Blog: Music City The Hague op The Great Escape 2015 (deel 2) Blog: Music City The Hague op The Great Escape 2015 (deel 2)

De eigen showcases

, Remco van der Ham

Blog: Music City The Hague op The Great Escape 2015 (deel 2)

De eigen showcases

Remco van der Ham ,

Na de officiële Music City The Hague showcase op donderdag stonden vrijdag en zaterdag de individuele showcases op het programma tijdens de tiende editie van The Great Escape in het Engelse Brighton. Op vrijdag 15 mei was het de beurt aan Tears & Marble tijdens Dutch Impact, zaterdag 16 mei volgden The Indien, PollyAnna en Playground Zer0.

De Dutch Impact Party, met vier Nederlandse acts op het programma, vindt plaats in de Komedia Studio Bar. Naast Tears & Marble staan ook MY BABY, Birth of Joy en Kuenta i Tambu hier op het door Buma Cultuur gefinancierde programma. Tears & Marble is om 13.00 uur de opener van deze middag en kan ondanks het tijdstip rekenen op een volle zaal. Met een rondje door de zaal zien we veel mensen met een delegate pass om de nek, de mensen uit de muziekindustrie waar je er zo veel mogelijk van bij je optreden hebt staan. Bella en Cris lijken er vandaag lekkerder in te zitten en het optreden staat als een huis. Als Bella en Cris elkaar na een paar nummers aankijken met een grote glimlach op hun gezichten, blijkt dat zij er zelf ook zo over denken. Ook Vevo is aanwezig bij het optreden om een reportage te maken. Binnenkort is deze online te vinden.

Een dag later is het de beurt aan The Indien. De band staat in de licht pompeus ogende Paganini Ballroom in het Old Ship Hotel. De zaal is vernoemd naar de violist en componist Niccolò Paganini, die hier op 9 december 1831 een concert gaf. Een lekker ouderwets behangetje aan de muur en dito tapijt op de vloer zorgen voor een intieme sfeer die goed past bij de muziek van The Indien. Wel is de zaal iets te groot, want echt vol is het nu niet. De show zelf gaat goed en het publiek reageert enthousiast. Tegen het einde van het optreden lijkt de aandacht wel iets te verslappen, maar afsluiter ‘Done’ houdt iedereen bij de les.

De planning van de Haagse showcases is vandaag niet ideaal. Playground Zer0 en PollyAnna staan op hetzelfde tijdstip geprogrammeerd, en dan ook nog eens vrij snel na The Indien, waardoor niet iedereen elkaar bij de optredens kan supporten. Playground Zer0 treedt op in The Hub, een aan de boulevard gelegen discobunker die doet denken aan de X-Ray van Lowlands. De setting in combinatie met een uitstekende geluidsinstallatie voor elektronische muziek zorgen ervoor dat Playground Zer0 zich vandaag optimaal kan profileren. De zaal staat vol en is nog uitzinniger dan twee dagen eerder. Verschillende opties op festivalboekingen in Frankrijk, Tsjechië en Kuala Lumpur zijn het directe resultaat. Bovendien wordt het drietal de hele avond en nacht nog herkend op straat door enthousiastelingen die het optreden hebben bijgewoond.

En dan zitten alle optredens er alweer op. The Indien is meteen richting Nederland omdat er een dag later nog een optreden tijdens London Calling loves Concerto op het programma staat, maar de rest verzamelt zich op een zonnig terras om de afgelopen dagen nog even door te nemen en te proosten op de goede afloop. Britt Pols aka PollyAnna vertelt meteen even hoe haar showcase in de Sticky Mike’s Frog Bar ging. “Ik ben heel erg tevreden. In het begin was het nog wat rustig, maar het werd gelukkig steeds drukker. Het was vooral mooi om te zien dat er mensen waren die mijn nummers mee konden zingen.” Het is nog wat vroeg om te zeggen wat de Music City The Hague showcases concreet hebben opgeleverd dit jaar, maar de Haagse acts hebben in ieder geval een goede kans gehad om zich in de kijker te spelen bij de Europese muziekindustrie. Binnenkort blikken we terug op het festival met dan hopelijk ook wat concrete resultaten die we kunnen melden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag