Ook The Hague Idiots in finale Global Battle of the Bands

Alle finalisten bekend

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Een kleine twee weken geleden werd in het Paardcafé de halve finale van Global Battle of the Bands (GBOB) gehouden. Hier werd bepaald welke twee Haagse bands nog verder kans zouden maken op een plek in de internationale finale van GBOB en een optreden op het hoofdpodium van Parkpop. Inmiddels zijn ook de overige zes finalisten bekend gemaakt.

Naast de twee finalisten die via het Haagse traject van voorrondes werden verkozen, konden bands uit heel Nederland zich opgeven en via een uitgebreide stemronde kans maken op een directe selectie voor de landelijke finale. De uitslag van deze GBOB Vote Contest is nu ook bekend gemaakt. Met de bekendmaking van deze zes extra finalisten zijn alle acht finalisten bekend. Opvallend is dat er via het landelijke traject nóg een Haagse act wist door te dringen tot de finale: The Hague Idiots. Ook The Blind Roofers, Sunburn, Awash, Ten Years Today en Sensational Second Cousins wisten genoeg stemmen binnen te halen om door te dringen tot de finale. Met de twee winnaars van de halve finale, Iconoclast en Mutt Dog County, zijn alle acht finalisten bekend.
 
De finale van Global Battle of the Bands vindt plaats op vrijdag 12 juni in de kleine zaal van Paard van Troje. De entree is gratis. De winnaar speelt op zondag 28 juni op Parkpop.