Debuutalbum The Womb uit op 1 mei Debuutalbum The Womb uit op 1 mei

Haagse psychedelica via Suburban Records

, Redactie 3voor12 Den Haag

Debuutalbum The Womb uit op 1 mei

Haagse psychedelica via Suburban Records

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op 1 mei presenteert de Haagse band The Womb, voorheen bekend als Pop Up Animal Kids, zijn selftitled debuutalbum uit op het label Suburban Records. Onder hun vorige naam maakten de bandleden al snel naam en stond de band onder andere op Eurosonic Noorderslag. Twee jaar lang spendeerde de band aan het perfectioneren van de songs, met ‘The Womb’ als resultaat.

The Womb bestaat uit Tijmen van Wageningen, Maarten Rijnvis, Sergio Escoda, Bob Zürcher en Laurens ten Berge. Na een succesvolle periode als Pop Up Animal Kids besloot de band zich twee jaar geleden terug te trekken. In de kelder van een oud schoolgebouw werd een eigen geluidsstudio gebouwd, The Womb genaamd, waar het vijftal ongestoord konden experimenteren, componeren en opnemen. Het resultaat is een nieuw, meer psychedelisch geluid, een nieuwe bezetting, een nieuwe bandnaam en nu ook het debuutalbum.

Aangezien de studio een cruciale rol speelde in de ontwikkeling van de band en hun geluid, besloten de heren om de naam te adopteren en met de Womb experience op pad te gaan. De songs van The Womb zijn groovy, psychedelisch, hard en zacht, luistertrips met vele muzikale lagen, liedjes in tape-saturated space-soundscapes. “Een fleurig caleidoscopisch geluid en een intense live ervaring voor het hele gezin”, aldus Van Wageningen over The Womb. “De songs zijn groovy, psychedelisch, hard en zacht, luistertrips met vele muzikale lagen, liedjes in tape-saturated space-soundscapes.” Op 1 mei verschijnt het debuutalbum op Suburban Records.
 
Op donderdag 26 maart treedt The Womb op in het Haags Pop Centrum tijdens de Bazart Psychnight met Dead Meadow. De aanvang is 20.00 uur, de entree 7,50 euro (excl. servicekosten).
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag