tipt Waterpop 2016 3voor12 Den Haag tipt Waterpop 2016

Met Canshaker Pi, Dazzled Sticks, Drive Like Maria en Bökkers

, Tekst: Joeri Gordijn

3voor12 Den Haag tipt Waterpop 2016

Met Canshaker Pi, Dazzled Sticks, Drive Like Maria en Bökkers

Tekst: Joeri Gordijn ,

We zijn over het hoogtepunt heen en belanden in het festival-na-seizoen, tijd voor Waterpop dus! Waterpop is van oudsher een drukbezocht festival met een opvallend sterke line up (bands die op Waterpop staan kunnen zomaar uitgroeien tot stadionacts). Ook dit jaar mag de line up er zijn, al hebben we een hoop van de namen wel al zien staan op andere festivals in de regio dit jaar. Gelukkig, want we hebben daarom genoeg kennis om een mooi lijstje met ‘niet-te-missers’ klaar te zetten voor u. Vier tips.

Canshaker Pi

Amsterdams bandje met leden uit bands met net zulke illustere namen (Palio Superspeed Donkey). Onvoorspelbaar voorspelbare gitaarlicks met een flinke vleug Pixies. Stonden afgelopen februari nog in de Zwarte Ruiter, waar ze meer publiek gegund was. Hopelijk staat het tijdens Waterpop flink vol. Dit is een bandje om in de gaten te houden. Geen stadionpotentie maar een bandje dat nog jarenlang langs de poppodia van Europa zal touren. 

Dazzled Sticks

Ook een bandje dat wij dit jaar in februari nog zagen spelen. Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid en Voicst) en Sticks maken een eigenzinnige mix van stijlen. Sticks ken je waarschijnlijk van Opgezwolle, Great Minds en Fakkelbrigade. Onder de naam Dazzled Sticks maakt het duo dit festivalseizoen menig podium onveilig. Sticks zorgde overigens op Werfpop samen met Rico voor een hoogtepuntje van het festivalsseizoen.

Drive Like Maria

Sniester werd plat gespeeld door Drive Like Maria. De gitaarmuziek van dit powerrock trio uit Nederland en België staat altijd als een huis, zowel in de clubs als op de festivals. De band gaat hand in hand met bands Triggerfinger en Queens of the Stone Age. Check ook de nieuwe clip van de band. Een typische Waterpop band als je het ons vraagt.
 

Bökkers

Op dezelfde dag dat wij Drive Like Maria zagen spelen ontdekten wij Bökkers op Sniester. Bökkers wordt het nieuwe Normaal genoemd en komt dus rechtstreeks uit de Achterhoek. Daar, ver buiten de Randstand is de band ongekend populair. Maar hier moeten we de band nog goed leren kennen, Waterpop en Sniester zijn de twee eenzame stipjes op het tourschema van Bökkers. Verwacht veel gitaren, stoere nummers en een prachtig accent.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag