Record Store Day 2016: Wat kocht men en waarom? Record Store Day 2016: Wat kocht men en waarom?

We vroegen het een aantal bezoekers in Delft

, Tekst: Marco Vlot | Foto's: Rick Kappetein

Record Store Day 2016: Wat kocht men en waarom?

We vroegen het een aantal bezoekers in Delft

Tekst: Marco Vlot | Foto's: Rick Kappetein ,

Op Record Store Day was 3voor12 Den Haag ‘super social’ op het – immens – populaire nieuwe medium: Snapchat. De hele dag lang maakten wij filmpjes en foto’s vanuit Velvet in Delft. We zagen bandjes als Indian Askin, AAPNOOTMIES en Friends of the Family veel publiek trekken. Gelukkig hadden we ook nog tijd om een aantal mensen te vragen naar hun aankopen en de sfeer vast te leggen op de dag zelf. Die foto’s en verhalen lees je veilig en vertrouwd op onze site. We zullen overigens de rest van het jaar op meerdere festivals Snapchatten.

Wilma uit Den Haag heeft A Season on the Line van Glenn Hansard gekocht. Het album stond al op Spotify maar kwam vandaag op vinyl uit. Ze is al langer fan en zag hem vorige maand nog live. Dat was supergoed.

Rob uit Den Haag kende Hooverphonic een beetje maar was erg onder de indruk van het optreden. Zozeer zelfs dat hij de lp kocht en liet signeren. Hij was nog op zoek naar een andere plaat, maar die hadden ze niet. Gelukkig heeft Delft meer platenwinkels.

Marieke uit Vlaardingen verzamelt alles van Pete Doherty en The Libertines en is naar Delft gekomen om de speciale editie te scoren. Rotterdam was ook een optie, maar Delft heeft een hogere platenwinkel-dichtheid. En zowaar: het is bij winkel twee gelukt.

Leonie uit Den Haag komt speciaal voor Hooverphonic. Ze is fan van Eefje de Visser, maar de gratis single was al zo snel weg dat ze die niet heeft kunnen bemachtigen. Wel heeft ze gehoord dat My Baby kaartjes voor Down the rabbit hole in hun platen heeft verstopt. Toch eens kijken, maar helaas. Wel vond ze de cd van Bells of Youth. Eergister was de cd-presentatie en dat was "heel erg goed".

Jeffrey komt helemaal uit Leiden voor Indian Askin. Hij wilde naar Amsterdam, waar vanavond de releaseparty plaatsvindt, maar dat was uitverkocht. Hij is geen verzamelaar, maar de plaat van Indian Askin kan hij niet laten liggen. En hij kan 'm meteen laten signeren.

Alwin uit Delft heeft de lP van Max Meser gekocht. Hij kende de nummers wel van de radio, maar wist niet wie het waren. Bonus! Hij is verzamelaar en brengt dat over op zijn zoontje. Hij heeft voor hem de single van Kypski gekocht. Het gouden vinyl bevat de remix van Drank en Drugs van Ronnie Flex en Lil' Kleine.

Wesley en Cher wonen om de hoek. Ze komen vooral voor de live muziek, maar Wesley kon het niet laten om toch in de bakken te kijken. Uiteindelijk kocht hij een lp van Billy Joe Armstrong en Norah Jones. Die had hij op de radio gehoord. Een aparte combinatie die erg goed werkt. Ze kijken uit naar Friends of the Family, de Kraaien en Mala Vita voor de meer opzwepende klanken.

Marlon uit Den haag had al via 3voor12 van Indian Askin gehoord en wilde het graag eens zelf horen. Lang verhaal kort: na afloop kocht hij de plaat en liet hij hem signeren door de band. Als kersverse verzamelaar –  hij doet het pas anderhalf jaar – is Record Store Day altijd leuk. Vorig jaar was hij er ook.

Cees uit Delft koopt geen platen maar vindt record store day desondanks erg leuk. Hij heeft al wat optredens bekeken, en heeft cd's gekocht van Santana en Graham Nash. Want laten we niet vergeten dat er naast de speciale releases van vandaag ook regulier cd's uitkomen.

Jeroen uit Den Haag had een lijstje, maar zijn tas zit vol andere platen dan gepland. Zijn selectie is enorm gevarieerd: van soul tot Urban Dance Squad tot Satie. Hij is een echte verzamelaar. Vroeger had hij zijn eigen platenwinkel: Sientje onder de Zwarte Madonna.

Benieuwd naar ons Snapchat verhaal? Waarschijnlijk kun je hem de komende uren nog volgen. Je kan 3voor12 Den Haag volgen door het plaatje te scannen in de app. Tijdens festivals kun je alles live volgen en bijvoorbeeld ook vragen stellen (wat tijdens RSD al veelvuldig gebeurde!). 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag