Music City The Hague deze week op The Great Escape Music City The Hague deze week op The Great Escape

The Indien, Playground Zer0, Tears & Marble en PollyAnna vertegenwoordigen Den Haag

, Remco van der Ham

Music City The Hague deze week op The Great Escape

The Indien, Playground Zer0, Tears & Marble en PollyAnna vertegenwoordigen Den Haag

Remco van der Ham ,

Deze week, aanstaande donderdag 14 mei om precies te zijn, staat Music City The Hague voor de derde keer op het Britse showcase festival The Great Escape in Brighton. The Indien, Playground Zer0, Tears & Marble en PollyAnna zijn dit jaar uitgenodigd om Den Haag te vertegenwoordigen op het festival. De vier acts spelen op de officiële Music City The Hague Showcase Party in het Queens Hotel, maar hebben elk ook nog een eigen showcase. 3voor12 Den Haag gaat mee om de acts op de voet te volgen en vroeg ze nu alvast naar hun verwachtingen.

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dus zijn de acts al druk bezig contacten te leggen in Brighton. Zo ook The Indien: “Er is op de website van TGE (na inloggen met delegates info) een lijst met alle delegates. Deze hebben wij gefilterd voor mogelijke interessante partners en alle een bericht gestuurd met korte info over The Indien en speeldata. Hieruit volgend contact hebben wij afspraken mee gemaakt om in Brighton te spreken. Ook zijn er contacten van voorgaande jaren aangesproken en heeft ook de boeker (Jaap de Waart - Rock’n’Roll Highschool) zijn netwerk ingezet.” Voor The Indien is het optreden op The Great Escape ook de eerste buitenlandse show. “Deze trip is de eerste kennismaking van het buitenland met The Indien. Er zal moeten gekeken worden wat de mogelijkheden zijn om onze muziek ook hier gehoord te krijgen. Het eerste doel is natuurlijk twee onwijs goede shows neer te zetten.” Toch durft de band ook verder te denken. “Daarnaast hopen wij dat we interessante partners vinden voor een internationale release en hier een internationale boekingspartij aan te koppelen om te kijken of er vaker shows over de grens kunnen worden gespeeld.”
 
Showcases
Do 14 mei om 13.30 uur @ Queens Hotel (MCTH Showcase Party)
Za 16 mei om 12.30 uur @ Paganini Ballroom
 
Britt Pols, beter bekend onder haar artiestennaam PollyAnna, is ook druk bezig met de voorbereidingen voor het festival. “We hebben een speciale set voorbereid voor The Great Escape om echt in het 'oor' te springen. Ook benaderen we interessante mensen uit de muziek business en hebben we voor de gelegenheid te gekke outfits gekocht.” Tijdens het festival hoopt Britt vooral interessante partijen te ontmoeten. “Die kunnen helpen bij het opzetten van een internationale carrière, zoals buitenlandse managers, agents, bookers, publishers en labels. Het festival staat daarnaast niet alleen in het teken van netwerken en nieuwe mensen ontmoeten, maar ook een leuke tijd hebben met de andere bands en andere acts kijken.”

Showcases
Do 14 mei om 12.30 uur @ Queens Hotel (MCTH Showcase Party)
Za 16 mei om 14.00 uur @ Sticky Mikes
 
Tears & Marble, vorig jaar ook al met Music City The Hague op Reeperbahn, is voorzichtig met de verwachtingen. “Dat is altijd een beetje gevaarlijk. We gaan gewoon heel erg ons best doen en hopen een nieuw publiek te kunnen verrassen.” Ook met de doelstellingen is het duo realistisch. “Iedereen schiet natuurlijk naar de maan en hoopt volgend jaar op Glastonbury te staan, maar de enige echt concrete doelen zijn om onszelf voor te stellen aan de aanwezigen op The Great Escape en twee goede shows neer te zetten.” Wel ziet Tears & Marble het festival als een goede kans om mensen te ontmoeten die de twee verder kunnen helpen met het verspreiden van de muziek. ”Eigenlijk komt de internationale muziekwereld voor één weekend samen. We hebben dus zeker veel mensen uitgenodigd voor onze shows, geëxperimenteerd met de gear en live set en gemaild met lokale media.”

Showcases
Do 14 mei om 14.30 uur @ Queens Hotel (MCTH Showcase Party)
Vr 15 mei om 13.00 uur @ Komedia Studio bar
 
Ook Playground Zer0 was vorig jaar op Reeperbahn en weet dus hoe het er op een buitenlands showcase festival aan toe gaat. “Je kan maar beter overal op voorbereid zijn. We doen veel push ups, baantjes zwemmen en zonnen. Daarnaast benaderen we bookers, promoters en media die voor ons van betekenis kunnen zijn. Op die manier hopen we een show voor de juiste mensen te kunnen spelen.” Ook Playground Zer0 is realistisch met de verwachtingen. “Je moet gewoon je best doen en hopen op een goede outcome, druk bezochte shows, vruchtbare meetings en andere leuke contacten opdoen. Tot nu toe hebben we een boordevolle agenda aan meetings en een hoop toezeggingen tot showbezoek, dus dat is een lekker begin! We hopen op internationale bookers, labels en promoters waar we in de nabije toekomst een overeenkomst mee kunnen sluiten om zo een plek (minimaal een paar hectare) in de internationale markt te kunnen veroveren. Ons hoofddoel is nog steeds de wereld veroveren!”
 
Showcases
Do 14 mei om 15.30 uur @ Queens Hotel (MCTH Showcase Party)
Za 16 mei om 14.00 uur @ The Hub
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag