Tourverslag: Atlantic Attraction door Europa met Fiction Plane Tourverslag: Atlantic Attraction door Europa met Fiction Plane

Shows in Frankrijk, België en Duitsland

, Arend (Atlantic Attraction)

Tourverslag: Atlantic Attraction door Europa met Fiction Plane

Shows in Frankrijk, België en Duitsland

Arend (Atlantic Attraction) ,

De Haagse rockband Atlantic Attraction mocht vorige maand mee met Fiction Plane op tour door Nederland, Frankrijk, België en Duitsland. In totaal stonden er negen shows op de agenda. Over de avonturen tijdens de buitenlandse shows hield de band een tourverslag bij, die je nu kunt lezen op 3voor12 Den Haag.

Berlijn
We touren mee met Fiction Plane! Onze reis begint in Berlijn waar we nu al een aantal keer hebben gespeeld, altijd met groot succes. Dit keer spelen we in de Comet Club welke centraal gelegen is in Kreuzberg. Overigens ook zeer praktisch dichtbij de Hünerhaus waar we onszelf uiteraard voorzien van een overbodige lunch, omdat we vrij laat zijn aangekomen. De club doet ons denken aan wat ooit het LVC was in Leiden. Stijlvol afgetrapt en met een eigen geur. Tijdens de soundcheck van het eerste voorprogramma (OneFourSix) vindt ook de soundcheck van de achterzaal plaats, waar blijkbaar een goa gabber terrorcore fusion avond plaatsvindt, dus we kunnen nog even blijven hangen na de gig. Prima voorbereiding voor de fotoshoot de volgende dag. Het fijne aan het op een vrijdagavond in Berlijn spelen, is ook dat we zeker weten dat iedereen het helemaal te gek en “oh my god” en “best night of my life” en “you’re my best friend” en “let’s change the world today” vindt, dus dan zit je altijd goed. Nog beter is het om wat bekende gezichten te zien van eerdere optredens in Berlijn.
 
Keulen
Na een typisch weekend in Berlijn vertrekken we naar Keulen op maandagochtend. We spelen in Club Luxor en het is maandag dus ja, dan verkoopt ook Fiction Plane niet uit. In Keulen zit echter ook een fabrikant van synth-modules, wat eigenlijk een man met een soldeerbout en heel veel elektronica blijkt te zijn, dus mijn tijd is altijd goed besteed. Club Luxor bedient zichzelf van een zeer kleine backstage waar we niet allemaal inpassen, dus we brengen ook veel tijd door in het Indiaas restaurant van de buren. Het optreden gaat goed, met minder technisch tegenslag dan in Berlijn en dat komt goed uit, want er zijn drie heren van een Duits boekingskantoor afgereisd vanuit Hamburg om het half uurtje dat we mogen spelen bij te wonen. Na de gig reizen we af naar Aken waar we de volgende dag bijna onze bus laten wegslepen, de krik zat er al onder. Gelukkig lost het formidabele Duits (Wir sind die Holländer, wir kommen aus die Nähe) van onze tourmanager alles op.
 
Brussel
De volgende dag vertrekken we naar Brussel om in Club Ancienne Belgique te spelen. We hebben erg veel vrienden in Brussel wonen dus de gastenlijst is onze grootste zorg in het begin. Gelukkig blijken bij aankomst een aantal van deze al in onze kleedkamer te zitten omdat ze gewoon naar binnen zijn gelopen. Het blijft België. Een aantal Zinnebir, St. Bernardussen, Leffe’s en een kaasplank later gaat het allemaal wat soepeler en kunnen we ons volledig richten op de show. We eten overigens samen met Dan Snaith (Caribou) welke naar eigen zeggen ook een showtje doet in de grote zaal.
 
Parijs
Na een nachtje thuis en een dagje universiteit voor mij vertrekken we naar Parijs waar we vroeg in de middag aankomen. De club, Divan du Monde is in noord gelegen en heeft iets weg van een indoor-circus. Het blijkt echter een voormalig hoerenhuis te zijn. Enfin, je kunt de overvloed aan pluche, velours en zebraprint dus op meerdere manieren interpreteren. Mogelijk de tofste plek waar we tot nu toe hebben gespeeld. De tijd tussen aankomst en soundcheck wordt goed besteed wanneer we naar de nabijgelegen Sarcre Coeur vertrekken met een aantal baguettes, flessen rood en brokken kaas. Het is een zonnige namiddag dus we vallen werkelijk met onze neus in de beurre. Het optreden gaat echt heel goed, nog niet eerder ging een crowd zo goed mee als in Parijs.  De heren van Fiction Plane zijn ook erg te spreken en we sluiten uitgebreid af in bar in de straat. De dag erna hebben we een dagje vrij, waarna er na een obligatoir Louvre bezoek wordt gereflecteerd op de werken bij het goedkoopste happy-hour van Parijs.
 
Lyon
Ons laatste optreden voor het buitenlandse deel van de tour met Fiction Plane vindt plaats in Lyon in Salle du Kao wat naast een flinke zaal ook een enorm burgerrestaurant blijkt te zijn. Vanzelfsprekend is het met de catering prima geregeld alhoewel we voor het dessert moeten afbreken om te gaan spelen. Vlak voor het optreden eten is altijd een garantie voor opborrelend voedsel tijdens het zingen. Gelukkig weten we het publiek te sparen van onze spijsverteringsgeluiden en sluiten we het Europese gedeelte van de tour met Fiction Plane met succes af.
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag